Son Haberler
28.05.2012 Pazartesi 07:47
USD 1,7570 EUR 2,3630 EUR/USD 1,3449 IMKB100   59737/%0,00
ISTANBUL Perşembe: 15°C/21°CCuma: 15°C/22°CCumartesi: 14°C/23°C

Havadurumu ayarlari

Lutfen havadurumunu goruntulemek istediginiz sehri listeden seciniz.

EDP GENEL BAŞKANI HALİS: BAŞBAKAN AYRIMCI VE DIŞLAYICI BAKIŞINI ORTAYA KOYDU
31.08.2010 11:31
ANKARA (ANKA) - Eşitlik ve Demokrasi Partisi Genel Başkanı Ziya Halis, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Dedeler artık hakim atayamayacak" sözleriyle "ayrımcı ve dışlayıcı" bakışını ortaya koyduğunu, bu sözleriyle Alevi toplumunu rencide ettiğini ifade etti.
Halis, yaptığı yazılı açıklamada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun gündeme getirdiği "Silahların susması halinde genel af gündeme gelebilir" önerisinin önemli tartışmalara neden olduğunu, ancak Kılıçdaroğlu'nun genel af önerisini "Referanduma hayır deyin, genel affın önü açılsın" şeklinde dile getirdiğini ifade ederek "Türkiye'nin en önemli sorunu olan Kürt Sorunu'nun çözümü ve toplumsal barışın sağlanması işi, referandumda "evet' veya "hayır' denilmesine bağlanamayacak kadar ciddi bir sorundur. Anamuhalefet Partisi Genel Başkanı'nın buna bağlı olarak konuyu dile getirmesi üzücüdür" dedi.
Kılıçdaroğlu'nun genel af önerisine Başbakan Erdoğan'dan gelen tepkinin üzücü olduğunu kaydeden Halis, "Bir genel affı gerçekleştirmeden Kürt Sorunu'nun nasıl çözülebileceğini ve sözü edilen Kürt açılımının nasıl gerçekleştirilebileceğini anlamakta zorluk çekiyoruz. Sayın Başbakan bu bakış açısı ile açılımlar konusundaki niyetinin samimi olmadığını açıkça göstermiştir" ifadelerine yer verdi.
Başbakan Erdoğan'ın Alevi dedelerine gönderme yaparak "Dedeler artık hakim atayamayacak" sözlerini de eleştiren Halis, şunları kaydetti:
"Sayın Başbakan bir başka ayrımcı ve dışlayıcı bakışını da, yargı ile ilgili konuşmalarında, "Dedeler'e gönderme yapıp Alevi toplumunu ve vatandaşlarımızı rencide edici ifadeleriyle ortaya koymuştur. Toplumsal barışa en çok ihtiyaç duyduğumuz ve bunun çözümü için çaba gösterdiğimiz bu günlerde, daha özenli konuşması için kendisini uyarmayı görev biliyoruz."(ANKA)
(HH/ÖMR)
YORUMLARINIZ
Henüz bir yorum yapılmamış.
Bu sayfaya yorum yazarak tarihe not düşün.