Son Haberler
28.05.2012 Pazartesi 09:45
USD 1,7570 EUR 2,3630 EUR/USD 1,3449 IMKB100   59737/%0,00
ISTANBUL Perşembe: 15°C/21°CCuma: 15°C/22°CCumartesi: 14°C/23°C

Havadurumu ayarlari

Lutfen havadurumunu goruntulemek istediginiz sehri listeden seciniz.

EMEKLİ İMAM ÖĞRETMENİNİN 35YIL SONRA BULDU
06.07.2010 16:06
SAMSUN (A.A) - Samsun'un Bafra ilçesinde yaşayan emekli imam Mahmut Acar, 35 yıl aradan sonra kendisini okutan öğretmenini bularak, çiçek verdi.
     Emekli İmam Mahmut Acar (52), Ordu İmam Hatip Lisesi'nde Türkçe ve Sosyal Bilgiler derslerine giren, daha sonra emekli olup İzmit'te yaşamaya başlayan öğretmeni Ayşe Kuru'nun (65), Bafra'nın Yakıntaş köyünde yaşayan anne ve babasını ziyarete geldiği bilgisini aldı.
     Bunun üzerine köye giden Acar, 35 yıldır göremediği öğretmeni Ayşe Kuru'ya çiçek verip hasret giderdi.
     Yaşamı boyunca hiç unutmadığı ancak bir türlü kendisine ulaşma imkanı bulamadığı öğretmeninin ailesine yaptığı araştırma sonrasında ulaşan ve onlar aracılığıyla da öğretmenini bulan Acar, şunları söyledi:
     ''Bizi büyük emeklerle yetiştiren öğretmenim hiç alkımdan çıkmadı. Uzun yıllar sonra ailesinin burada yaşadığını öğrendim ve onların aracılığıyla kendisini buldum. Öğretmenimin ailesini ziyarete geldiğini öğrendiğimde de kendisini çiçeğimle ziyaretine geldim. Kendisi bu ülke için çok insan yetiştirmiştir. Bizde de büyük emeği vardır. Kendisine minnettarım.''
     Bu buluşmanın kendisini de inanılmaz derecede heyecanlandırdığını belirten Ayşe Kuru ise 1994 yılında emekli olduktan sonra İzmit'e yerleştiğini ve Bafra'da yaşayan ailesini ziyareti sırasında öğrencisi ile karşılaştıklarını ifade etti.
     Uzun yıllar geçmesine rağmen öğrencisinin kendisini aramasının bir öğretmen için büyük bir gurur olduğunu vurgulayan Kuru, bu durumdan onur duyduğunu kaydetti.
YORUMLARINIZ
Henüz bir yorum yapılmamış.
Bu sayfaya yorum yazarak tarihe not düşün.