Son Haberler
28.05.2012 Pazartesi 07:32
USD 1,7570 EUR 2,3630 EUR/USD 1,3449 IMKB100   59737/%0,00
ISTANBUL Perşembe: 15°C/21°CCuma: 15°C/22°CCumartesi: 14°C/23°C

Havadurumu ayarlari

Lutfen havadurumunu goruntulemek istediginiz sehri listeden seciniz.

ENGELİNİ MASA TENİSİYLE AŞTI
05.07.2010 12:00
ANKARA (A.A) - Elektrik çarpması sonucu bir koluyla 2 bacağını kaybeden Kübra Öçsoy, masa tenisiyle hayata bağlandı.
     Yozgat'ın Sorgun ilçesine bağlı bir köyde dünyaya gelen, 4 yaşında elektrik çarpması sonucu bir koluyla 2 bacağını kaybeden Kübra Öçsoy (16), yaşama azmini ve hayata bağlılığını hiçbir zaman yitirmedi.
     Tedavisi ve eğitimi için ailesinin başkente taşınmasının ardından Doğan Çağlar Özel Eğitim Okuluna başlayan ve 9. sınıf öğrencisi Kübra, 3 yıl önce masa tenisi ile tanıştı.
     Diyanetspor'a bağlı olarak sürdürdüğü masa tenisi kariyerinde kısa sürede önemli başarılara imza atan Kübra, 2007 ve 2009 Avrupa şampiyonalarında takımlarda Avrupa üçüncüsü oldu. Paralimpik olimpiyatlara hazırlık kapsamında turnuvalara katılan Öçsoy, Slovenya'daki turnuvada, Avrupa Şampiyonu Rus rakibini fire vermeden yenerek, birinci oldu.
     Öncelikli hedefinin eylül ayında Güney Kore'de yapılacak dünya şampiyonasında birincilik olduğunu anlatan Öçsoy, bunun için tüm yaz tatilini kamp yaparak geçireceğini söyledi. Daha sonra da paralimpik olimpiyatlarda şampiyonluğa ulaşmak istediğini dile getiren Öçsoy, şöyle konuştu:
     ''Ona göre çalışıyor, ona göre hedef belirliyorum. Masa tenisi benim tek ilacım, geleceğim. Herşeyimi masa tenisi üzerine kurdum. Benim için su demek. Susuz bir insan nasıl yaşayamazsa ben de masa tenisi olmadan yaşayamam. Masa tenisinin temeli azim ve hırs. Ben de azmettim ve başardım. Artık mesleğim olarak görüyorum.
     Yüksek öğrenimimi spor akademisinde yapmak istiyorum. Olimpiyatlarda kendimi kanıtladıktan sonra kendim gibi engelli arkadaşlarımın elinden tutmak onları da spora kazandırmak istiyorum. Ama öncelikle olimpiyatlara katılmalı ve başarılı olmalıyım.''
     ''Artık meraklı bakışları çok takmıyorum. Sinirlenip üzülmüyorum. Çok açığım... Protezimi göstermem hiçbir sorun olmuyor'' diyen Öçsoy, tüm engellilere asla kendilerini eve kapatmamalarını ve bir spor dalıyla ilgilenmelerini önerdi.
    
     -DÜNYA SIRALAMASINDA DÖRDÜNCÜ-
    
     Kübra Öçsoy'un antrenörü İlhami Kılınçkaya ise genç sporcunun önemli bir yetenek olduğunu belirterek, üç sene gibi kısa bir sürede çok önemli başarılara imza attığını söyledi.
     Şu sıralarda 28 ülkeden 300 sporcunun katılımıyla paralimpik oyunları baraj puanlarının belirlendiği turnuvaların yapıldığını belirten Kılınçkaya, ''Kübra dünya sıralamasında dördüncü. Paralimpik olimpiyatlarına da dünya şampiyonasına da katılabiliyor'' dedi.
YORUMLARINIZ
Henüz bir yorum yapılmamış.
Bu sayfaya yorum yazarak tarihe not düşün.