Son Haberler
28.05.2012 Pazartesi 09:14
USD 1,7570 EUR 2,3630 EUR/USD 1,3449 IMKB100   59737/%0,00
ISTANBUL Perşembe: 15°C/21°CCuma: 15°C/22°CCumartesi: 14°C/23°C

Havadurumu ayarlari

Lutfen havadurumunu goruntulemek istediginiz sehri listeden seciniz.

ERZURUM - UZUNDERE ORGANİK TARIMLA BÜYÜYOR
29.07.2010 17:13
ERZURUM (İHA) - Erzurum’un mikroklima iklimine sahip ilçesi Uzundere, ogranik tarımla büyüyor. Belediye Başkanı Halis Özsoy’un teşviğiyle ilçe merkezi ve köylerinde yayılan organik tarımla uğraşan 45 çifti elmadan kapariye, baldan kömeye onlarca ürün herhangi bir kimyasal madde kullanılmadan yetiştiriliyor.
Kimyasal ürün kullanmadan üretimden tüketime kadar her aşaması kontrollü ve sertifikalı olarak yapılan organik tarım, Uzundere’de onlarca üretici tarafından yürütülüyor. Toprak ve su kaynakları ile havayı kirletmeden çevre, bitki, hayvan ve insan sağlığını koruyarak yürütülen organik tarım, mikroklima bir iklime sahip ilçede her geçen gün daha da gelişiyor. Daphan A.Ş. Sözleşmeli Organik Tarım Projesi kapsamında 8’i merkez, 17’si Çağlayan 7’si Altınçanak, 5’i Balıklı, 4’ü Ulubağ, 3’ü Dikyar, 2’si Gölbaşı ve Sapaca ile biri Kirazlı köylerinden toplam 49 üretici organik tarım yapıyor.
Seracılığın yaygın olduğu ilçede dut, ceviz, kızılcık üretimi yaygınken, elma, erik, ceviz, kuşburnu, kapari, bal, köme, çaşır, taş nanesi, aş otu, dut, vişne, domates kurusu, kekik ve fasülyede organik olarak elde ediliyor.
İlçede gelişen organik tarımın sevindirici olduğunu belirten Uzundere Belediye Başkanı Halis Özsoy, üretimdeki artışa karşın yaşanan pazar sıkıntısının üreticiyi zorladığını belirtti. Özsoy, “Avrupa’da yaygın olan organik tarımın ilçede daha da gelişmesiyle birlikte üreticimiz daha fazla kazanabilecek. Şu ana kadar en büyük problem yeterli pazar olmaması. Bunun da tanıtımla aşılabileceğini düşünüyorum” dedi.
(ERZ-AT-Y)
29.07.2010 17:09 TSİ
NNNN

YORUMLARINIZ
Henüz bir yorum yapılmamış.
Bu sayfaya yorum yazarak tarihe not düşün.