Son Haberler
28.05.2012 Pazartesi 15:32
USD 1,7570 EUR 2,3630 EUR/USD 1,3449 IMKB100   59737/%0,00
ISTANBUL Perşembe: 15°C/21°CCuma: 15°C/22°CCumartesi: 14°C/23°C

Havadurumu ayarlari

Lutfen havadurumunu goruntulemek istediginiz sehri listeden seciniz.

"Faiz indirimi esnafta sevinç yarattı"
TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Halk Bankası'nın kredi faizlerini 3 puan indirecek olmasının esnaf ve sanatkarda sevinç yarattığını belirterek, "Sıra Vergi ve SGK borçlarının taksitlendirilerek, yeniden yapılandırılmasında. Özellikle üretimde önemli girdi olan enerji fiyatlarında indirim yapılması da tezgahların kapanmasını önler" dedi. 26.08.2010 12:01

ANKARA (ANKA) - Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu(TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Halk Bankası'nın yapacağı 3 puanlık kredi faiz indiriminin esnafta sevinç yarattığını bildirdi. Sıranın vergi ve SGK borçlarının taksitlendirilmesine geldiğini belirten Palandöken, enerji fiyatlarında indirim yapılmasının ise tezgahların kapanmasını önleyeceğini vurguladı.
TESK Başkanı Palandöken, Halk Bankası'nın esnaf ve sanatkara uyguladığı yüzde 13 kredi faizinin 3 puan düşürülerek yüzde 10'a indirilmesini değerlendirdi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Tokat mitinginde, Kredi ve Kefalet Kooperatiflerine üye olan esnaf ve sanatkara kullandırılacak kredi faizlerinin yüzde 10'a indirilerek, yüzde 5'inin de Hazine tarafından karşılanacağını, işletme kredisi üst limitinin 100 bin TL'ye, yatırım kredisi üst limitinin de 250 bin TL'ye yükseltilerek, 1 Eylül tarihinden itibaren geçerli olacağını müjdelemesinin esnafta sevinç yarattığını belirten Bendevi Palandöken, "Faiz indiriminin ardından piyasada haksız rekabetin, kuralsızlığın sona erdirilmesi, 3D projesinin içerisinin doldurulması esnafa takviye olacaktır. Türkiye'nin en büyük sorunu olan işsizliğin düşürülmesinde de büyük fayda sağlayacaktır" dedi. Türkiye'deki işletmelerin yüzde 98'ini küçük işletmelerin oluşturduğunu belirten Palandöken, "Artık sıra bizde" diye konuştu.(ANKA)
(HGS/ÖMR)

YORUMLARINIZ
ahmet tan - 26.08.2010 12:37
sevinmek için erken olduğunu düşünüyorum
Bu sayfaya yorum yazarak tarihe not düşün.
1