Son Haberler
28.05.2012 Pazartesi 16:13
Yerli Medya
Faydalı Linkler
Yabancı Medya
Eğlenceli Linkler
Reklam & Bilgi
Bize Ulaşın
HaberX English
RSS
HaberX Mobile
Favorilerime Ekle
Anasayfam Yap
HaberX 'te Ara
Haber Arşivi
USD
1,7570
EUR
2,3630
EUR/USD
1,3449
IMKB100
59737/%0,00
ISTANBUL
Perşembe: 15°C/21°C
Cuma: 15°C/22°C
Cumartesi: 14°C/23°C
Havadurumu ayarlari
Lutfen havadurumunu goruntulemek istediginiz sehri listeden seciniz.
ADANA
ADIYAMAN
AFSIN
AFYONKARAHISAR
AGRI
AKCADAG
AKCAKOCA
AKDAGMADENI
AKSARAY
AKSEHIR
ALANYA
ALAPLI
ALPU
AMASRA
AMASYA
AMMAN
AMSTERDAM
ANAMUR
ANKARA
ANTALYA
ARALIK
ARDAHAN
ARDESEN
ARPACAY
ARTVIN
ASKABAT
ASTANA
ATINA
AVANOS
AYDIN
BAFRA
BAGDAT
BAKU
BALA
BALIKESIR
BARTIN
BASCIFTLIK
BASKIL
BATMAN
BAYBURT
BAYKAN
BELGRAD
BERLIN
BEYPAZARI
BILECIK
BINGOL
BIRECIK
BISKEK
BITLIS
BODRUM
BOGAZLIYAN
BOLU
BONN
BOZCAADA
BRUKSEL
BUDAPESTE
BUKRES
BUNYAN
BURDUR
BURSA
CADIR LUNGA
CANAKKALE
CANKAYA
CANKIRI
CAYCUMA
CELIKHAN
CEMISGEZEK
CENEVRE
CERKES
CEYLANPINAR
CEZAYIR
CHICAGO
CICEKDAGI
CIFTELER
CORUM
CUBUK
CUKURCA
CUKURHISAR
CUMRA
DALAMAN
DENIZLI
DERINKUYU
DEVELI
DEVREK
DIVRIGI
DIYARBAKIR
DOGANSEHIR
DOGUBEYAZIT
DUSANBE
DUZCE
EDIRNE
ELAZIG
ELBISTAN
ELMADAG
ERBAA
EREGLI-KARADENIZ
EREGLI-KONYA
ERUH
ERZINCAN
ERZURUM
ESKISEHIR
ETIMESGUT
FETHIYE
FINIKE
FRANKFURT
G.MAGOSA
GAZIANTEP
GEMEREK
GENC
GEREDE
GIRESUN
GIRNE
GOKCEADA
GOLBASI
GOLKOY
GUDUL
GUMULCINE
GUMUSHACIKOY
GUMUSHANE
GUNYUZU
GURUN
GUZELYURT
HAKKARI
HATAY
HAYMANA
HELSINKI
HINIS
HOPA
IGDIR
ILGAZ
INEBOLU
ISKENDERUN
ISPARTA
ISTANBUL
IZMIR
K.MARAS
KABIL
KAGIZMAN
KAHIRE
KALECIK
KALE-MALATYA
KANBERRA
KANGAL
KARABUK
KARAKECILI
KARAMAN
KARAPINAR
KARS
KASTAMONU
KAYSERI
KAZAN
KEBAN
KELKIT
KERKUK
KESKIN
KIEV
KILIS
KIRCAALI
KIRIKKALE
KIRKLARELI
KIRSEHIR
KISINEV
KIZILCAHAMAM
KIZILTEPE
KOCAELI
KOLN
KOMRAT
KONYA
KOPENHAG
KOSTENCE
KOZAKLI
KULU
KUTAHYA
KUVEYT
LEFKOSA
LONDRA
MACKA
MADEN
MADRID
MALATYA
MALAZGIRT
MAMAK
MANISA
MARDIN
MARMARIS
MAZGIRT
MAZIDAGI
MEDINE
MEKKE
MELBOURNE
MERSIN
MERZIFON
MIHALICCIK
MILANO
MINSK
MONTREAL
MOSKOVA
MUCUR
MUGLA
MUNIH
MURADIYE
MUS
MUTKI
NALLIHAN
NEVSEHIR
NEWYORK
NIGDE
NIKSAR
NUSAYBIN
OF
OLTU
ORDU
ORTAKOY
OSLO
OSMANCIK
OSMANIYE
OTTAWA
PADGORICA
PALU
PARIS
PATNOS
PEKIN
PINARBASI
POLATLI
PRAG
PRISTINA
RIYAD
RIZE
ROMA
S.KOCHISAR
SAKARYA
SAM
SAMSUN
SANLIURFA
SARAYBOSNA
SARICAKAYA
SARIKAMIS
SARIZ
SARKISLA
SEBINKARAHISAR
SELANIK
SEMDINLI
SEYDISEHIR
SEYITGAZI
SIDNEY
SIIRT
SILIFKE
SINOP
SIRNAK
SIVAS
SIVEREK
SIVRIHISAR
SOFYA
SOLHAN
SORGUN
STOCKHOLM
SULUOVA
SUMNU
TAHRAN
TARAKLIJA
TASKENT
TEKIRDAG
TIFLIS
TIRAN
TOKAT
TOKYO
TOMARZA
TOSYA
TRABZON
TUNCELI
TURHAL
UNYE
URGUP
USAK
USKUP
VALKANES
VAN
VARSOVA
VIRANSEHIR
VIYANA
WASHINGTON
WELLINGTON
YALOVA
YAPRAKLI
YESILHISAR
YESILYURT
YOZGAT
ZENITSA
ZILE
ZONGULDAK
ZURIH
ANA SAYFA
GÜNDEM
EKONOMİ
POLİTİKA
DÜNYA
SPOR
YEREL
SAĞLIK
TEKNOLOJİ
YAŞAM
MEDYA
KİTAP
SİNEMA
SÖYLEŞİ
EĞİTİM
GALATASARAY SEZONA MAĞLUBİYETLE BAŞLADI
14.08.2010 23:35
Tweet
Follow
SİVAS (İHA) - Spor Toto Süper Lig'in ilk haftasında Galatasaray Sivasspor deplasmanından 2-1'lik skorla mağlup ayrıldı
Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında Galatasaray Teknik Direktörü Frank Rijkaard'ın oldukça sinirli olduğu gözlendi. İlk dakikalarda iyi baskı kurduklarını ifade eden Rijkaard, "İlk yarım saat çok iyiydik. İlk yarının sonlarına doğru belirli hatalarımız oldu. Durgunluğumuz başladı ve bize biraz sinyaller verdi.
Fizik olarak Sivas'ın gücü bizden daha fazlaydı. Neticesinde biz fizik gücü olarak kaybettik" dedi.
Maçta çok sinirli olduğu hatırlatılması üzerine Rijkaard, "Benim sinirli olmam maçı kazanmak istediğimdendi. Yenmek için gelmiştik, belirli şeylerden dolayı sinirlendim. Oyunun başlangıçlarında çok iyi oynadığımızdan dolayı oyun gittikçe ilerledikçe bir düşüş yaşadık bu stres oluşturdu. Kazanma hırsımız vardı bundan dolayı böyleydi" diye konuştu.
Rijkaard Sivasspor yardımcı antrenörü Hayati Soydaş arasında yaşanan gerginlik için, "Yardımcı hocanın etmiş olduğu küfür önemli değil. Benim için önemli olan maçtı" ifadelerini kullandı.
Hollandalı teknik adam hakemler hakkında ise, "Biz oyun oynamak istedik. Takım olarak pas yapmak istedik ama rakip bunu bozdu. Yediğimiz ilk golde forvet oyuncusunun bizim oyuncuya yaptığı faul var. Vermedi ve aksine karar verdi. Orada golü yedik onun için biraz gerginleşti" şeklinde görüş belirtti.
Takımın şu anda hazır olmadığını ifade eden Frank Rijkaard, "Şu anda hazır değiliz. Transferi de beklemek zorundayız. Kulüp transferle uğraşıyor konuşmak istemiyorum bu konuda. Özellikle milli takımlarda oynayan futbolcularız yorgundu. Arda'nın Servet'in, Hakan Balta'nın, Cana oynadıklarından dolayı bence bu biraz ağır geldi. Bence bu maçta bu gözüktü. Diğer futbolcular 45 dakika oynuyor. Bizim futbolcular 90 dakika oynuyor. Biraz da bizim futbolcularımızı düşünmeliler. Biraz da onları 45 dakika
oynatmalılar" dedi.
Galatasaraylı orta saha oyuncusu Ayhan Akman maça iyi başladıklarını belirterek, "Maça iyi başladık. Golü de bulduk. Ne yazık ki 43. dakikada yediğimiz gol bizi demoralize etti. O dakikaya kadar belki de hiç pozisyon vermedik. Rakibin de oyunu bizim istemediğimiz şekilde yönlendirmesi yani uzun toplarla oynaması bizi etkiledi. İyi bir performans ortaya koydu. İkinci gol iyice oyundan düşmemize neden oldu.
Deplasmanda farklı bir şey hissetmiyorum. Ama deplasmanda zorlandığımız bir gerçek. Artık bir ders almamız gerekiyor. İlk maçta Belgrad maçını düşünürsek 2 ölü toptan gol yedik. Bu akşam da bir tane böyle gol yedik ve çok kritik bir goldü" ifadelerini kullandı.
Hakem hakkında genelde konuşmadıklarını anlatan Ayhan, "Ama ilk pozisyonda ben faul olduğu kanısında değilim. Yediğimiz gol öncesindeki faulü konuşuyorum. Sonuçta öyle değerlendirdi. Bu mazeret değil. Bizim o golü yemememiz lazımdı. Basit goller yiyoruz bunu çözmemiz gerekiyor.
Milli maçlardan sonra puan kayıpları yaşamıştık geçen sene de. Havaların çok sıcak olduğu bir gerçek. 3 gün önce 3 arkadaşımız 90 dakika maç oynadı. Bugün Serdar'ın hastalığı üst üste geldi. Sonuçta mazeret değil ama takımı bir şekilde düşürüyor" şeklinde konuştu.
Sarı-kırmızılı bir diğer futbolcu Mustafa Sarp, Cana'nın performansı sorulması üzerine, "Kariyeri olan bir oyuncu zamana ihtiyacı var. 90 dakika milli takımda oynadı. Yorgun olması çok doğal. Adaptasyon denen futbolcunun bir hastalığı var. Kesinlikle zaman tanımanız gerekiyor. Avrupa'da çok önemli iki takımda lider bir oyuncuydu biraz zamana ihtiyacı var. Savaşçı biri. Çok da iyi bir insan" yanıtını verdi.
Oyuna hakim olamadıklarını söyleyen Mustafa Sarp, "Oyunun içerisinde çok hakim değiliz. Genelde dışarıdan izleyenlere sormak lazım. Çok büyük mücadele verdiğimiz için göremiyoruz. Öne geçtiğimiz maçı galip bitirmemiz gerekiyordu. Yan top konusunda daha iyi konsantre olmalıyız" dedi.
Sivasspor Teknik Direktörü Mesut Bakkal maçtan galip ayrıldıkları için mutlu olduklarını ifade ederek, "Geçen sene dip yapmış bir takım vardı. Bir şeyleri özetlemek istiyorum. Herkes bu takıma transfer gerekir diyordu. Ama içerideki oyuncuların kalitesi belliydi. Her zaman söylüyordum en iyi transferler bizim iç transferimizdi. Özellikle başladığımız 1 buçuk aylık dönemde iyi çalıştığımızı söylemiştim. İyi bir takımız, iyi bir takım olma yolunda gidiyoruz. Bazı şeyleri abartmamak gerekiyor ama bugün
özellikle ikinci devre hem iyi olup hem de bol pozisyona girerek kazanmasını bildik. Bu ligin daha başlangıcı. Galatasaray'ı yenmekle her şey bitmiyor. Tabi büyük bir moral iyi bir başlangıç. Sadece bunu avantaja çevireceğiz, çevirmeye çalışacağız. Oyuncularımı kutluyorum. Özellikle ikinci devredeki taktik anlayışla inanılmaz derecedeydi. Birbirine yardımlaşma daha çok dakikalar ilerledikçe takım ruhunu ortaya koyma benim için önemliydi. Bunu da gördük ve kazandık. Bütün oyuncularımı kutluyorum" dedi.
Reijkaard ile Sivasspor yardımcı antrenörü arasındaki gerginlik hakkında ise Mesut Bakkal şu şekilde konuştu:
"Ben hayati hocam ile yardımcımı Ceyhun'a gönderdim. Ceyhun'a söyleyin orayı biraz sakinleşsin diye. Çokta mevzu yapmak istemiyorum. Reijkaard geldi Hayati hocanın üzerine ama Allah'tan Hayati hoca tepki vermedi. Ama tabi mağlubiyetin verdiği sinirsel bir tepkiydi. Hakame gelince fazla abartacak bir şey olmadığını düşünüyorum. Bu yaz sıcağında her iki takımı da kutlamak istiyorum bu kadar tempolu bir maç oynadıkları için. Özellikle oyuncularımın hepsini yürekten kutluyorum."
Ceyhun'un performansı ile ilgili Bakkal, "Ceyhun zaten iyi oyuncu, kendine yakışanı yapıyor. Kendisini de tebrik ediyorum ve de seyrediyorum" diye konuştu
Sivassporlu oyuncu Ceyhun Eriş gerginliğin normal olduğunu ifade ederek, "Ligin ilk maçları gergin olabilir ama çok büyüdüğünü sanmıyorum. Her takım galibiyetle lige başlamak ister. İçeride oynamanın avantajını kullandık. İlk yarı Galatasaray daha iyi göründü. Ama ikinci yarı toparlandık. Galatasaray da oyundan düştü. Gol de bulduktan sonra daha farklı olabilirdi netice. Bizim için iyi bir başlangıç. Önümüzdeki 3 maça bakacağız. Bunları da kazanmalıyız ki Galatasaray galibiyetinin bir anlamı olsun.
Çok anlayışlı herkes çok ilgi alaka gösteriyor. Güzel bir futbol şehri Sivas. Seyirciyi de tebrik ve teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Her futbolcunun kariyerinde inişli çıkışlı zamanların olduğunun altını çizen Ceyhun, "Her futbolcunun inişli çıkışlı grafikleri olur. Bu normaldir. Birçok takımda oynadım birçok kişi eleştiriyor ama hiç de gocunmuyorum bu durumdan. Oynadığım süre içerisinde iyi futbol sergilediğimi düşünüyorum. Amacım oynadığım sürece en iyisini yapabilmek. Futboldan başka yapabileceğim bir işim yok" şeklinde konuştu.
Sivasspor kaptanı Mehmet Yıldız iyi mücadele ettiklerinin altını çizerek, "Maçın içinde her türlü pozisyonlar olabiliyor. Lehimize aleyhimize kararlar oluyor. Vücudumun her yeri çizik dolu. Belki yanılmış da olabilir ama bana göre doğru bir karar verdi o pozisyonda hakem. Bu mücadeleyi her maça yansıtırsak, 2 sene önceki Sivasspor kaldığı yerden devam edecektir" dedi.
(TB-BÇ-BÇ-S)
14.08.2010 23:34:40 TSI
NNNN
YORUMLARINIZ
Henüz bir yorum yapılmamış.
Bu sayfaya yorum yazarak tarihe not düşün.
İLGİLİ HABERLER
Aziz Yıldırım'ın tutukluluğunun devamına...
28.05.2012, 13:22
TSYD'den Vokan Demirel'e kınama
28.05.2012, 12:09
İtalya'da ikinci şike skandalı: 19 gözaltı
28.05.2012, 10:49
Eskrimde ikinci Avrupa zaferi
27.05.2012, 23:24
Kasımpaşa tekrar Süper Lig'de: 3-2
27.05.2012, 21:56
Olimpiyat heyeti İstanbul'a geldi
27.05.2012, 19:58
"Şikeciler dışarıda Aziz Başkan içeride"
27.05.2012, 16:56
Adana'da Süper Lig izdihamı
27.05.2012, 14:28
İlhan Cavcav 21. kez başkan seçildi
27.05.2012, 12:47
Türkiye: 2 - Finlandiya: 3
26.05.2012, 23:07
Rüştü Reçber milli takıma veda etti
26.05.2012, 22:44
Guardiola'ya kupalı veda
26.05.2012, 22:18
Anadolu Efes finalde
26.05.2012, 21:10
Beşiktaş Divan Kurulu Toplantısı başladı
26.05.2012, 13:09
"Mehmet Topal Fenerbahçe'de" gibi
26.05.2012, 12:00
Şenes Erzik'ten Ali Koç'a yanıt
26.05.2012, 10:20