(ANKA) - Proje tamamlandığında bölgede yaşayan 240 bin Gazze'li temiz içme suyuna kavuşacak. Gazze'de yaşanan insanlık dramının ardından, Türk Kızılayı bölge halkının yaralarını sarmaya devam ediyor.
Türk Kızılayı'ndan yapılan açıklamaya göre, İsrail saldırılarında büyük ölçüde zarar gören bölgenin su alt yapısı yürütülen 6 projeyle yenilenecek. Proje tamamlandığında bölgede yaşayan 240 bin Gazze'li temiz içme suyuna kavuşacak.
İsrail saldırıları sonucu bölgenin içme suyu ve atık şebekesi büyük ölçüde zarar görmüştü. Kızılay, zarar gören sualt yapısını onarmak için 6 proje planladı. Filistin resmi makamları ile imzalanan anlaşmalar doğrultusunda su şebekesinin yüzde 80'ni Türk Kızılayı yenileyecek. Su alt yapısının yenilenebilmesi için Gazze'nin 6 farklı bölgesinde 6 proje planlandı. Yerel makamlarla işbirliği içerisinde gerçekleşen proje sonrası 3 su kuyusu hizmet verebilecek. Su kuyuları, yerel yöneticilerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin de katılacağı bir törenle hizmete açılacak.