Son Haberler
28.05.2012 Pazartesi 14:44
USD 1,7570 EUR 2,3630 EUR/USD 1,3449 IMKB100   59737/%0,00
ISTANBUL Perşembe: 15°C/21°CCuma: 15°C/22°CCumartesi: 14°C/23°C

Havadurumu ayarlari

Lutfen havadurumunu goruntulemek istediginiz sehri listeden seciniz.

GİRESUN - DEVLET BAKANI YAZICI GİRESUN’DA
16.08.2010 13:17
GİRESUN (İHA) - Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı, bir dizi gezi ve incelemelerde bulunmak üzere Giresun’a geldi.
İlk olarak Vali Mustafa Yaman’ı makamında ziyaret eden Bakan Hayati Yazıcı, burada gazetecilerin fındık ve memur sendikaları ile yapılan toplu görüşmelerle ilgili açıklamalarda bulundu. Giresun’un ve Türkiye için önemli bir ürün olan fındıkla ilgili bir takım sıkıntılar olduğunu kaydeden Bakan Yazıcı “Ancak hükümet bu konuda duyarlı çalışmalarını sürdürüyor. 2009 yılında ruhsatlı üretim alanları ve ruhsatsız üretim alanları olarak bir kriter koydu. Bu kritere göre ruhsatlı ve ruhsatsız üretim alanlarına dekar başına farklı destek vermeye başladı. Bu da Giresun’da fındığın geleceği açısından önemli bir adımdır” dedi.
Memurlarla yapılan görüşmeleri de değerlendiren Bakan Yazıcı “Memur sendikaları yapılan görüşmelerde siyaset yapma, toplu sözleşme ve grev hakları talebinde bulunmaktaydılar. Biz de bunların hemen hayata geçirilmesinin mümkün olmadığını ifade etmekteyiz. Şubat ayı içerisinde sendikaların ve Sivil Toplum Kuruluşları’nın katılımıyla gerçekleşen Çalıştay sonrasında alınacak kararlar doğrultusunda istenilen taleplerini istedik. Bu doğrultuda KESK VE MEMUR-SEN başkanlarıyla 2 aylık süre içerisinde toplu sözleşme için tekrar bir araya geleceğiz” dedi.
Bakan Yazıcı’ya valilikteki ziyareti sırasında Vali Mustafa Yaman tarafından fındık ve kemençe hediye edildi. Kemençeyi eline alan Bakan Yazıcı önce keman gibi ters tutarak çalmaya çalıştı. Kemençenin keman gibi çalınmayacağı uyarılarının gelmesi üzerine “Elbette biliyoruz ama ben kemençeyi keman gibi çalabiliyormuyum diye denemek istedim” diye konuştu.
Bakan Yazıcı, ardından bir dizi açılış için Bulancak ilçesine hareket etti. Burada Bulancak Belediye Başkanı Kadir Aydın'ı makamında ziyaret eden Bakan Yazıcı'ya Başkan Aydın tarafından bir gümüş vazo hediye edildi.
(AB-ÖS-Y)
16.08.2010 13:13 TSİ
NNNN

YORUMLARINIZ
Henüz bir yorum yapılmamış.
Bu sayfaya yorum yazarak tarihe not düşün.