Son Haberler
28.05.2012 Pazartesi 11:54
USD 1,7570 EUR 2,3630 EUR/USD 1,3449 IMKB100   59737/%0,00
ISTANBUL Perşembe: 15°C/21°CCuma: 15°C/22°CCumartesi: 14°C/23°C

Havadurumu ayarlari

Lutfen havadurumunu goruntulemek istediginiz sehri listeden seciniz.

Güney Raman'da petrol üretimine başlanıyor
Batman'da bir grup teröristin ateşe verdiği Güney Raman petrol sahasındaki kuyularda üretime yeniden başlandı. 27.08.2010 11:40

BATMAN (A.A) - 
     Batman-Hasankeyf karayolunun Demirbilek köyü Golik Tepe bölgesine gelen bir grup teröristin 28 gün önce, görevli iki bekçiyi etkisiz hale getirip petrol depolarının vanasını açarak ateşlediği Güney Raman petrol sahasında başlatılan onarım çalışmaları tamamlandı.
     Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Batman Bölge Müdürlüğü yetkilileri, saldırıya uğrayan Güney Raman petrol sahasındaki 1 ve 2 numaralı kuyulardaki onarım çalışmalarının tamamlandığını bildirerek, ''Tanklar onarılarak, 2 kuyuda üretime yeniden başlandı. İki kuyudan ürettiğimiz 22 graviteli petrolü sahadaki tanklara depolayıp, daha sonra tankerle Batman'a ulaştırıyoruz'' bilgisini verdi.
     Güney Raman petrol sahasına 31 Temmuz 2010 akşamı gelen bir grup terörist, iki bekçiyi etkisiz hale getirdikten sonra petrol vanasını açarak ateşlemiş, yangını söndürmek ve bekçileri kurtarmak için olay yerine gelen köylülerin mayına basması sonucu 4 kişi hayatını kaybetmişti.

YORUMLARINIZ
Henüz bir yorum yapılmamış.
Bu sayfaya yorum yazarak tarihe not düşün.