Son Haberler
28.05.2012 Pazartesi 12:10
USD 1,7570 EUR 2,3630 EUR/USD 1,3449 IMKB100   59737/%0,00
ISTANBUL Perşembe: 15°C/21°CCuma: 15°C/22°CCumartesi: 14°C/23°C

Havadurumu ayarlari

Lutfen havadurumunu goruntulemek istediginiz sehri listeden seciniz.

HAARETZ: "TÜRKİYE ADAMA HOLDİNG'DEN 27 MİLYON EUROLUK VERGİ İSTİYOR"
30.08.2010 11:07
Haaretz gazetesi, Orta ve Doğu Avrupa'da emlak piyasasında faaliyet gösteren Adama Holding'in Türkiye'deki yan kuruluşu Gaia Holding'den Türkiye'de sattığı şirketlere ilişkin olarak 27 milyon Euro vergi ile 36 milyon Euro teminat istendiğini, varlık ve hesabına haciz konulduğunu belirtirken toplam varlıkları 16 milyon Euro olan şirketin vergi idaresinin rakamlarının "şişirildiği"ni söylediğini yazdı. TEL AVİV (ANKA) - Orta ve Doğu Avrupa'da emlak piyasasında faaliyet gösteren Adama Holding'in Türkiye'deki yan kuruluşu Gaia Holding'den Türkiye'de sattığı şirketlere ilişkin olarak Türk vergi idaresince 27 milyon Euro vergi ile 36 milyon Euro teminat istendiği, toplam varlıkları 16 milyon Euro olan şirketin, vergi idaresinin rakamlarının "şişirildiği"ni savunduğu bildirildi.
İsrail'in önde gelen gazetelerinden Haaretz, "Türk vergi yönetimi, Adama Holding'den 27 milyon Euro talep ediyor" başlıklı haberinde Adama Holding'in yılın ikinci çeyrek raporunun, şirketin karşı karşıya bulunduğu meydan okumaları gözlerin önüne serdiğini belirtti.
Haberde Tiger Global, İmmosat ve Morgan Stanley gibi bazı uluslararası yatırım fonlarınca kontrol edilen Adama Holdingi'nin, yüzde 33'lük bir payı olduğu Türkiye'deki yan kuruluşu Gaia Holding'in Türkiye'de gerçekleştirdiği şirket satışları ile ilgili olarak Türk vergi idaresince 27 milyon Euro tutarında vergi talep ettiğine dikkat çekti.

-VARLIK VE BANKA HESABINA HACİZ-

Gaia'dan ayrıca 36 milyon Euro'luk teminat isteyen vergi idaresinin şimdiden şirketin 11.3 milyon Euro'luk varlıkları ile 186 bin Euro bulunan bir banka hesabına haciz koyduğu bildirilen haberde şirketin varlıklarının ise, Haziran sonu itibariyle 16.5 milyon Euro düzeyinde bulunduğuna işaret edildi. Gazete şöyle devam etti:
"Hukuk ve vergi danışmanlarıyla istişare ettikten sonra Adama, Türkiye'deki vergi idaresinin rakamlarının şişirilmiş olduğunda ısrar ediyor. Şirket, işlemler sırasında baştan sonuna kadar hukuka uygun hareket ettiğini, işlemlerden doğan tüm ödemeler yerine getirdiğini savunuyor."
Haaretz, Adama'nın, Türkiye'deki gelişmelerin varlık satış planlarını ve bunun sonucunda da gelecekteki nakit akını olumsuz etkileyebileceğini kabul ettiğini belirtirken de şirket için en büyük meydan okumayla ise, tahvil alıcılarına önemli bir ödeme yapması gerektiği Kasım ayında karşı karşı geleceğini kaydetti.
Buna karşın Adama yetkililerinin Türkiye'de karşılanan zorluklara rağmen borçları ödeme yollarını bulabileceklerine inandıklarına, bu çerçevede yeniden finansman olanaklarına dikkat çektikleri bildirildi.(ANKA)
(CN/ÖMR)
YORUMLARINIZ
Henüz bir yorum yapılmamış.
Bu sayfaya yorum yazarak tarihe not düşün.