Son Haberler
28.05.2012 Pazartesi 13:07
USD 1,7570 EUR 2,3630 EUR/USD 1,3449 IMKB100   59737/%0,00
ISTANBUL Perşembe: 15°C/21°CCuma: 15°C/22°CCumartesi: 14°C/23°C

Havadurumu ayarlari

Lutfen havadurumunu goruntulemek istediginiz sehri listeden seciniz.

HAKKARİ - KÜRT DİLİ GÜNLERİ İKİNCİ GÜNÜNDE
17.07.2010 15:04
HAKKARİ (İHA) - Hakkari Üniversitesi tarafından organize edilen ve önceki gün açılışı yapılan "Kürt Dili ve Edebiyatı Günleri" kapsamında bugün çeşitli paneller düzenlendi.
Hakkari Üniversitesi'nce 15-18 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen ''21. Yüzyılda Kürt Dili ve Edebiyatı Günleri'' konulu konferans, Atatürk Kültür Merkezi'nde bugünde devam etti. Panellerde söz alan Yazar Reşo Zilan, İstanbul Kürt Enstitüsü Başkanı ve Dilbilimci Sami Tan, akademisyenler Muayed Teyib, Behroz Şucai, Halkawt Hakem, Süleyman Çevik ve Selim Temo Kürtçenin Türkiye ve dünyadaki durumu, gelişmeler ve sorunları hakkında katılımcılara detaylı bilgiler verdi. Panellerde Kürtçenin edebi gelişiminin yanı sıra sinemadaki yerini de Huner Saleem ve Yılmaz Özdil dile getirirken, Kürt şiirinin yeni dönem şairlerinden Arjen Ari'de şiirlerini dinleyicilerle paylaşma fırsatı buldu.
Sabah erken saatlerde başlayan etkinliklere katılımın az olmasını eleştiren panelistlerden İstanbul Kürt Enstitüsü Başkanı Sami Tan, Ahmedi Xani'nin yurdunda Kürtçe ile ilgili olarak düzenlenen etkinliğe katılımın az olmasına üzüldüğünü belirtti. Tan, "Bugün burada Türkiye'nin birçok yerinden olmak üzere Avrupa, Ermenistan ve Irak'tan da Kürtçe konusunda donanımlı yazar ve akademisyenler var. Umarım sonraki günlerde katılım daha çok olur" dedi.
(FT-MSA-Y)
17.07.2010 15:01 TSİ
NNNN

YORUMLARINIZ
Henüz bir yorum yapılmamış.
Bu sayfaya yorum yazarak tarihe not düşün.