BAKÜ, 04/08(BYE)--- Tirajı günde üç bin olan muhalefet eğilimli Halk Cephesi gazetesinin 4 Ağustos 2010 tarihli sayısında, Raife imzasıyla ve yukarıdaki başlık altında yayımlanan haberin çevrisi şöyledir:
Türkiye Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İsrail'in, Özgürlük Filosu'na yaptığı saldırının araştırılmasıyla ilgili BM Komisyonu ile iş birliği yapma kararının, bütün ülkelerin uluslararası hukuka hesap vermesi gerektiğini gösterdiğini bildirdi. Gazze Şeridi'ne insani yardım götüren Özgürlük Filosu'na, İsrail Hava Kuvvetleri 31 Mayısta el koymuştu. Saldırı sırasında 9 Türk hayatını kaybetmiş, onlarca insan yaralanmış, yüzlerce insan gözaltına alındıktan sonra sınır dışı edilmişti.
BM Genel Sekreteri Ban Ki-moon, Özgürlük Filosu ile ilgili saldırının araştırılması için 4 kişiden oluşan bir komisyon kurulduğunu açıkladı. İsrail iktidarı, bugüne kadar uluslararası araştırma yapılmasını reddediyordu.
Davutoğlu, konuyla ilgili olarak, "Biz, BM Komisyonunun adil olacağına, hızlı çalışacağına ve detaylı bir araştırma yapacağına inanıyoruz." ifadesini kullandı. Davutoğlu'nun açıklamasına göre söz konusu Komisyon, 10 Ağustostan itibaren çalışmalarına başlayacak ve araştırmayla ilgili ilk raporu 15 Eylülde sunacak.
Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan ise ülkesinin, saldırı sonucunda meydana gelen zararın ödenmesi konusunda kararlı olduğunu kaydetti.