Son Haberler
28.05.2012 Pazartesi 17:08
USD 1,7570 EUR 2,3630 EUR/USD 1,3449 IMKB100   59737/%0,00
ISTANBUL Perşembe: 15°C/21°CCuma: 15°C/22°CCumartesi: 14°C/23°C

Havadurumu ayarlari

Lutfen havadurumunu goruntulemek istediginiz sehri listeden seciniz.

HALKLARIN DEMOKRATİK KONGRESİ GSS'YE KARŞI ÇIKTI
04.02.2012 15:36
KAYSERİ (İHA) - Halkların Demokratik Kongresi (HDK), Genel Sağlık Sigortası (GSS)'na karşı çıkmak için protesto düzenledi.
Türkiye'nin her ilinde bundan sonraki her Cumartesi , 'Bir Ses de Sen Çıkar' çağrısıyla düzenlenecek eş zamanlı protestolar kapsamında HDK, ilk haftasında GSS'yi eleştirdi. Protestonun sözcülüğünü yapan HDK Genel Meclis Üyesi Avukat Eylem Sarıoğlu, 'gasp yasası' olarak tanımladığı GSS'nin, AK Parti hükümeti tarafından paran kadar sağlık temel düşüncesiyle uygulamaya konulduğunu dile getirdi.
GSS ile birlikte yeşil kartın ortadan kaldırılacağını ve tüm yükün evde çalışan ve sigorta primi ödeyen aile bireyine yüklendiğini ifade eden Sarıoğlu, 296 TL'nin altında aylık geliri olanların yoksul sayılacağını, söz konusu gelirin üzerinde geliri olan her vatandaştan prim alınacağını kaydetti. Bu düzenlemelerle birlikte sağlık sigortasının ancak prim ödemekle mümkün hale geldiğine dikkat çeken Sarıoğlu “Yurttaşlık hakkı olan sağlık hizmeti 'paran kadar sağlık' kuralına dönmüştür. Parasını ödeyemeyen yurttaşlar yoksul olduğunu devlete ispat etmeye mecbur kılınmakta ve 'sadaka' niyetiyle hizmet almaya mahkum edilmektedir. Keza; 'Sosyal Güvenlik Reformu'nun gerekçesi olarak kullanılan 'norm ve standart birliğini sağlamak' iddiası da boş bir yalandan ibarettir. AK Parti hükümeti açısından GSS primi ödeyemeyenler hiçbir şekilde eşit olarak kabul edilmemektedir. Yine, yapılan düzenlemeler başta yoksullar olmak üzere bütün vatandaşlarımızın sağlık hakkı için çok ciddi tehdit oluşturmaktadır. Hükümetin eli vatandaşların cebindedir ve u elin gün geçtikçe derinlere ineceği anlaşılmaktadır.” dedi.
YORUMLARINIZ
Henüz bir yorum yapılmamış.
Bu sayfaya yorum yazarak tarihe not düşün.