Son Haberler
28.05.2012 Pazartesi 17:57
USD 1,7570 EUR 2,3630 EUR/USD 1,3449 IMKB100   59737/%0,00
ISTANBUL Perşembe: 15°C/21°CCuma: 15°C/22°CCumartesi: 14°C/23°C

Havadurumu ayarlari

Lutfen havadurumunu goruntulemek istediginiz sehri listeden seciniz.

İMMİB, 2023'TE 200 MİLYAR DOLAR İHRACAT HEDEFLİYOR
27.08.2010 15:42
İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri (İMMİB) Koordinatör Başkanı Namık Kemal Ekinci, 2023 yılı ihracat hedeflerinin 200 milyar dolar olduğunu açıkladı. İSTANBUL (ANKA) - İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri (İMMİB) Koordinatör Başkanı Namık Kemal Ekinci, 2023 yılı ihracat hedeflerinin 200 milyar dolar olduğunu açıkladı.
İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri'nden yapılan açıklamaya göre, dün düzenlenen iftar yemeğinde İMMİB Koordinatör Başkanı Namık Kemal Ekinci, 2001 yılında birlik olarak ihracat liderliğini yakaladıklarını ve bunu sürdürerek 2023 yılındaki 500 milyar dolar ihracat hedefinde yüzde 40 pay ile 200 milyar dolarlık rekor dış satış gerçekleştirmeyi hedeflediklerini bildirdi. İMMİB Koordinatör Başkanı ve aynı zamanda İstanbul Demir Çelik İhracatçıları Birliği Başkanı olan Ekinci, gecede 26 binden fazla ihracatçıyı bünyelerinde barındırdıklarını aktararak faaliyetleri hakkında bilgi verdi. İMMİB olarak hedeflerinin ülke ihracatını artırmak ve ekonomiye katkı sağlamak olduğunun altını çizen Ekinci, "2001 yılında en fazla ihracat gerçekleştiren 6 birliğimizle İMMİB'i liderliğe taşıdık. 2009 yılında 30 milyar dolarlık ihracatla toplam ihracatın yüzde 30'unu gerçekleştirdik. 2010 yılında ise ocak temmuz döneminde 19 milyar dolarlık ihracatla en fazla ihracat yapan birliğiz" dedi.
İMMİB'in tasarım yarışmasından eğitim seminerlerine, milli katılımlı fuarlardan alım heyetlerine kadar birçok alanda ihracatı artırabilmek için faaliyetlerde bulunduklarını aktaran Ekinci, TİM'in Cumhuriyetin 100 yılı 2023 yılındaki 500 milyar dolarlık ihracat hedefini de hatırlatarak, "İMMİB olarak yakaladığımız ihracat liderliğini 2023 yılına kadar sürdürmek ve bu hedef içinde yüzde 40 pay alarak 200 milyar dolar ihracat gerçekleştirmeyi amaçlıyoruz" dedi.

-İHRACATÇI SADECE KUR KONUŞMUYOR-

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, TİM'in sel felaketiyle sıkıntılı günler yaşayan Pakistan'a bir milyon TL'lik yardım yapacağını hatırlatarak, "İhracatçılarımız robotik olmadıklarını, sadece kur konuşmadıklarını gösteren örnek bir davranış" şeklinde değerlendirerek şöyle devam etti:
"Hatalı döviz politikalarıyla Türkiye ithalatını artıran, azdıran hale gelmiştir. Mutlaka bu konuda bir çıkış yolu buyacağız. 500 milyar dolar ihracat hedefine daha erken ulaşacağız. Sadece kurun arkasına saklanan yerine ne yaptığını bilen bir strateji çerçevesinde çalışacağız."
TİM Başkanı Büyükekşi ise 2010 yılında ihracatta son derece başarılı olduklarını hatırlatarak yılın ilk 6 ayında çift haneli, Temmuz ayında ise tek haneli büyüme sağladıklarını vurguladı. Büyükekşi, Ağustos ayında da çift haneli büyümeyi yakalaşacaklarını aktardı.(ANKA)
(EBR/ES/ÖMR)
YORUMLARINIZ
Henüz bir yorum yapılmamış.
Bu sayfaya yorum yazarak tarihe not düşün.