Son Haberler
28.05.2012 Pazartesi 18:08
USD 1,7570 EUR 2,3630 EUR/USD 1,3449 IMKB100   59737/%0,00
ISTANBUL Perşembe: 15°C/21°CCuma: 15°C/22°CCumartesi: 14°C/23°C

Havadurumu ayarlari

Lutfen havadurumunu goruntulemek istediginiz sehri listeden seciniz.

İNŞAAT İŞÇİLERİ SICAĞA VE ORUCA ALDIRMIYOR
12.08.2010 12:29
GAZİANTEP (İHA) - Gaziantep'te, inşaatta çalışan işçiler sıcak havaya aldırmadan oruç tutarak ekmek parası kazanıyor.
Ramazan ayından önce saat 8-5 çalıştıklarını belirten yapı ustası Ahmet Türkmen, oruç tuttukları için iş saatini geriye çekip 7-5 yaptıklarını belirtti.
İşverene mahcup olmamak için ellerinden geleni yaptıklarını ifade eden Türkmen, "Ramazan ayında iyice zorlanıyoruz. Havaların sıcak olması, özellikle Gaziantep'te 40-45 dereceyi bulması bizi de iyice zorluyor" dedi.
Hayat şartlarının çok zor ve 6 çocuğu olduğunu kaydeden Türkmen, "Mecburen çalışmak ve Mal sahiplerine karşı belli bir iş yapmak zorundayız. Ben oruçluyum diye işi aksatmıyoruz. Günde bir saat dinleniyoruz. Ramazan ayı gelmeden önce nasıl çalışıyorsak öyle devam ediyoruz. Günde 500-600 briket örüyoruz. İşimiz kolay değil ama eve ekmek götürmek zorundayız" diye konuştu.
Kalıpçı Şahan Özköse de, "Bu iş bizim ekmek kapımız. Mecburiyetten çalışmak zorundayız. Durama biraz da alışığız. Yoksa yapılacak gibi değil. Havalar çok sıcak. Ramazan ayı dolayısıyla yarım kapasite de çalışıyoruz. Belki de daha az çalışıyoruz." şeklinde konuştu.
(HÖ-HE-Y)

12.08.2010 12:28:41 TSI
NNNN
YORUMLARINIZ
Henüz bir yorum yapılmamış.
Bu sayfaya yorum yazarak tarihe not düşün.