Mafya, medya el altında olsun daha güçlü olalım demişler. Bu da yetmemiş iktidarları yapıp, bozmak planları oluşturmuşlar.
Siyasetçilerin bir kısmına , siyaset yetmemiş, darbelere sığınarak, askerin gölgesinde iş tutmaya başlamış.
Ve bütün bunlar çözülmek noktasına gelmiş.. Antika denizalltılarından patlayıcı madde çıkarılmış.
İnsan beyni çok köşeli ve çeşitli enzimler üretiyor. Kıskançlıklar, hırslar,giderek tehlikeli olaylara neden oluyor. Aç gözlülük ,beyinde üretilen en tehlikeli enzim olmalı.. İşte o zaman insan bitiyor, onun yerine insancıklar çoğalıyor.
Askersen neden mesleğine razı değilsin? Neden siyasete soyunuyorsun?
Gazeteci isen neden haberin gerçeğine gitmiyorsun?
İşadamı isen neden mafyaya, medyaya, uzanmak istiyorsun? Medya her zaman kazançlı değil? Neden yasal düzenin dışına çıkmaya göz yumuyorsun?
Neden toplumsal kalkınma için her zaman hazır değilsin? Kaç para fark edecek? Ve o paralarla ne yapacaksın?
İnsancıklar, insanlardan daha çok.
Oysa insanlar o kadar rahatlar ki. Yaşamın zorluklarına onlar da katlanmak zorundalar. Giderek toplum netleşiyor. İnsancıklar da kendilerine dönmek durumunda kalıyorlar..
Türkiye inanılmaz bir hızla temizleniyor. Darbe teşebbüsleri ortala çıkarken kaçak silahlar da ortaya çıkıyor. Türkiye bir silah deposu olmaktan arınıyor gibi.
Aynı anda darbeciler kendini belli ediyor. Planlar, projeler derken, toplum değişiyor. Gelinen noktalardan geri dönüş mümkün değil.