Son Haberler
09.02.2012 Perşembe 12:42
USD 1,7480 EUR 2,3220 EUR/USD 1,3284 IMKB100   61340/%0,26
ISTANBUL Perşembe: -2°C/1°CCuma: -2°C/1°CCumartesi: -3°C/2°C

Havadurumu ayarlari

Lutfen havadurumunu goruntulemek istediginiz sehri listeden seciniz.

"İnternet nükleer bomba gibi"
Rusya Patriği Kirill, web sitelerinin "birey oluşturma laboratuvarı" haline gelmekle kalmayıp "gerçek bir yıkım" tehdidi de oluşturduğunu, interneti insan ırkı için bir sınav olarak gördüğünü söyledi. 04.03.2010 21:49

CNN TÜRK - Kirill, bugün Rus öğrencilerle görüşmesinde yaptığı konuşmada, "Bugünlerde internet bir bireyin oluşturulması ve bir karakterin keskinleştirilebileceği laboratuvar haline gelmiş durumda" dedi.

İnternetin insanların gerçekliği ve devasa güç savaşıyla ilgili sınav haline geldiğini belirten Kirill, "Bu boşlukta insanlar rahatlıkla ahlaki zayıflığa, yalanlara teslim olabilir, aşırı saldırganlaşma arzularına sahip olabilir" dedi.

İnternetin insanoğlu açısından bir sınav niteliği taşıdığını, olumlu yanlarının yanı sıra son derece tehlikeli yanlarının da olduğunu savunan Kirill, "Aynı bir nükleer bomba gibi. İnternet insanlığı koruyabileceği gibi çöküşüne de neden olabilir" ifadesini kullandı.

YORUMLARINIZ
Henüz bir yorum yapılmamış.
Bu sayfaya yorum yazarak tarihe not düşün.

Share on Facebook