Son Haberler
28.05.2012 Pazartesi 22:20
USD 1,7570 EUR 2,3630 EUR/USD 1,3449 IMKB100   59737/%0,00
ISTANBUL Perşembe: 15°C/21°CCuma: 15°C/22°CCumartesi: 14°C/23°C

Havadurumu ayarlari

Lutfen havadurumunu goruntulemek istediginiz sehri listeden seciniz.

İŞ DÜNYASI VE SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİNDEN YENİ ANAYASA PAKETİNE DESTEK
21.08.2010 11:00
BURSA (İHA) - Bursa'da iş dünyası ve sivil toplum örgütlerinden yeni anayasa paketine destek gelirken, konuyla ilgili açıklama yapan eski DP Genel Başkanı Süleyman Soylu, "Sadece 145. madde için bile milyon kere 'evet' denir" diye konuştu.
Bursa Girişimci İşadamları Derneği (BUGİAD) ve Müstakil Sanayici İşadamları Derneği İnegöl Şubesi tarafından Angelecoma Otel'de düzenlenen iftar yemeğine, 53 STK temsilcisi ile 47 mahalle ve köy muhtarı katıldı.
İftarda konuşan BUGİAD İnegöl Şube Başkanı Ahmet Akıskalı, "Ülkemiz için referandum kaçınılmaz bir fırsattır. Umut ediyoruz ki 13 Eylül sabahında kazanan ülkemiz olacaktır" dedi.
MÜSİAD İnegöl Başkanı Ahmet Güleç ise referandumun ülkenin istikbali açısından çok önemli olduğunu söyledi.
Türkiye Muhtarlar Derneği Genel Başkanı Bekir Kahyaoğlu da referandumda "evet" diyeceklerini açıkladı.

"NAMUS BORCUM OLDUĞU İÇİN 'EVET' DİYECEĞİM"
Toplantıya katılan eski DP Genel Başkanı Süleyman Soylu da, "12 Eylül Referandumu'nun normal bir referandum olmadığını belirterek, insanın doğumundan sonra en önemli konunun kişinin hürriyeti olduğunu söyledi. 12 Eylül'ün milat olduğunu kaydeden Soylu, "Türkiye'de 8 yıl önce herkesin, 'Muhtar bile olamaz' dediği kişi yıllardır başbakanlık yapıyor. 400 yıl önce sanatın, bilimin merkezi Avrupa'ydı. İlk kez merkez Avrupa'dan Asya'ya doğru kaymaktadır. Yüzyıllar sonra Türkiye'nin önüne gelmiş bir şanstır.
Bizim dışımızda herkes anlıyor Türkiye'nin merkez olacağını. Yepyeni bir dünya düzeni var, Türkiye bunu yönetmelidir. Birinci öncelik demokrasidir. Herkesin birinci vatandaş olması gerekiyor. Ülkemizin güzel fotoğrafının yanında kötü fotoğrafı da var. Genelkurmay Başkanı, karargaha zehirlenme korkusuyla sefer tasıyla yemek taşıdı. 28 Şubat deyince yüreğim yanıyor. Allah şahit olsun ki, bin yıl süreceği söylenilen 28 Şubat dönemi 12 Eylül akşamı sona erecektir. Her türlü fırsatın önümüzde olduğu bir
Türkiye'de yaşıyoruz. Vesayet sistemi kendini korkularla yaşatıyor" diye konuştu.
Türkiye'de idam kararlarının altında imzası olanların Anayasa Mahkemesi üyesi olduğunu hatırlatan Süleyman Soylu, konuşmasına şöyle devam etti: "Vesayetçilerin bir tek istekleri vardır: Bu millet zenginleşmesin, kendi kendini yönetemesin. 30 yıl sonra bugünü de anlamlandıramazsak yazık olur. Yarına ulaşmak ve yaşamakla ilgili garantimiz yok. İnsanların geleceği için herkes elinden geleni yapmakla mükelleftir. Bu ülkede imtiyazlılar var. Orgeneral Saldıray Berk'i 5 aydır hakim önüne çıkaramıyorlar. Neden
'evet' diyorum? Namus borcum olduğu için. Sadece 145. madde için bile milyon kere 'evet' denir. Şunu anlayamıyorum, 411 oyla üniversiteye eğitim özgürlüğü getiren maddeye oy verirken MHP neden 'hayır' diyor? 12 Eylül akşamı vesayet sisteminin ruhunun özüne dokunulacak. 'Hayır' diyenler vallahi de billahi de AK Parti iktidarıyla ilgili değil, sadece 1961 ve 1982 Anayasası'nın vesayetçi ruhuna dokundurmamak derdindeler. Bu referandumu siyasi ortama çekmeyin. Türkiye'de bu sistem sona ermelidir."

"SABİH KANADOĞLU İLE AYNI YERDE OLMAMAK İÇİN 'EVET' DİYORUM"
Eski DP Genel Başkanı Süleyman Soylu, 12 Eylül'ü Türkiye için anlatmakta zorlandığını söyleyerek, "145. madde, sivil-asker ilişkilerini yeniden düzenliyor. Artık cuntacı askerler savcı karşısına çıkacak. Sadece bu madde için bile milyon kere 'evet' denir. Türkiye'de bütün sistemin yeniden düzenleyeceği yeni bir tarihin başlangıcıdır 12 Eylül. Araba ve anahtarın sahibi biziz. Hükümet frense, yargıtay gazsa, cumhurbaşkanı şanjımansa arabanın sahibi millettir. İstediğimiz zaman arabayı çalıştırırım,
istediğim yöne sürerim. Bana, 'Niçin hayır demiyorsun?' diyorlar. Ben 2007'de bir şey gördüm. Gelecek vadeden iki siyasetçi Erkan Mumcu ve Mehmet Ağar, 367 dayatmasında millet iradesini kabul etmeyince millet tarafından tasfiye edildi. Sadece bunun için 'evet' diyorum. Herkes bunu görsün. Sabih Kanadoğlu ile aynı kanaatte olmamak için, bu ülkeyi milyarlarca dolara zarara uğratan Mümtaz Soysal'la aynı yerde olmamak için Allah'ıma şükürler olsun ki evet diyorum" ifadelerini kullandı.
Öte yandan bir süre önce Haydar Baş'ın genel başkanlığını yaptığı Bağımsız Türkiye Partisi'nden istifa eden Tahtaköprü Belediye Başkanı Eşref Yiğit de referandumda 'evet' oyu kullanacağını açıkladı.
Gecenin sonunda 53 STK temsilcisi ile 47 mahalle ve köy muhtarı hatıra fotoğrafı çektirdi.
(GS-Y)

21.08.2010 11:00:05 TSI
NNNN
YORUMLARINIZ
Henüz bir yorum yapılmamış.
Bu sayfaya yorum yazarak tarihe not düşün.