Son Haberler
28.05.2012 Pazartesi 22:35
USD 1,7570 EUR 2,3630 EUR/USD 1,3449 IMKB100   59737/%0,00
ISTANBUL Perşembe: 15°C/21°CCuma: 15°C/22°CCumartesi: 14°C/23°C

Havadurumu ayarlari

Lutfen havadurumunu goruntulemek istediginiz sehri listeden seciniz.

ISPARTA - EKO-BİR TOPLANTISI
29.07.2010 16:35
ISPARTA (İHA) - Eğirdir ve Kovada Gölü Çevre Koruma Birliği (EKO-Bir) Toplantısı, Isparta’nın Eğirdir ilçesine bağlı Kırıntı köyünde gerçekleştirildi.
Toplantıya Senirkent Belediye Başkanı Hüseyin Baykal, Uluborlu Belediye Başkanı Mehmet Ünverdi, Gelendost Belediye Başkanı Halim Kıyak, Eğirdir Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral, Büyükkabaca Belediye Başkanı Ali İhsan Temurçin ve Kırıntı Köyü Muhtarı İbrahim Ünal, Çevre ve Orman İl Müdürü Tayfun Büyükküpçü, Tarım İl Müdürü Sıddık İpek, DSİ Bölge Müdür Yardımcısı Osman Ertürk, EKO-Bir Müdürü Süleyman Can, Eğirdir Su Ürünleri Enstitüsü Mühendisi Şakir Çınar, balıkçı kooperatifi başkanları ve muhtarlar da hazır bulundu.
TOPLANTIDA ALINAN KARARLAR
EKO-Bir Başkanı Isparta Valisi Ali Haydar Öner başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, şu kararlar alındı:
“Eğirdir ve Kovada Gölü Çevre Koruma Birliği tarafından, Eğirdir Belediyesi ve beldelerine hizmet verecek şekilde katı atık aktarma istasyonunun projelendirilmesi (Platform Bunker Yapılması ve Treyler Alınması) için Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü Finansman ve Planlama Dairesi Başkanlığından nakdi yardım istenmesi işleminin görüşülerek karara bağlanması maddesine göre; Çevre Yönetimi Genel Müdürlüğü Finansman ve Planlama Dairesi Başkanlığına nakdi yardım talebi için başvuru yapılacak. Su komisyon raporunda geçen çalışmalara destek verilecek, bu çalışmalara Kovada Gölünün de dahil edilmesi konusunda tavsiyede bulunulacak. Eğirdir Su Ürünleri Araştırma Enstitüsü ve Eğirdir Su Ürünleri Fakültesi’nin hazırlamış olduğu rapora istinaden, yapılan uzun müzakere sonucunda; İl Özel İdaresi tarafından ihale edildikten sonra, sıkı kontrol, düzenli eğitim ve belirtilen miktarın üzerine çıkılmamak koşuluyla 55 ton kerevit avcılığı serbest bırakılacak. Araştırma, geliştirme ve denetimlerde kullanılmak üzere 45 kişilik bir adet yeni tekne alınacak”
MENFAATİNİZLE GÖLÜN MENFAATİ AYNI OLSUN
Eko-Bir Başkanı Isparta Valisi Ali Haydar Öner toplantının kapanış konuşmasında balıkçıların kendi menfaatleriyle gölün menfaatlerini birleştirdiklerinde göldeki bereketin artacağını söyledi. Vali Öner, “Kendi menfaatinizi ne kadar düşünüyorsanız gölün menfaatini de o kadar düşünün. Aksi takdirde hem göl sıkıntıda olacaktır hem de balıkçılarımız sıkıntıda olacaktır. Dolayısıyla balıkçılarımızın rızkı azalacak, yapılan avlanmalar bereketli olmayacaktır. Onun için sürdürebilirliği hep birlikte devam ettirmemiz gerekmektedir. Eko-Bir olarak yaptığımız budur” dedi.
EKO-Bir toplantısından sonra İl Çevre ve Orman İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen ‘Dört Mevsim Kovada’ resim yarışmasında dereceye giren Selahattin Özel, Mehmet Yiğit Koçbay ve Hacer Dinçer’e ödülleri protokol tarafından verildi.
(FK-SK-Y)
29.07.2010 16:31 TSİ
NNNN

YORUMLARINIZ
Henüz bir yorum yapılmamış.
Bu sayfaya yorum yazarak tarihe not düşün.