Son Haberler
28.05.2012 Pazartesi 18:53
USD 1,7570 EUR 2,3630 EUR/USD 1,3449 IMKB100   59737/%0,00
ISTANBUL Perşembe: 15°C/21°CCuma: 15°C/22°CCumartesi: 14°C/23°C

Havadurumu ayarlari

Lutfen havadurumunu goruntulemek istediginiz sehri listeden seciniz.

ISPARTA - SDÜ ÜÇ BOYUTLU OYUNLA ÖĞRENCİLERE TANITILIYOR
15.07.2010 14:32
ISPARTA (İHA) - Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Teknik Eğitim Fakültesi Eğitim Teknolojileri Anabilim Dalı Öğretim Üyeleri Yrd. Doç. Dr. Muhammet Demirbilek’in öncülüğünde kurulan GLS EURASIA Oyun Araştırma Grubu ‘SDÜ Labirent Oyunu’nu hazırladı.
Türkiye’de ilk defa bir üniversitenin tercih dönemindeki lise öğrencilerine yönelik hazırlanan ve üniversite adaylarına SDÜ’yü tanıtmak amacıyla geliştirilen, üç boyutlu bir oyun özelliğini taşıyan ‘SDÜ Labirent Oyunu’ üniversitenin tanıtımını içeren görseller, yazılı materyaller ve sorular içeriyor. GLS EURASIA Oyun Araştırma Grubunun kurucusu Yrd. Doç. Dr. Muhammet Demirbilek, bilgi iletişim teknolojilerini tanıma, kullanma yaşı ve bu teknolojileri günlük hayatın bir parçası haline getirme itibari ile bugünün çocuklarının, 15 yıl önceki çocuklardan farklı olduğunu belirtti. Demirbilek, dijital yerliler (Digital Natives) ya da teknoloji meraklısı (Tech Savvy) olarak da adlandırılan, cep telefonları, internet, kişisel bilgisayarlar, laptoplar, video oyunları, anlık haberleşme (Instant Messaging), Facebook ve dijital müzik çalarlarla (mp3 players) büyüyen yeni nesil için geleneksel yöntem, metot ve araçlarla bilgi ve beceri kazandırmaya çalışmanın öğrencinin ilgisini çekme ve motive etme açısından yetersiz kalacağına dikkat çekti.
Eğitsel amaçlı bilgisayar oyunların günümüzde öneminin daha çok arttığını ifade eden Demirbilek, Türkiye’de Türkçe hazırlanmış eğitsel amaçlı bilgisayar oyunları bulmanın oldukça zor olduğunu ve bu konuda önümüzde doldurulması gereken çok büyük bir boşluk bulunduğunu ve bu amaçla da GLS URASIA Oyun Araştırma Grubu’nun kurulduğunu söyledi. Demirbilek SDÜ Labirent Oyunu’na http://labirent.sdu.edu.tr internet adresinden ulaşılabilineceğini söyledi.
(FK-SK-Y)
15.07.2010 14:28 TSİ
NNNN

YORUMLARINIZ
osman gökdoğan - 15.07.2010 23:00
sayın hocam muhammet demirbilek,yaptığınız çalışma çok güzel olmuş,ellerinize sağlık...
Bu sayfaya yorum yazarak tarihe not düşün.
1