Son Haberler
28.05.2012 Pazartesi 18:37
Yerli Medya
Faydalı Linkler
Yabancı Medya
Eğlenceli Linkler
Reklam & Bilgi
Bize Ulaşın
HaberX English
RSS
HaberX Mobile
Favorilerime Ekle
Anasayfam Yap
HaberX 'te Ara
Haber Arşivi
USD
1,7570
EUR
2,3630
EUR/USD
1,3449
IMKB100
59737/%0,00
ISTANBUL
Perşembe: 15°C/21°C
Cuma: 15°C/22°C
Cumartesi: 14°C/23°C
Havadurumu ayarlari
Lutfen havadurumunu goruntulemek istediginiz sehri listeden seciniz.
ADANA
ADIYAMAN
AFSIN
AFYONKARAHISAR
AGRI
AKCADAG
AKCAKOCA
AKDAGMADENI
AKSARAY
AKSEHIR
ALANYA
ALAPLI
ALPU
AMASRA
AMASYA
AMMAN
AMSTERDAM
ANAMUR
ANKARA
ANTALYA
ARALIK
ARDAHAN
ARDESEN
ARPACAY
ARTVIN
ASKABAT
ASTANA
ATINA
AVANOS
AYDIN
BAFRA
BAGDAT
BAKU
BALA
BALIKESIR
BARTIN
BASCIFTLIK
BASKIL
BATMAN
BAYBURT
BAYKAN
BELGRAD
BERLIN
BEYPAZARI
BILECIK
BINGOL
BIRECIK
BISKEK
BITLIS
BODRUM
BOGAZLIYAN
BOLU
BONN
BOZCAADA
BRUKSEL
BUDAPESTE
BUKRES
BUNYAN
BURDUR
BURSA
CADIR LUNGA
CANAKKALE
CANKAYA
CANKIRI
CAYCUMA
CELIKHAN
CEMISGEZEK
CENEVRE
CERKES
CEYLANPINAR
CEZAYIR
CHICAGO
CICEKDAGI
CIFTELER
CORUM
CUBUK
CUKURCA
CUKURHISAR
CUMRA
DALAMAN
DENIZLI
DERINKUYU
DEVELI
DEVREK
DIVRIGI
DIYARBAKIR
DOGANSEHIR
DOGUBEYAZIT
DUSANBE
DUZCE
EDIRNE
ELAZIG
ELBISTAN
ELMADAG
ERBAA
EREGLI-KARADENIZ
EREGLI-KONYA
ERUH
ERZINCAN
ERZURUM
ESKISEHIR
ETIMESGUT
FETHIYE
FINIKE
FRANKFURT
G.MAGOSA
GAZIANTEP
GEMEREK
GENC
GEREDE
GIRESUN
GIRNE
GOKCEADA
GOLBASI
GOLKOY
GUDUL
GUMULCINE
GUMUSHACIKOY
GUMUSHANE
GUNYUZU
GURUN
GUZELYURT
HAKKARI
HATAY
HAYMANA
HELSINKI
HINIS
HOPA
IGDIR
ILGAZ
INEBOLU
ISKENDERUN
ISPARTA
ISTANBUL
IZMIR
K.MARAS
KABIL
KAGIZMAN
KAHIRE
KALECIK
KALE-MALATYA
KANBERRA
KANGAL
KARABUK
KARAKECILI
KARAMAN
KARAPINAR
KARS
KASTAMONU
KAYSERI
KAZAN
KEBAN
KELKIT
KERKUK
KESKIN
KIEV
KILIS
KIRCAALI
KIRIKKALE
KIRKLARELI
KIRSEHIR
KISINEV
KIZILCAHAMAM
KIZILTEPE
KOCAELI
KOLN
KOMRAT
KONYA
KOPENHAG
KOSTENCE
KOZAKLI
KULU
KUTAHYA
KUVEYT
LEFKOSA
LONDRA
MACKA
MADEN
MADRID
MALATYA
MALAZGIRT
MAMAK
MANISA
MARDIN
MARMARIS
MAZGIRT
MAZIDAGI
MEDINE
MEKKE
MELBOURNE
MERSIN
MERZIFON
MIHALICCIK
MILANO
MINSK
MONTREAL
MOSKOVA
MUCUR
MUGLA
MUNIH
MURADIYE
MUS
MUTKI
NALLIHAN
NEVSEHIR
NEWYORK
NIGDE
NIKSAR
NUSAYBIN
OF
OLTU
ORDU
ORTAKOY
OSLO
OSMANCIK
OSMANIYE
OTTAWA
PADGORICA
PALU
PARIS
PATNOS
PEKIN
PINARBASI
POLATLI
PRAG
PRISTINA
RIYAD
RIZE
ROMA
S.KOCHISAR
SAKARYA
SAM
SAMSUN
SANLIURFA
SARAYBOSNA
SARICAKAYA
SARIKAMIS
SARIZ
SARKISLA
SEBINKARAHISAR
SELANIK
SEMDINLI
SEYDISEHIR
SEYITGAZI
SIDNEY
SIIRT
SILIFKE
SINOP
SIRNAK
SIVAS
SIVEREK
SIVRIHISAR
SOFYA
SOLHAN
SORGUN
STOCKHOLM
SULUOVA
SUMNU
TAHRAN
TARAKLIJA
TASKENT
TEKIRDAG
TIFLIS
TIRAN
TOKAT
TOKYO
TOMARZA
TOSYA
TRABZON
TUNCELI
TURHAL
UNYE
URGUP
USAK
USKUP
VALKANES
VAN
VARSOVA
VIRANSEHIR
VIYANA
WASHINGTON
WELLINGTON
YALOVA
YAPRAKLI
YESILHISAR
YESILYURT
YOZGAT
ZENITSA
ZILE
ZONGULDAK
ZURIH
ANA SAYFA
GÜNDEM
EKONOMİ
POLİTİKA
DÜNYA
SPOR
YEREL
SAĞLIK
TEKNOLOJİ
YAŞAM
MEDYA
KİTAP
SİNEMA
SÖYLEŞİ
EĞİTİM
"İYİLİK TRENİ" YOLA ÇIKTI
24.08.2010 16:22
Tweet
Follow
ANKARA (A.A) - Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Pakistan'ın, Türkiye'ye her zor duruma düştüğünde, şartları ne olursa olsun destek verdiğini belirterek, ''Bu ülkeye şükran borcumuz var'' dedi.
Sabah-ATV Grubu ve Türk Kızılayının, sel felaketinden etkilenen Pakistan'a yardım amacıyla başlattığı kampanyada toplanan yardımları taşıyan ''İyilik Treni'', Ankara Garı'nda düzenlenen törenle yola çıktı.
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Çiçek, törende yaptığı konuşmada, siyasi ve menfaat ilişkisine dayanmayan Türkiye ile Pakistan arasındaki ilişkilerin, başka ülkelerle olan ilişkilere benzemediğini, dostluk ve kardeşliğe dayandığını söyledi.
''İyilik Treni''nin de bu ilişkinin gereği olduğunu vurgulayan Çiçek, ''Pakistan, Türkiye'ye her zor duruma düştüğünde, şartları ne olursa olsun destek verdi. Bu ülkeye şükran borcumuz var'' şeklinde konuştu.
Uluslararası toplumun Pakistan'a henüz gereken yardımı yapmadığını kaydeden Çiçek, felaketten haberdar olunur olunmaz ilgili kurumların hemen üzerlerine düşeni yerine getirdiğini, vatandaşların da Ramazan vesilesiyle bu ülkeye yardımda bulunabileceklerini belirtti.
Bunun için bankalarda hesaplar açıldığını hatırlatan Çiçek, ''Yatırılacak paralar, fitre ve zekat olabilir. Bu yardımlar devam etmelidir. Dostluk ve kardeşlik bunun içindir. Herkes bu kampanyaya katılmalı. Yardımlar ne kadar erken gönderilirse o kadar anlamlı olur'' diye konuştu.
Çiçek, Pakistan'a yardım için meslek odalarına, sivil toplum kuruluşlarına ve basına önemli görevler düştüğünü, ''İyilik Treni'' ile gönderilen konutların, bayramdan önce hazır olmasının planlandığını sözlerine ekledi.
-''DURUM VAHİM''-
Türkiye Kızılay Derneği Genel Başkanı Tekin Küçükali de Pakistan'da durumun son derece vahim olduğunu söyledi.
Din ve dil ayrımı gözetmeksizin zor duruma düşen her ülkeye yardım götürdüklerini anlatan Küçükali, ''Pakistan'ın eski durumuna dönmesi için 6 yıl geçmesi gerekiyor. Biz kendimizi, Pakistanlıların bizi sevdiği kadar sevmiyoruz. Yarın 54 tırlık bir konvoy, haftaya da bir tren daha yola çıkacak'' diye konuştu.
TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman da yardımların en kısa sürede ve güvenli şekilde ulaştırılması için en uygun tercih olarak gündeme gelen ''İyilik Treni''nin 6 bin 800 kilometrelik yolu 11 günde katedeceğini bildirdi.
Sabah Gazetesi Ankara Temsilcisi Okan Müderrisoğlu da Pakistan'a yardım kampanyasını sosyal sorumluluk projesi olarak hayata geçirdiklerini söyledi.
-''ÜLKEM 70 YIL GERİYE GİTTİ''-
Pakistan'ın Ankara Büyükelçisi Tarık Azizuddin ise toplanan yardımlar için teşekkür ederek, ramazan ayında Müslümanların birbirine yardım etmesinin önemine işaret etti.
Birkaç yıl önceki deprem felaketinin yaralarını saramadan yeni bir felaketle karşılaştıklarını, deprem felaketi sonrasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ülkesine ulaşan ilk lider olduğunu kaydeden Azizuddin, sel felaketinde de Türkiye'nin Pakistan'a yardım gönderen ilk ülke olduğunu belirtti.
Sel felaketinin yarattığı tabloyla ilgili de bilgi veren Azizuddin, selden 20 milyon kişinin etkilendiğini, 2 bin dolayında kişinin hayatını kaybettiğini, 165 bin kilometrekarelik bir alanın sular altında kaldığını, 1 milyon evin yok olduğunu, 4.6 milyon kişinin evini kaybettiğini, 3.5 milyon çocuğun hastalık riskiyle karşıya bulunduğunu, yüzlerce kilometrelik yol ve enerji hattının sel sularına kapıldığını söyledi.
Alt yapı ve konut yapımı için 12-15 milyar dolara ihtiyaç olduğunu ifade eden Azizuddin, ''Sel felaketi nedeniyle ülkem 70 yıl geriye gitti'' dedi.
Etkilenen bölgelerin 3-5 yıl arasında yeniden inşa edilebileceğini kaydeden Azizuddin, ''Ama Türkiye gibi dostlarımız olduğu için ümidimizi kaybetmedik'' diye konuştu.
''İyilik Treni' daha sonra törene katılan yetkililer tarafından uğurlandı.
Pakistan'a gönderilen 20 konteynerden oluşan ''İyilik Treni''nde, 300 mevlana evi, 2 bin gıda kolisi, 930 çuval un, hijyen malzemesi, kuru gıda, çocuk bezi ve su bulunuyor.
YORUMLARINIZ
Henüz bir yorum yapılmamış.
Bu sayfaya yorum yazarak tarihe not düşün.
İLGİLİ HABERLER
Balıkesir'de uyuşturucu operasyonu
28.05.2012, 17:53
Turhan Çömez'in kırmızı bülteni
28.05.2012, 17:36
Kaçak kazıya 7 gözaltı
28.05.2012, 17:11
"Kadın kürtaja tek başına karar vermeli"
28.05.2012, 16:43
"10. Genelkurmay Başkanı'nın itibarı iade edilsin"
28.05.2012, 16:34
İsrailli komutanlar için 9 kez müebbet istemi
28.05.2012, 16:28
DDK, Özal'ın ölümünü şüpheli buldu
28.05.2012, 16:12
Eğitim-Sen'den Başbakan'a "kürtaj" tepkisi
28.05.2012, 16:02
Hükümet, bedelli askerlikte ne yapmaya çalışıyor?
28.05.2012, 15:51
Konya'da otomobile silahlı saldırı
28.05.2012, 15:44
İstanbul'un Fethi'ne büyük kutlama
28.05.2012, 15:36
AP'den Kılıçdaroğlu'na davet
28.05.2012, 14:57
Elazığ'da kaza: 1 ölü, 6 yaralı
28.05.2012, 14:56
Kemalpaşa'da yıldırım 2 can aldı
28.05.2012, 14:50
Karakolda tecavüz
28.05.2012, 14:30
28 Şubat Soruşturması'nda 5. dalga
28.05.2012, 13:56