Son Haberler
28.05.2012 Pazartesi 18:40
USD 1,7570 EUR 2,3630 EUR/USD 1,3449 IMKB100   59737/%0,00
ISTANBUL Perşembe: 15°C/21°CCuma: 15°C/22°CCumartesi: 14°C/23°C

Havadurumu ayarlari

Lutfen havadurumunu goruntulemek istediginiz sehri listeden seciniz.

İZMİR - AK PARTİ İZMİR MİLLET VEKİLLERİNİN REFERANDUM ÇALIŞMASI
24.08.2010 11:27
İZMİR (İHA) - Vatandaşın, Anayasa Paketi ile ilgili kafasındaki soru işaretlerini gidermek için yollara düşen AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Tekelioğlu, muhalefetin 'AK Parti, Yüce Divana gitmekten korktuğu için kendi yargısını oluşturmaya çalışıyor' söylemlerine açıklık getirdi. Anayasa paketinin AK Parti projesi olmadığının altını çizen Tekelioğlu, tamamen TBMM'nin içinden çıkan bir tasarı olduğunu belirtti. 12 Eylül'de referandumda kullanılacak 'evet' oyunun AK Parti'ye değil, özgürlüğe ve Türkiye'nin geleceğine oy vermek olduğunu vurgulayan Tekelioğlu, “Halkın seçtiğine itirazı olanın, demokrasiye itirazı var demektir. 12 Eylül'de yapılacak Referandumda 'Hayır' diyenler de demokrasiye itiraz etmiş olurlar” dedi.
Vatandaşın, Anayasa Paketi ile ilgili kafasındaki soru işaretlerini gidermek için yollara düşen AK Parti İzmir Milletvekili Mehmet Tekelioğlu, İzmir'in Menderes ilçesini gezdi. İlçe teşkilatı ile birlikte Menderes'te faaliyet gösteren ziraat odası ile esnaf odasını ziyaret eden Tekelioğlu, iftar saatine kadar köy kahvesinde vatandaşlarla sohbet ettikten sonra orucunu Ayşe Şen adlı vatandaşın evinde açtı. Gezi boyunca vatandaşların sorunlarını dinleyip notlar alan Tekelioğlu, “Kafanızdaki soruları cevaplamaya, tereddütlerinizi gidermeye geldim” dedi. Muhalefetin 'AK Parti, Yüce Divana gitmekten korktuğu için kendi yargısını oluşturmaya çalışıyor' söylemlerine açıklık getiren Tekelioğlu, Anayasa paketinin AK Parti projesi olmadığının, tamamen TBMM'nin içinden çıkan bir tasarı olduğunu belirtti. Muhalefetin kendilerini hiç iktidar olarak göremediği için bu tür söylemler içine girdiğine dikkat çeken Tekelioğlu,: “CHP, anayasa paketinin iptali için Anayasa Mahkemesi'ne gitti. Biliyorsunuz Anayasa Mahkemesiyle aramız iyi değil ama buna rağmen inceledi ve 'Bu pakette anayasaya aykırı bir şey yok' dedi. Bunlar kendilerini hiç iktidar olarak göremedikleri için bu tür eleştiriler getiriyorlar” diye konuştu. 12 Eylül'de gerçekleştirilecek olan referandum oylaması ile ilgili olarak vatandaşların sorularını yanıtlayan Tekelioğlu, anayasa paketine 'Neden evet?' denilmesi gerektiğinin de cevabını verdi. Darbe sonrası hazırlanan 1982 Anayasası'nın bugünün Türkiye'sine uymadığını ve değiştirilmesi gerektiğinin altını çizen Tekelioğlu, şunları söyledi, "Anayasanın değiştirilmesi yönünde bir talep vardı, bizde bu talebe karşılık verdik. Bireysel hak ve özgürlüklerde değişiklik yapalım milletimize soralım dedik. Bu nedenle sizler 12 Eylül'de sandığa gideceksiniz. Anayasaya eklediğimiz pozitif ayrımcılık sayesinde yarın öbür gün bir işe alım olduğunda engelli vatandaşlarımıza, kadınlarımıza öncelik tanıyalım diyoruz. Memurlarımıza toplu sözleşme hakkı getirdik. Memurların yararlandığı haklardan, emeklilerde yararlanacak. Bunların neresi yanlış, neresi kötü"
Rusya'dan sonra Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde (AİHM) en çok dosyası bulunan ülkenin Türkiye olduğunu ifade eden Tekelioğlu, bunun önüne geçebilmek için Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuru hakkının tanındığını belirtti. Türkiye mahkemelerinde uygulamaların vatandaştan yana değil, devletten yana olduğunu vurgulayan Tekelioğlu, çok sayıda davanın AİHM'e taşındığını ve AİHM tarafından Türkiye'nin tazminat ödemeye mahkum edildiğini kaydetti.
'AK Parti, Yüce Divana gitmekten korktuğu için kendi yargısını oluşturmaya çalışıyor' söylemlerinede açıklık getiren Tekelioğlu, “Bunun aslı astarı yoktur. Bunlar tamamen yalan. Durum çok açık bir şekilde ortada. Getirilen yeniliklerde AK Partiye ya da kişiye özel yarar sağlayacak hiçbir şey yok. Bunları söyleyenler hiç kendilerinde iktidar olma şansı görmüyorlar. Sanki hiç iktidara gelemeyeceklermiş gibi konuşuyorlar. Bir siyasi parti iktidara gelemeyeceğim diyerek, bir iddia öne sürebilir mi? Böyle bir yanlış olabilir mi? O yüzden bu anayasa paketinin ne olduğunu bilelim. Bu paket ne getiriyor ne götürüyor bildikten sonra karar verelim” dedi.
Muhalefet partilerinin, kendilerini 'bizim görüşümüzü almadınız, uzlaşma yolu aramadınız' diyerek eleştirmelerine de cevap veren Tekelioğlu, “Herkesin Türkiye'nin anayasa değişikliğine ihtiyacı olduğunu söylemesine karşılık, gelin dedik biz bunu birlikte yapalım. Mecliste bir komisyon kuralım, bu uzlaşma komisyonu olsun, başkanı olsun her partide iki tane üye göndersin dedik. Ama CHP'li arkadaşlarımız bu uzlaşma komisyonuna üye vermediler. Dolayısıyla komisyon kurulamadı. Bizde profesörlerden oluşan bir gruba bir taslak hazırlayın bunu tartışalım dedik. Taslak hazırlandı, her yere herkese gönderdik görüş bekledik. Görüş almak üzere CHP'den bir görüşme talep ettik. CHP'liler 'Gelmeyin görüşmeyiz' dedi. Tasarının kapağını açıp, içinde ne var ne yazdınız demeden 'Siz hazırladınız, gelmeyin, görüşmeyiz' dedi. MHP'li dostlarımız 'Gelin çayımızı içer, gidersiniz. Ama biz bunu konuşmayız' dedi. Bu paketi CHP, iptali için Anayasa Mahkemesine götürdü. Biliyorsunuz bizim aramız Anayasa Mahkemesi ile pek iyi değil ama buna rağmen inceledi bu pakette Anayasaya aykırı bir şey yok dedi. Bu pakette özgürlükler, demokrasi, hesap verilebilirlik, şeffaflık var” diye konuştu. Öte yandan Tekelioğlu, 'Sorunumuz çok. Ne Büyükşehir Belediyesi, ne de Menderes Belediyesi'nden bize hayır yok. Seçimden bu yana tek bir çivi çakılmadı' diyerek serzenişte bulunan vatandaşlara, gerekenin yapılacağının söyledi.
(YK)
24.08.2010 11:23 TSİ
NNNN

YORUMLARINIZ
Henüz bir yorum yapılmamış.
Bu sayfaya yorum yazarak tarihe not düşün.