Son Haberler
28.05.2012 Pazartesi 18:47
Yerli Medya
Faydalı Linkler
Yabancı Medya
Eğlenceli Linkler
Reklam & Bilgi
Bize Ulaşın
HaberX English
RSS
HaberX Mobile
Favorilerime Ekle
Anasayfam Yap
HaberX 'te Ara
Haber Arşivi
USD
1,7570
EUR
2,3630
EUR/USD
1,3449
IMKB100
59737/%0,00
ISTANBUL
Perşembe: 15°C/21°C
Cuma: 15°C/22°C
Cumartesi: 14°C/23°C
Havadurumu ayarlari
Lutfen havadurumunu goruntulemek istediginiz sehri listeden seciniz.
ADANA
ADIYAMAN
AFSIN
AFYONKARAHISAR
AGRI
AKCADAG
AKCAKOCA
AKDAGMADENI
AKSARAY
AKSEHIR
ALANYA
ALAPLI
ALPU
AMASRA
AMASYA
AMMAN
AMSTERDAM
ANAMUR
ANKARA
ANTALYA
ARALIK
ARDAHAN
ARDESEN
ARPACAY
ARTVIN
ASKABAT
ASTANA
ATINA
AVANOS
AYDIN
BAFRA
BAGDAT
BAKU
BALA
BALIKESIR
BARTIN
BASCIFTLIK
BASKIL
BATMAN
BAYBURT
BAYKAN
BELGRAD
BERLIN
BEYPAZARI
BILECIK
BINGOL
BIRECIK
BISKEK
BITLIS
BODRUM
BOGAZLIYAN
BOLU
BONN
BOZCAADA
BRUKSEL
BUDAPESTE
BUKRES
BUNYAN
BURDUR
BURSA
CADIR LUNGA
CANAKKALE
CANKAYA
CANKIRI
CAYCUMA
CELIKHAN
CEMISGEZEK
CENEVRE
CERKES
CEYLANPINAR
CEZAYIR
CHICAGO
CICEKDAGI
CIFTELER
CORUM
CUBUK
CUKURCA
CUKURHISAR
CUMRA
DALAMAN
DENIZLI
DERINKUYU
DEVELI
DEVREK
DIVRIGI
DIYARBAKIR
DOGANSEHIR
DOGUBEYAZIT
DUSANBE
DUZCE
EDIRNE
ELAZIG
ELBISTAN
ELMADAG
ERBAA
EREGLI-KARADENIZ
EREGLI-KONYA
ERUH
ERZINCAN
ERZURUM
ESKISEHIR
ETIMESGUT
FETHIYE
FINIKE
FRANKFURT
G.MAGOSA
GAZIANTEP
GEMEREK
GENC
GEREDE
GIRESUN
GIRNE
GOKCEADA
GOLBASI
GOLKOY
GUDUL
GUMULCINE
GUMUSHACIKOY
GUMUSHANE
GUNYUZU
GURUN
GUZELYURT
HAKKARI
HATAY
HAYMANA
HELSINKI
HINIS
HOPA
IGDIR
ILGAZ
INEBOLU
ISKENDERUN
ISPARTA
ISTANBUL
IZMIR
K.MARAS
KABIL
KAGIZMAN
KAHIRE
KALECIK
KALE-MALATYA
KANBERRA
KANGAL
KARABUK
KARAKECILI
KARAMAN
KARAPINAR
KARS
KASTAMONU
KAYSERI
KAZAN
KEBAN
KELKIT
KERKUK
KESKIN
KIEV
KILIS
KIRCAALI
KIRIKKALE
KIRKLARELI
KIRSEHIR
KISINEV
KIZILCAHAMAM
KIZILTEPE
KOCAELI
KOLN
KOMRAT
KONYA
KOPENHAG
KOSTENCE
KOZAKLI
KULU
KUTAHYA
KUVEYT
LEFKOSA
LONDRA
MACKA
MADEN
MADRID
MALATYA
MALAZGIRT
MAMAK
MANISA
MARDIN
MARMARIS
MAZGIRT
MAZIDAGI
MEDINE
MEKKE
MELBOURNE
MERSIN
MERZIFON
MIHALICCIK
MILANO
MINSK
MONTREAL
MOSKOVA
MUCUR
MUGLA
MUNIH
MURADIYE
MUS
MUTKI
NALLIHAN
NEVSEHIR
NEWYORK
NIGDE
NIKSAR
NUSAYBIN
OF
OLTU
ORDU
ORTAKOY
OSLO
OSMANCIK
OSMANIYE
OTTAWA
PADGORICA
PALU
PARIS
PATNOS
PEKIN
PINARBASI
POLATLI
PRAG
PRISTINA
RIYAD
RIZE
ROMA
S.KOCHISAR
SAKARYA
SAM
SAMSUN
SANLIURFA
SARAYBOSNA
SARICAKAYA
SARIKAMIS
SARIZ
SARKISLA
SEBINKARAHISAR
SELANIK
SEMDINLI
SEYDISEHIR
SEYITGAZI
SIDNEY
SIIRT
SILIFKE
SINOP
SIRNAK
SIVAS
SIVEREK
SIVRIHISAR
SOFYA
SOLHAN
SORGUN
STOCKHOLM
SULUOVA
SUMNU
TAHRAN
TARAKLIJA
TASKENT
TEKIRDAG
TIFLIS
TIRAN
TOKAT
TOKYO
TOMARZA
TOSYA
TRABZON
TUNCELI
TURHAL
UNYE
URGUP
USAK
USKUP
VALKANES
VAN
VARSOVA
VIRANSEHIR
VIYANA
WASHINGTON
WELLINGTON
YALOVA
YAPRAKLI
YESILHISAR
YESILYURT
YOZGAT
ZENITSA
ZILE
ZONGULDAK
ZURIH
ANA SAYFA
GÜNDEM
EKONOMİ
POLİTİKA
DÜNYA
SPOR
YEREL
SAĞLIK
TEKNOLOJİ
YAŞAM
MEDYA
KİTAP
SİNEMA
SÖYLEŞİ
EĞİTİM
İZMİR - ATATÜRK’ÜN URLA’YA GELİŞİ KUTLANDI
30.06.2010 12:41
Tweet
Follow
İZMİR (İHA) - Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Urla’ya gelişinin 84. yıldönümü törenlerle kutlandı. Şehit Cemil Canan Çiçek Kavşağı’ndan Belediye Binası önüne yürüyüşle başlayan kutlama törenlerine çok sayıda kişi katıldı. Bu yıl törenlerin Cumhuriyet’in 1. yıl kutlamalarının yapıldığı ve geçtiğimiz yıllarda belediye tarafından restore edilen eski Belediye Binası önünde yapılması etkinliğe ayrı bir duygu kattı.
Ellerinde Türk bayrağı ve pankartlarla Şehit Cemil Canan Çiçek Kavşağı’ndan Belediye Binası önüne yürüyen kalabalığa çevre sakinleri ve esnaflar da alkışlarla destek verdi. Yürüyüşe Urla Kaymakamı Şahin Bayhan, Garnizon Komutanı Per. Yzb. Ayhan Doğan, Belediye Başkanı M. Selçuk Karaosmanoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı İhsan Kamil Akçadırcı, ADD Urla Şube Başkanı Ali Yanar ve üyeleri, sivil toplum örgütü temsilcileri başta olmak üzere çok sayıda kişi katıldı.
Restore edilen belediye binası önüne gelen kalabalık saygı duruşunda bulunarak ve İstiklal Marşını söyledi. Urla Kaymakamı Şahin Bayhan, Garnizon Komutanı Per. Yzb. Ayhan Doğan, Belediye Başkanı M. Selçuk Karaosmanoğlu ve ADD Urla Şube Başkanı Ali Yanar anıta çelenk sundu.
GENÇ KUŞAKLARA DÜŞEN GÖREV YARIDA KALAN DEVRİMLERİ TAMAMLAMAKTIR
Atatürk’e bağlı kuşaklara düşen görevin genç kuşaklara Atatürk’ü anmanın değil, onu anlamanın önemli olduğunu vurgulayan ADD Urla Şube Başkanı Ali Yanar, “Türkiye Cumhuriyeti’nin bağımsızlığını, ulusun birliğini ülkenin bütünlüğünü bozan her türlü açılıma Atatürkçüler olarak karşı çıkacağız. Bu topraklar için canlarını veren şehitlerimizin, kanlarını akıtan gazilerimizin ve Türk Ulusu’nun vicdanında daha fazla yara açılmasına izin vermeyeceğiz. Buna karşı direncimiz, yol gösterimiz, dayanağımız Atatürk ilke ve devrimleridir” dedi. Atatürk’ün Türk milletine her zaman umut ve güç verdiğini, Türk Milleti’nin dar günlerinde hep Ata’yı aradıklarını dile getiren Yanar, “Bugünlerde Atatürk Samsun’dan çıkıp gelse, eseri nasıl, millet ne yapıyor, nasıl yaşıyor, demiryolları vatanın dört bir yanını sarmış mı, limanlarımızda Türk bayrakları dalgalanıyor mu, halk evlerinde başlayan kültür dalgası ulaşmış mı Anadolu’nun en ücra köşelerine. Gençlik ne yapıyor, Cumhuriyeti emanet ettiği gençlik. İşsizlik ve yoksulluk nedeniyle tarikatların kucağına itilen, kendi kültür değerlerinden uzaklaştırılan gençlik. Damarlarındaki asil kanın gereğini yapıyor mu gençlik. Kadınlar özgür, üretken, çağdaş giysilerle uygarlık tavırlarıyla devletin nerelerindeler? Milli irade ulusun mu, Halk dünyanın en medeni, en çağdaş, en çalışkan, en gururlu ve mutlu halkı mı? Ya devrimler; Cumhuriyet, demokrasi, bağımsızlık. Atatürk bıraktığı ülkesine bir de bize bakıp neler hissederdi. Atatürkçü kuşakları bekleyen görev ortadadır. Yarıda kalan devrimleri tamamlamak. Atatürkçü bir demokrasi kurup ülkeyi ve ulusu çağdaş uygarlık düzeyine çıkarmak. Tek yol, tek amaç budur, bu olmalıdır” dedi.
MEYDANA ATA’NIN URLA’YA GELİŞ HEYKELİNİ YAPTIRACAĞIZ
Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Urla Belediye Başkanı M. Selçuk Karaosmanoğlu yaptı. Karaosmanoğlu, Urla’da devam eden Meydan Projesi kapsamında meydana Atatürk’ün Urla’ya geliş fotoğrafından esinlenerek heykelini yaptıracaklarını müjdeledi. Atatürk’ün halkla buluşmak, devrimlerin yansımalarını ve ne kadar benimsendiğini görmek için yurt gezilerine çıktığını söyleyen Belediye Başkanı M. Selçuk Karaosmanoğlu, “Ulu Önder Atatürk, ülke ülke gezmemiş ama, il il, ilçe ilçe, hatta köylere kadar bütün Anadolu’yu gezmiş, halkını dinlemiş, dertlerine çözüm yolları aramış, toplantılar yapmıştır. Çünkü yurdu gezmek yurdu tanımak, yurdun insanını, coğrafyasını tanımak, yurdun insanıyla birleşmek, tanışmak, kaynaşmak ve yurt için bir şeyler üretmektir” dedi. Atatürk’ü anlamanın Cumhuriyet’e ve onun laik, demokratik ve sosyal bir hukuk devleti olan yapısına, ulusun birliğini, ülkenin bölünmez bütünlüğünü koruyarak geleceğe güvenle bakmak, bu uğurda her türlü fedakârlığa hazır olmak, kişisel çıkar ve ihtirasların etkisinden uzak bir şekilde Türk yurdu ve ulusu için çalışmak, Atatürkçü Düşünce Sistemine bağlı olmak ve bu bağlılığı nutuklarda, söylemlerde ifade etmek değil, bunları davranışlara, uygulamalara yansıtmak demek olduğunu vurgulayan Belediye Başkanı Karaosmanoğlu, “Kurucusu olduğu Cumhuriyet, bugün birtakım tehditlerle karşı karşıya kalmışsa bilmeliyiz ki, ilke ve devrimleriyle aydınlattığı yoldan sapmalar başlamıştır. Yeni ve sağlam ilkeleri ile Türk ulusuna çizdiği çağdaş uygarlık yolunda ilerlemek yerine çağın gerisine gidişe özlem duyarak bu yoldan ayrılmayı tercih edenler sonsuz karanlıklarda kaybolmaya mahkûmdurlar. Türk Ulusu, ölümsüz önderimizin en büyük eseri Cumhuriyet’i tüm kazanımlarıyla sonsuza kadar koruyacak ve yaşatacaktır. Atatürk İlke ve Devrimlerinden hiçbir biçimde ödün vermeyecektir” dedi.
(CU)
30.06.2010 12:37 TSİ
NNNN
YORUMLARINIZ
Henüz bir yorum yapılmamış.
Bu sayfaya yorum yazarak tarihe not düşün.
İLGİLİ HABERLER
Dikili'de sel
28.05.2012, 14:32
Bingöl'de kardeş kardeşi vurdu
28.05.2012, 12:49
Kayseri'de 5 kişi mantardan zehirlendi
28.05.2012, 11:46
Bursa'da plazada çıkan yangın korkuttu
28.05.2012, 10:13
Üzerine yıldırım düşen çoban öldü
27.05.2012, 20:31
Bursalı ressamın eserleri hayran bıraktı
27.05.2012, 15:56
Balık avı yasağına uyan yok
27.05.2012, 13:38
Adapazarı'nda şüpheli çanta alarmı
26.05.2012, 19:57
Adana'ya 83 milyon dolara çöp arıtma tesisi
26.05.2012, 15:25
Patnos'ta kan davası barışla bitti
26.05.2012, 14:11
Sarıkamış beyaza büründü
26.05.2012, 09:58
Silifke'de Atiye konserinde kavga çıktı
26.05.2012, 09:10
Uşak'ta kaza: 18 yaralı
25.05.2012, 20:14
Marmaris'te teknelerde alkol denetimi
25.05.2012, 15:32
Trabzon'da yangın
24.05.2012, 23:42
Ünye'de liman çıkmazı
24.05.2012, 20:31