Son Haberler
28.05.2012 Pazartesi 22:43
Yerli Medya
Faydalı Linkler
Yabancı Medya
Eğlenceli Linkler
Reklam & Bilgi
Bize Ulaşın
HaberX English
RSS
HaberX Mobile
Favorilerime Ekle
Anasayfam Yap
HaberX 'te Ara
Haber Arşivi
USD
1,7570
EUR
2,3630
EUR/USD
1,3449
IMKB100
59737/%0,00
ISTANBUL
Perşembe: 15°C/21°C
Cuma: 15°C/22°C
Cumartesi: 14°C/23°C
Havadurumu ayarlari
Lutfen havadurumunu goruntulemek istediginiz sehri listeden seciniz.
ADANA
ADIYAMAN
AFSIN
AFYONKARAHISAR
AGRI
AKCADAG
AKCAKOCA
AKDAGMADENI
AKSARAY
AKSEHIR
ALANYA
ALAPLI
ALPU
AMASRA
AMASYA
AMMAN
AMSTERDAM
ANAMUR
ANKARA
ANTALYA
ARALIK
ARDAHAN
ARDESEN
ARPACAY
ARTVIN
ASKABAT
ASTANA
ATINA
AVANOS
AYDIN
BAFRA
BAGDAT
BAKU
BALA
BALIKESIR
BARTIN
BASCIFTLIK
BASKIL
BATMAN
BAYBURT
BAYKAN
BELGRAD
BERLIN
BEYPAZARI
BILECIK
BINGOL
BIRECIK
BISKEK
BITLIS
BODRUM
BOGAZLIYAN
BOLU
BONN
BOZCAADA
BRUKSEL
BUDAPESTE
BUKRES
BUNYAN
BURDUR
BURSA
CADIR LUNGA
CANAKKALE
CANKAYA
CANKIRI
CAYCUMA
CELIKHAN
CEMISGEZEK
CENEVRE
CERKES
CEYLANPINAR
CEZAYIR
CHICAGO
CICEKDAGI
CIFTELER
CORUM
CUBUK
CUKURCA
CUKURHISAR
CUMRA
DALAMAN
DENIZLI
DERINKUYU
DEVELI
DEVREK
DIVRIGI
DIYARBAKIR
DOGANSEHIR
DOGUBEYAZIT
DUSANBE
DUZCE
EDIRNE
ELAZIG
ELBISTAN
ELMADAG
ERBAA
EREGLI-KARADENIZ
EREGLI-KONYA
ERUH
ERZINCAN
ERZURUM
ESKISEHIR
ETIMESGUT
FETHIYE
FINIKE
FRANKFURT
G.MAGOSA
GAZIANTEP
GEMEREK
GENC
GEREDE
GIRESUN
GIRNE
GOKCEADA
GOLBASI
GOLKOY
GUDUL
GUMULCINE
GUMUSHACIKOY
GUMUSHANE
GUNYUZU
GURUN
GUZELYURT
HAKKARI
HATAY
HAYMANA
HELSINKI
HINIS
HOPA
IGDIR
ILGAZ
INEBOLU
ISKENDERUN
ISPARTA
ISTANBUL
IZMIR
K.MARAS
KABIL
KAGIZMAN
KAHIRE
KALECIK
KALE-MALATYA
KANBERRA
KANGAL
KARABUK
KARAKECILI
KARAMAN
KARAPINAR
KARS
KASTAMONU
KAYSERI
KAZAN
KEBAN
KELKIT
KERKUK
KESKIN
KIEV
KILIS
KIRCAALI
KIRIKKALE
KIRKLARELI
KIRSEHIR
KISINEV
KIZILCAHAMAM
KIZILTEPE
KOCAELI
KOLN
KOMRAT
KONYA
KOPENHAG
KOSTENCE
KOZAKLI
KULU
KUTAHYA
KUVEYT
LEFKOSA
LONDRA
MACKA
MADEN
MADRID
MALATYA
MALAZGIRT
MAMAK
MANISA
MARDIN
MARMARIS
MAZGIRT
MAZIDAGI
MEDINE
MEKKE
MELBOURNE
MERSIN
MERZIFON
MIHALICCIK
MILANO
MINSK
MONTREAL
MOSKOVA
MUCUR
MUGLA
MUNIH
MURADIYE
MUS
MUTKI
NALLIHAN
NEVSEHIR
NEWYORK
NIGDE
NIKSAR
NUSAYBIN
OF
OLTU
ORDU
ORTAKOY
OSLO
OSMANCIK
OSMANIYE
OTTAWA
PADGORICA
PALU
PARIS
PATNOS
PEKIN
PINARBASI
POLATLI
PRAG
PRISTINA
RIYAD
RIZE
ROMA
S.KOCHISAR
SAKARYA
SAM
SAMSUN
SANLIURFA
SARAYBOSNA
SARICAKAYA
SARIKAMIS
SARIZ
SARKISLA
SEBINKARAHISAR
SELANIK
SEMDINLI
SEYDISEHIR
SEYITGAZI
SIDNEY
SIIRT
SILIFKE
SINOP
SIRNAK
SIVAS
SIVEREK
SIVRIHISAR
SOFYA
SOLHAN
SORGUN
STOCKHOLM
SULUOVA
SUMNU
TAHRAN
TARAKLIJA
TASKENT
TEKIRDAG
TIFLIS
TIRAN
TOKAT
TOKYO
TOMARZA
TOSYA
TRABZON
TUNCELI
TURHAL
UNYE
URGUP
USAK
USKUP
VALKANES
VAN
VARSOVA
VIRANSEHIR
VIYANA
WASHINGTON
WELLINGTON
YALOVA
YAPRAKLI
YESILHISAR
YESILYURT
YOZGAT
ZENITSA
ZILE
ZONGULDAK
ZURIH
ANA SAYFA
GÜNDEM
EKONOMİ
POLİTİKA
DÜNYA
SPOR
YEREL
SAĞLIK
TEKNOLOJİ
YAŞAM
MEDYA
KİTAP
SİNEMA
SÖYLEŞİ
EĞİTİM
İZMİR - İZMİRLİ GENÇLER, ANKARA’YA “MODEL” OLDU
10.07.2010 10:03
Tweet
Follow
İZMİR (İHA) - Sosyal belediyecilik anlamında Türkiye’de ilk kez İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından uygulanan ve büyük başarıya ulaşan “Abla-Ağabey-Kardeş” projesi, başkent Ankara’ya da örnek oldu. Ortadoğu Teknik Üniversitesi Mezunları Derneği öncülüğünde Ankara’da “Gönüllü Takımı” kuruldu. Aslen İzmirli olan ve Ankara’da ODTÜ İstatistik Bölümü’nde öğrenciyken İzmir’de projeyle tanışan Mehmet Kuzu’nun girişimleriyle başlatılan proje, kısa süre içinde büyük başarı elde etti.
Ankara’da Çankaya Belediyesi ve Yenimahalle Belediyesi ile ODTÜ Makine ve İnovasyon Topluluğu’nun destek verdiği proje ile ihtiyaç sahibi çocuklara dayanışma eli uzatılmaya başladı. ODTÜ öğrencileri ile mezunlarının bir arada yer aldığı grup, 100’den fazla gönüllü ile projelerini hayata geçiriyor.
Projenin sorumluluğunu üstlenen Mehmet Kuzu, “Bu projeye Aziz Başkanımız’ın ne kadar büyük bir önem verdiğini biliyorum. Ankara’ya ilk gittiğimde İzmirliler Derneği’nde çalışıyordum ve bir proje oluşturarak yazları Menderes’in Küner Köyü’nde çocuklarla çalışmaya başladık. Sonra Aziz Başkan Ankara’dayken İzmir Kültür ve Dayanışma Derneği’nde bir sunum yaptım. Başkanımızın kendisi de İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak bir proje geliştirdiklerini ve benim de aynı sosyal sorumluluk çerçevesinde düşünmemin kendisini mutlu ettiğini söyledi” diye konuştu. Mehmet Kuzu, yaz tatilinde İzmir Gönüllü Takımı ile “Abla-Ağabey-Kardeş” projesinde de yer alarak İzmir’in deneyimlerinden yararlandığını, Ankara Gönüllü Takımı’nı oluşturduktan sonra Ankara’da Başkan Kocaoğlu ile görüştüğünü ve kendisine çalışmalarını anlattıklarını ifade ederek, “İzmir’deki bu sosyal projeyi Ankara’da da hayata geçirmemizden dolayı çok mutluyuz” dedi.
SOSYAL ETKİNLİKLER
“Üniversite-Toplum” işbirliğini amaçlayan “Ankara Gönüllü Takımı”nın 2010 yılı Mart, Nisan ve Mayıs gerçekleştirdiği projelerde üniversite öğrencileri, tıpkı İzmir’de olduğu gibi Cumartesi günleri 12:00-14:00 saatleri arasında 5. ve 6. sınıf öğrencilerinin evlerine konuk olarak birlikte ödev yaptılar, tiyatro-çevre-müzik gibi konularda sohbet ettiler; öğrencilerin okullarında ve ODTÜ’de “Çocuk Şenliği” düzenlediler.
Ankara Gönüllü Takımı, halen ODTÜ, Hacettepe ve Gazi Üniversiteleri’nden öğrencilerin de katılımıyla 109 gönüllü sayısına ulaşarak projelerini yürütüyor.
Çeşitli sosyal etkinliklerin gerçekleştirildiği proje kapsamında geçtiğimiz hafta İzmir’i ziyaret eden Ankaralı “Gönüllü Takımı”, Seferihisar Ürkmez’de eğitim kampı düzenledi. ODTÜ’de eğitim gören 30 gönüllü öğrenci, 25 ilköğretim 5. sınıf öğrencisi ve 7 velinin katıldığı kampta, çoğu denizi ilk kez gören çocuklar yüzme bile öğrendiler. İzmir ziyaretleri sırasında “Abla-Ağabey-Kardeş” proje ofisini ziyaret eden ODTÜ’lü gönüllüler ve Yenimahalle Belediyesi yetkilileri, İzmirli proje çalışanları ile bilgi alış-verişinde bulunarak deneyimlerini paylaştı.
İZMİR’DE 4 BİN GÖNÜLLÜ İLE 3 BİN ÇOCUĞA ULAŞILDI
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin “Abla - Ağabey - Kardeş Elele Projesi” kapsamında eğitimlerini tamamlayan üniversite öğrencisi gönüllüler “kardeşleriyle” buluşturuluyor.
Bu proje ile bir yandan üniversiteli gençlerin kentin sosyal alandaki ihtiyaçlarına yönelik duyarlılıklarının artırılması, bir yandan da dar gelirli semtlerde yaşayan ailelerin ilköğretim düzeyindeki çocuklarının, üniversiteli abla ve ağabeylerini örnek almaları, yaşamdan beklentilerini artırmaları hedefleniyor.
Gönüllü Merkezi'ne bağlı olarak çalışan abla ve ağabeyler, belirlenen eğitim programı dahilinde kardeşlerinin derslerine yardımcı oluyor; onlarla birlikte piknik, fidan dikimi, tiyatro gibi sosyal etkinliklere katılıyor.
2006 - 2007 öğretim döneminde Buca ve Bornova ilçelerinde başlatılan pilot uygulamanın başarıyla sonuçlanmasının ardından, proje 2008 - 2009 döneminde dokuz ilçeyi kapsayacak biçimde yaygınlaştırıldı. Projenin yaz dönemi uygulaması da köylerde yapıldı. Bu dönemde İzmir'in 50 km çevresinde yer alan 10ilçeye bağlı toplam 49 köye gidildi. Neşeli buluşmalarda kardeşler pek çok şey öğrenirken, gönüllü gençler de köy yaşamını tanıdı.
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin en önemli sosyal projelerinden birisi olan Abla - Ağabey - Kardeş Projesi kapsamında bugüne kadar 4000 gönüllü ile 3000 kardeşe ulaşıldı.
(CU-CU-Y)
10.07.2010 09:59 TSİ
NNNN
YORUMLARINIZ
Henüz bir yorum yapılmamış.
Bu sayfaya yorum yazarak tarihe not düşün.
İLGİLİ HABERLER
Karabük’te fırtına etkili oldu
28.05.2012, 19:44
Dikili'de sel
28.05.2012, 14:32
Bingöl'de kardeş kardeşi vurdu
28.05.2012, 12:49
Kayseri'de 5 kişi mantardan zehirlendi
28.05.2012, 11:46
Bursa'da plazada çıkan yangın korkuttu
28.05.2012, 10:13
Üzerine yıldırım düşen çoban öldü
27.05.2012, 20:31
Bursalı ressamın eserleri hayran bıraktı
27.05.2012, 15:56
Balık avı yasağına uyan yok
27.05.2012, 13:38
Adapazarı'nda şüpheli çanta alarmı
26.05.2012, 19:57
Adana'ya 83 milyon dolara çöp arıtma tesisi
26.05.2012, 15:25
Patnos'ta kan davası barışla bitti
26.05.2012, 14:11
Sarıkamış beyaza büründü
26.05.2012, 09:58
Silifke'de Atiye konserinde kavga çıktı
26.05.2012, 09:10
Uşak'ta kaza: 18 yaralı
25.05.2012, 20:14
Marmaris'te teknelerde alkol denetimi
25.05.2012, 15:32
Trabzon'da yangın
24.05.2012, 23:42