Kahpe dünyada kahpeleşmek mi, köhneleşmek mi, külahları değişmek mi ‘ana dil’ acaba? Hani gelinliğin duvağını kaldırdığında bir kurtla karşılaşırsın ya, hani öldü sanıp gömülen birinin mezarı açıldığında orada olmadığını görürsün ya, hani boğazının yarısı gövdesinden ayrıldığı halde hala ayaklarını hareket ettiren kurbanın son tekmesini yiyen biri olursun ya, hani gül gibi karısını başkalarına koklatmazken, başkalarının bahçelerinden çıkmayanlar var ya, hani uçak diye kuşun kanadına bindiğinin farkında olmayan belanın, belasını ararken düştüğü durumlar var ya, hani halkına zulmeden hükümdarların sonunu görememesi gibi bir aymazlık içindeler hala…..
Bence onlar cebine sıkışmış kağıt paralarını açmalı, düzeltmeli ve sonra onları cüzdanına yerleştirmeli. Böylece onları yerinden alması kadar, yerine bırakması duygusunu da yakalarlar. Ama ebediyete kadar hem bağcıyı, hem üzümleri kovalamak seni bir sinek kadar küçük ve adi kılar unutma. Bir çiçeği kuyuya bıraktığında canlı kalacağını düşünme cahilliğini, yarım bardak suyla nasıl kapatamadığını gördüysen, boğulmayı Müflisliğinin sonu olarak kabul et.
İnsanlık dersleri vermekten bıktım bu köşeden…Ben kimim ki şeytanın oyununu bozarım, şeytanla işbirliği yaparım, yada şeytanı Allah’ın meleklerinin arasına girmeye ikna ederim?
Sadece kardeşlerimden ve büyüklerimden şunu istiyorum….Bir kadının ince beli size cenneti hatırlatmasın. Ve erkeklerin kalın sesi de öyle. Bunlara aldanacağına yeryüzünün hatt-ı istivâdan (ekvatordan) neden uzak kalmak istediğini anlamaya çalış. Cinselliği hile, oyun. aldatma, mekir içinde yaşamak isteyenin cehennem ateşini Allah’a bırakarak, avucunun ateşinden mahrum etme. Lütfen nefsine kulluk etme!
Adamın biri bir kızı gözüne kestiriyor, onun yüzünü kendisine çevirmesi ilk hedefiyken, sonra artık o yüzün astarını ele geçiriyor. Ne olur bu canilerden kaçın! Kaçacak bir yer kalmadığında yüzme bilmediğin halde denize atlarsan, bil ki seni bir sal bekliyordur.
Onlar yere düştüğünde karpuzu çatlamaz sanır, onlar hırsızlıkla yenilen şeyle doyulur sanır, onlar fındığın kabuğuna karşı dişine çok güvenir ama köşe başında onları kaldırmaya hazır bir vinç durmaktadır. Ve bu vinç’in yerden aldığı mezbeleyi ait olduğu yere götürmek için bir göz kırpma, bir parmak şıklatma işaretindedir gözü. Onun için lütfen o göz kırpmalara da kanmayın!
“Fâsıkların kesretine bakıp aldanma ve "ekseriyetin efkârı benimle beraberdir" deme! GÜNAHKARLARIN ÇOKLUĞUNA ALDANMA VE TOPLULUĞUN YARISI BENİMLE AYNI DÜŞÜNCEDEDİR DEME!”
hulyaokur06@gmail.com