Son Haberler
28.05.2012 Pazartesi 19:31
USD 1,7570 EUR 2,3630 EUR/USD 1,3449 IMKB100   59737/%0,00
ISTANBUL Perşembe: 15°C/21°CCuma: 15°C/22°CCumartesi: 14°C/23°C

Havadurumu ayarlari

Lutfen havadurumunu goruntulemek istediginiz sehri listeden seciniz.

KARABÜK - ÇELİK - İŞ SENDİKASI'NDAN AÇIKLAMA
02.08.2010 18:38
KARABÜK (İHA) - Çelik-İş Sendikası Genel Sekreteri Şenel Oğuz, KARDEMİR fabrikalarında kendi sendikalarına üye sayısının bin 811, Türk Metal Sendikası üyesinin ise bin 132 olduğunu açıkladı.
Karabük Demir ve Çelik İşletmeleri (KARDEMİR) A.Ş.'de haziran ayında başlayan yetki süreci kapsamında basına değerlendirme yapan Şenel Oğuz, “3 Eylül günü bizim sayımız az çıkarsa kesinlikle mahkemeye gitmeyeceğiz ancak aynı sözü karşı taraftan da bekliyoruz” dedi.
Daha önce söz verdikleri gibi KARDÖKMAK şirketinde bulunan 80 tane çalışanın daimi kadroya geçirildiğini belirterek konuya dair bir değerlendirme yapan Oğuz, “Bilindiği gibi cuma günü baş temsilcilik önünde geniş katılımlı bir toplantı düzenlemiştik. Bu toplantıda Genel Başkanımız KARDÖKMAK şirketinde ki çalışanların tamamının daimi kadroya alınacağı yönünde açıklama yapmıştı. Bugün verdiğimiz sözü tutarak bu arkadaşlarımızı tamamını yani 80 kişiyi daimi kadroya dahil ettik. Bu arkadaşlarımız da 15 Ağustos tarihinden itibaren yıl sonuna kadar 350 TL almaya başlayacaklar” diye konuştu.
Çelik-İş Sendikası üyesinin bin 811, Türk Metal Sendikası üyesinin ise bin 132 olduğunu ifade eden Genel Sekreter Şenel Oğuz, “Bakın biz bugüne kadar işçi arkadaşlarımızı hiç yanıltmadık. 3 Eylül günü bizim sayımız karşı sendikadan az olursa tekrar altını çizerek söylüyorum ki, mahkemeye başvurmayacağız. Ancak, karşı sendikadan da aynı sözü bekliyoruz. Bu işçi arkadaşlarımızın mağdur olmaması için sendikacılığın sorumluluğudur. Toplu sözleşme bittikten sonra işçi kardeşlerimizin hesabını nasıl ödeyecekler, mağduriyetler nasıl giderilecek. Bugüne kadar cevap bekledik ama halen söz gelmedi” dedi.
(YE-ET-Y)
02.08.2010 18:34 TSİ
NNNN

YORUMLARINIZ
doğru söz - 14.09.2010 01:07
acaba vicdanız rahatmı merak ediyorum metale herkesin gerekli teşekkür etmesi gerekirken neden suçlanıyor onun sayesinde işçi alımı gerçekleşti 350tl verildi bunları zamanında yapsaydınız bütün bu karmaşa olmazdı tek suçlu çelik iş sendikası dır
Bu sayfaya yorum yazarak tarihe not düşün.
1