Son Haberler
28.05.2012 Pazartesi 19:48
USD 1,7570 EUR 2,3630 EUR/USD 1,3449 IMKB100   59737/%0,00
ISTANBUL Perşembe: 15°C/21°CCuma: 15°C/22°CCumartesi: 14°C/23°C

Havadurumu ayarlari

Lutfen havadurumunu goruntulemek istediginiz sehri listeden seciniz.

KARADEMİR: EĞİTİMİMİ AKSATTI
04.07.2010 11:22
ANKARA (A.A) - Milli buz patenci Tuğba Karademir, ''üniversite yaşamını olumsuz etkilediği'' gerekçesiyle aktif spor yaşamını bıraktığını açıkladı.
     Kanada York Universitesi'nde bioteknoloji alanında eğitimini sürdüren Karademir, kendisine ait internet sitesi ''www.tugbakarademir.org''dan yaptığı açıklamada, ''Aktif sporcu olarak faaliyetlerimi sonlandırdığımı sizlerle paylaşmak isterim'' dedi.
     Türkiye'yi uzun yıllar bayanlar buz pateninde tek başına temsil eden Karademir, hayranlarına yazdığı mesajında şunları söyledi:
     ''Üzülerek ve anlayışınıza sığınarak aktif sporcu olarak faaliyetlerimi sonlandırdığımı sizlerle paylaşmak isterim. 5 yaşımdan beri kendimi adadığım ve 20 yıldır hayatımın tamamını dolduran bu spordan, yaşam biçimimden kopma kararı almak, ne benim için ne de ailem için hiç kolay olmadı. 13,5 yıl önce ülkemizi, ailemizi kısaca her şeyimizi geride bırakıp buraya göç etmek üzere verdiğimiz karar bile daha kolaydı. Hem ben, hem de ailem, bu spor ve ülkemizi temsil etme uğruna yaptığımız fedakarlıklardan asla pişman değiliz, ancak bunu daha fazla sürdürmek için gereken motivasyonu da kendimde bulamıyorum. Ayrıca yıllardır spor hayatım nedeniyle yavaş tempoda sürdürmeye çalıştığım üniversite eğitimimi bir an önce tamamlamam, benim için daha önemli hale geldi. Herkese destekleri için teşekkürlerimi sunuyorum.''
    
     -''ZAMANLAMA DÜŞÜNDÜRÜCÜ''
    
     Buz Pateni Federasyonu Asbaşkanı Fehmi Tekelioğu, milli sporcu Karademir'in sporu bırakmasını anlayışla karşılayabileceklerini, ancak böyle bir kararın zamanlamasının çok düşündürücü olduğunu söyledi.
     Tekelioğlu, Tuğba Karademir'i Barcelona'da düzenlenen Uluslararası Buz Pateni Kongresi'ne delege olarak götürdüklerini ve Karademir'in burada sporu bırakmak isteğini kendilerine ilettiğini söyledi. Federasyon olarak, bu kararın zamanlamasının yanlış olduğunu Tuğba Karademir'e anlattıklarını ifade eden Tekelioğlu, "Federasyon olarak sporunu geliştirmesi için Tuğba ne dediyse de yaptık. Bütün yarışmalara gönderdik. Kısıtlı imkanlarımızla yılda 100 bin dolar verdik. Bütün bunlara karşılık kendisinden sadece Universiade 2011 Erzurum Kış Oyunları'na kadar beklemesini istedik. Türkiye'nin yatırım yaptığı bir sporcunun böylesine önemli bir yarışma öncesi sporu bırakma kararını yanlış buluyoruz. Ayrıca 9 Temmuz'da yapılacak federasyon seçimlerine bu kadar az bir süre kala yapılan bu açıklamayı çok düşündürücü görüyoruz" dedi.
YORUMLARINIZ
Henüz bir yorum yapılmamış.
Bu sayfaya yorum yazarak tarihe not düşün.