Son Haberler
29.05.2012 Salı 04:31
USD 1,7570 EUR 2,3630 EUR/USD 1,3449 IMKB100   59737/%0,00
ISTANBUL Perşembe: 15°C/21°CCuma: 15°C/22°CCumartesi: 14°C/23°C

Havadurumu ayarlari

Lutfen havadurumunu goruntulemek istediginiz sehri listeden seciniz.

KAYSERİ - SES'TEN SAĞLIK BAKANLIĞINA ÇAĞRI
25.08.2010 16:15
KAYSERİ (İHA) - Sağlık Emekçileri Sendikası (SES) Kayseri Şube Başkanı Orhan Karakaya, Sağlık Bakanlığına çağrıda bulunarak, "8 saat mesai uygulaması istiyoruz" dedi.
Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde yapılan basın açıklamasında SES Kayseri Şube Başkanı Orhan Karakaya, Sağlık Bakanlığını 8 saat mesai uygulamasına çağırarak, "Sağlık Bakanı ve müsteşarı başta olmak üzere neredeyse tümü hekim olan Sağlık Bakanlığı yöneticileri, sanki hiç hastanede çalışmamışlar gibi, tedavinin ve hasta bakımının sürekliliğini, hastanelerin fiziki koşullarını bilmezlermiş gibi, 'saat 12 ile 14 arasında öğle yemeği ve istirahat için personele dönüşümlü olarak 1 saatlik dinlenme süresi verilecektir. Ancak bu süre içerisinde personel kurumdan ayrılmayacak, ihtiyaç duyulması halinde ilgili personel göreve davet edilebilecek. Göreve davet edilen personel davete icabet edecektir' buyurarak, hukuk tanımaz bir patron gibi davranmaktadırlar. Biz diyoruz ki hangi devlet dairesinde öğle paydosu verdiğiniz bir memurunuza iş yerini terk etme, bina dışına çıkma diyorsunuz? Hiçbir memurunuza demediğiniz uygulamayı biz sağlıkçılara reva görüyorsunuz" şeklinde konuştu.
Karakaya, "Günde 8 saatten fazla çalışmayacağız. Daha öncede aynı yaklaşımla öğle yemeğimizi kesen ve bize para ile yemek satmaya kalkışan Bakanlık, sağlık emekçilerinin sürekli eylemleri ve kararlı tavrı sonucu geri adım atmak zorunda kalmış ve yemek hakkımızı tanımıştı. Şimdide aynı kararlığı göstermek zorundayız. AK Partiye ve Başbakana sesleniyorum, yanlış uygulamanızdan vazgeçin" dedi.
(BY-AÖ-Y)
25.08.2010 16:11 TSİ
NNNN

YORUMLARINIZ
Henüz bir yorum yapılmamış.
Bu sayfaya yorum yazarak tarihe not düşün.