TEKEL’in özelleştirilmesi için 4 teklif geldiğinin açıklanması üzerine, özelleştirmenin protesto edilmesi maksadıyla düzenlenen eylemde gerginlik yaşandı.
TEKEL’in özelleştirilmesi için teklifin verileceği son günde, çeşitli illerden gelen TEKEL işçileri, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı önünde toplandılar.
Son teklif verme saati olan 16.30 itibarıyla özelleştirme için 4 teklif verildiğinin açıklanması üzerine, TEKEL işçileri, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı bahçesinin demirlerini zorladılar.
Daha sonra göstericilerden bir grup, Özelleştirme İdaresi Başkanlığının bulunduğu Ziya Gökalp Caddesi’ni çift taraflı trafiğe kapattı
Haberler böyle gidiyor. Göstericilerle polis arasındaki çatışmalarda her kanalda var. Ama;
Satılan pek çok KİT ( Kamu İktisadi Teşekkülü) senelerdir milyarlarca dolar zarar etti. Kötü yönetildi.
Siyasilerin ve milletvekillerinin oyuncağı oldu. 15 kişinin yapacağı iş için, servislere 100 kişi alındı. Zarar bizim vergilerimizden ve hazine kaynaklarından kapatıldı.
Ama o zaman bu sendika ve işciler " bu devlet kurumları neden kötü yönetiliyor? Neden zarar ediyor? Neden 50 kişinin yapacağı işi 200 kişiye yaptırıyorsunuz " diyen olmadı?
Şimdi hükümet milleti ve vergilerimizi heba olmaktan kurtarmak için, bu zarar eden kurumları satıyor. Ama birileri kıyamet koparıyor.
Başkent Ankara’nı merkezinde trafiği kapatıyor. Özelleştirme İdaresi’ne baskın yapıyor.
Adama sorarlar, senelerdir bu kurumlar zarar ederken, neden isyan edip, bu kurumları zarar ve ziyandan kurtarmadınız?
Mesela halen TCDD her sene milyonlarca dolar zarar ediyor? Hızlı tren projesi geçikiyor. Trenler hızlanmıyor. Ama yürüyen, protesto eden yok? Neden bu hızlı tren işini bütün Türkiye’ye yaymıyorsunuz diye miting yapanda yok.
Sizin hak, hukuk, sendikacılık, emekcilik anlayışınız bu mu? www.dursunboran.com