AA - UÜ'den yapılan yazılı açıklamaya göre, TÜBİTAK, Uludağ ve İstanbul üniversitelerinin ortak çalışmaları sonucu Anadolu yerli sığırlarından boz ırktan kopyalanan ve 10 Martta doğan 4. klon dişi buzağı ''Nilüfer''in ardından, UÜ Veteriner Fakültesi Hayvan Hastanesinde 5. klon dişi buzağı da dünyaya geldi.
''Kiraz'' adı verilen ve yaklaşık 22 kilogram ağırlığında doğan buzağının oldukça sağlıklı olduğu bildirildi. ''Kiraz'', ''Nilüfer'' ile birlikte Hayvan Hastanesinde gözlem altında tutuluyor.
Yaklaşık 4 yıldır süren çalışmalar sonucunda klonlanan ve sezaryenle dünyaya gelen boz ırka ait olan dişi buzağılar, ocak ayında İÜ'de doğan ''Ece'' ve ''Ecem'' adı verilen ikiz klonların genetik olarak aynısı oldukları ve her 4 buzağının da 5 yaşındaki bir dişi boz sığırının kopyaları olduğu bildirildi.