Son Haberler
29.05.2012 Salı 06:04
USD 1,7570 EUR 2,3630 EUR/USD 1,3449 IMKB100   59737/%0,00
ISTANBUL Perşembe: 15°C/21°CCuma: 15°C/22°CCumartesi: 14°C/23°C

Havadurumu ayarlari

Lutfen havadurumunu goruntulemek istediginiz sehri listeden seciniz.

KOLONLARI PATLAYAN BİNA BOŞALTILDI
21.07.2010 14:05
KONYA (İHA) - Konya'da kolonları patlayan bina, yapılan incelemelerin ardından güvenlik nedeniyle boşaltıldı.
Konya'nın merkez Selçuklu ilçesi Küçük İhsaniye Mahallesi Şehit Ömer Taşer Sokak'ta bulunan 7 katlı 42 daireden oluşan Dostlar Sitesi'nin bodrum katındaki kolonlarından biri geçen hafta patladı. Durumu fark eden apartman yöneticisi, ilçe belediyesine haber verdi. Belediye ekipleri beklendiği sırada pazartesi günü de aynı yerde ikinci kolon patladı. Bunun üzerine apartmana gelen belediye görevlileri ve inşaat mühendisleri binanın tahliye edilmesini istedi. Apartmanın girişindeki 15 işyeri de mühürlendi.
25 yıllık binanın yapılan çalışmalarla geçici olarak patlayan kolonları demirlerle desteklenerek, olası çökme tehlikesi önlendi.
Apartman yöneticisi Mehmet Yüksel, geçen hafta bir kolonun patlamasının ardından belediye görevlilerine haber verdiklerini ve pazartesi günü de ikinci kolonun patladığını söyledi. Apartmanda yaşayanların ikinci kolonun patlamasıyla büyük panik yaşadığını kaydeden Yüksel, çalışmaların tamamlanmasının ardından evlerine tekrar yerleşeceklerini söyledi. Hasar tespiti için yasal girişimlerde bulunduklarını ve apartman sakinlerinin evlerine dönmesinin vakit alacağını anlatan Yüksel, barınma sorunu çeken 5
ailenin belediye misafirhanesine yerleştiğini sözlerine ekledi.
Konya'da 2 Şubat 2004 tarihinde Kurban Bayramı sırasında kolonları patlayan Zümrüt Apartmanı'nın çökmesi sonucu 92 kişi ölmüş, yaklaşık 30 kişi de yaralanmıştı.
(İP-CC-Y)

21.07.2010 14:05:37 TSI
NNNN
YORUMLARINIZ
Henüz bir yorum yapılmamış.
Bu sayfaya yorum yazarak tarihe not düşün.