Son Haberler
29.05.2012 Salı 03:03
USD 1,7570 EUR 2,3630 EUR/USD 1,3449 IMKB100   59737/%0,00
ISTANBUL Perşembe: 15°C/21°CCuma: 15°C/22°CCumartesi: 14°C/23°C

Havadurumu ayarlari

Lutfen havadurumunu goruntulemek istediginiz sehri listeden seciniz.

KONYA - KTO KARATAY ÜNİVERSİTESİ'NDEN UZMANLIK SERTİFİKASI
30.07.2010 16:51
KONYA (İHA) - Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi Uluslararası Ticaret Uzmanlığı Eğitim Programı sertifika töreniyle tamamlandı.
KTO Karatay Üniversitesi Uluslararası Ticaret Bölümü tarafından düzenlenen Dış Ticaret Uzmanlığı Eğitim Programı düzenlenen sertifika töreniyle son buldu. Törende konuşan KTO Yönetim Kurulu Başkanı TOBB Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Hüseyin Üzülmez, 2010 yılında eğitime başlayacak, KTO Karatay Üniversitesi'nin en önemli görevlerinden birisinin Konya'nın dış ticaretini geliştirmek olduğunu söyledi.
KTO Karatay Üniversitesi'nin Türkiye'de ilk olarak Uluslararası Ticaret Bölümü açtığını belirten Üzülmez, "Üniversitemiz uluslararası ticarete büyük önem vermektedir. Bu sene itibariyle Uluslararası Ticaret Bölümü'ne alacağımız 100 öğrenci ile ülkemiz dış ticaretine yön verecek uzmanlar yetiştireceğiz. Türkiye'nin 2023 yılında 500 milyar dolarlık ihracat hedefine ulaşmasında üniversitemizde eğitim gören öğrencilerin büyük katkısı olacaktır" dedi.
Konya ekonomisinin büyük oranda dış ticaretle geliştiğini dile getiren Üzülmez, "Sanayi ve ticaretin gelişmesini üniversite çatısı altında gerçekleştirecek üniversitemiz, dış ticareti profesyonel bir meslek haline getirecek çalışmalara önem vermektedir. Uluslararası Ticaret Bölümü bünyesinde gerçekleştireceğimiz eğitim programlarıyla yetiştireceğimiz nitelikli elemanlar dış ticaret konusunda Konya'nın elde edeceği başarılı sonuçlara katkı sağlayacaktır" şeklinde konuştu.
KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Mehmet Babaoğlu da, üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası Ticaret Bölümü'nü tercih eden öğrencilerin dış ticareti teorik ve uygulamalı olarak öğrenme imkanına kavuşacaklarını ifade etti. Düzenledikleri eğitim programlarının Konya'daki firmaları da kapsayacak şekilde genişleteceklerini kaydeden Prof. Dr. Babaoğlu, "Lisans eğitimlerimiz haricinde düzenleyeceğimiz kurs programlarıyla firmalarımıza da uluslararası ticaret konusunda programlar düzenleyeceğiz. Diğer fakültelerimiz de kendi alanlarında sanayi ve ticarete yönelik uygulamalar gerçekleştirecek. Hedefimiz üniversitemizi tüm birimleriyle Konya ekonomisinin çıtasını yükseltecek düzeye getirmektir" diye konuştu.
Konuşmaların ardından Uluslararası Ticaret Uzmanlığı Eğitim Programı'nı başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaları verildi.
(İP)
30.07.2010 16:47 TSİ
NNNN

YORUMLARINIZ
Henüz bir yorum yapılmamış.
Bu sayfaya yorum yazarak tarihe not düşün.