Son Haberler
28.05.2012 Pazartesi 23:32
Yerli Medya
Faydalı Linkler
Yabancı Medya
Eğlenceli Linkler
Reklam & Bilgi
Bize Ulaşın
HaberX English
RSS
HaberX Mobile
Favorilerime Ekle
Anasayfam Yap
HaberX 'te Ara
Haber Arşivi
USD
1,7570
EUR
2,3630
EUR/USD
1,3449
IMKB100
59737/%0,00
ISTANBUL
Perşembe: 15°C/21°C
Cuma: 15°C/22°C
Cumartesi: 14°C/23°C
Havadurumu ayarlari
Lutfen havadurumunu goruntulemek istediginiz sehri listeden seciniz.
ADANA
ADIYAMAN
AFSIN
AFYONKARAHISAR
AGRI
AKCADAG
AKCAKOCA
AKDAGMADENI
AKSARAY
AKSEHIR
ALANYA
ALAPLI
ALPU
AMASRA
AMASYA
AMMAN
AMSTERDAM
ANAMUR
ANKARA
ANTALYA
ARALIK
ARDAHAN
ARDESEN
ARPACAY
ARTVIN
ASKABAT
ASTANA
ATINA
AVANOS
AYDIN
BAFRA
BAGDAT
BAKU
BALA
BALIKESIR
BARTIN
BASCIFTLIK
BASKIL
BATMAN
BAYBURT
BAYKAN
BELGRAD
BERLIN
BEYPAZARI
BILECIK
BINGOL
BIRECIK
BISKEK
BITLIS
BODRUM
BOGAZLIYAN
BOLU
BONN
BOZCAADA
BRUKSEL
BUDAPESTE
BUKRES
BUNYAN
BURDUR
BURSA
CADIR LUNGA
CANAKKALE
CANKAYA
CANKIRI
CAYCUMA
CELIKHAN
CEMISGEZEK
CENEVRE
CERKES
CEYLANPINAR
CEZAYIR
CHICAGO
CICEKDAGI
CIFTELER
CORUM
CUBUK
CUKURCA
CUKURHISAR
CUMRA
DALAMAN
DENIZLI
DERINKUYU
DEVELI
DEVREK
DIVRIGI
DIYARBAKIR
DOGANSEHIR
DOGUBEYAZIT
DUSANBE
DUZCE
EDIRNE
ELAZIG
ELBISTAN
ELMADAG
ERBAA
EREGLI-KARADENIZ
EREGLI-KONYA
ERUH
ERZINCAN
ERZURUM
ESKISEHIR
ETIMESGUT
FETHIYE
FINIKE
FRANKFURT
G.MAGOSA
GAZIANTEP
GEMEREK
GENC
GEREDE
GIRESUN
GIRNE
GOKCEADA
GOLBASI
GOLKOY
GUDUL
GUMULCINE
GUMUSHACIKOY
GUMUSHANE
GUNYUZU
GURUN
GUZELYURT
HAKKARI
HATAY
HAYMANA
HELSINKI
HINIS
HOPA
IGDIR
ILGAZ
INEBOLU
ISKENDERUN
ISPARTA
ISTANBUL
IZMIR
K.MARAS
KABIL
KAGIZMAN
KAHIRE
KALECIK
KALE-MALATYA
KANBERRA
KANGAL
KARABUK
KARAKECILI
KARAMAN
KARAPINAR
KARS
KASTAMONU
KAYSERI
KAZAN
KEBAN
KELKIT
KERKUK
KESKIN
KIEV
KILIS
KIRCAALI
KIRIKKALE
KIRKLARELI
KIRSEHIR
KISINEV
KIZILCAHAMAM
KIZILTEPE
KOCAELI
KOLN
KOMRAT
KONYA
KOPENHAG
KOSTENCE
KOZAKLI
KULU
KUTAHYA
KUVEYT
LEFKOSA
LONDRA
MACKA
MADEN
MADRID
MALATYA
MALAZGIRT
MAMAK
MANISA
MARDIN
MARMARIS
MAZGIRT
MAZIDAGI
MEDINE
MEKKE
MELBOURNE
MERSIN
MERZIFON
MIHALICCIK
MILANO
MINSK
MONTREAL
MOSKOVA
MUCUR
MUGLA
MUNIH
MURADIYE
MUS
MUTKI
NALLIHAN
NEVSEHIR
NEWYORK
NIGDE
NIKSAR
NUSAYBIN
OF
OLTU
ORDU
ORTAKOY
OSLO
OSMANCIK
OSMANIYE
OTTAWA
PADGORICA
PALU
PARIS
PATNOS
PEKIN
PINARBASI
POLATLI
PRAG
PRISTINA
RIYAD
RIZE
ROMA
S.KOCHISAR
SAKARYA
SAM
SAMSUN
SANLIURFA
SARAYBOSNA
SARICAKAYA
SARIKAMIS
SARIZ
SARKISLA
SEBINKARAHISAR
SELANIK
SEMDINLI
SEYDISEHIR
SEYITGAZI
SIDNEY
SIIRT
SILIFKE
SINOP
SIRNAK
SIVAS
SIVEREK
SIVRIHISAR
SOFYA
SOLHAN
SORGUN
STOCKHOLM
SULUOVA
SUMNU
TAHRAN
TARAKLIJA
TASKENT
TEKIRDAG
TIFLIS
TIRAN
TOKAT
TOKYO
TOMARZA
TOSYA
TRABZON
TUNCELI
TURHAL
UNYE
URGUP
USAK
USKUP
VALKANES
VAN
VARSOVA
VIRANSEHIR
VIYANA
WASHINGTON
WELLINGTON
YALOVA
YAPRAKLI
YESILHISAR
YESILYURT
YOZGAT
ZENITSA
ZILE
ZONGULDAK
ZURIH
ANA SAYFA
GÜNDEM
EKONOMİ
POLİTİKA
DÜNYA
SPOR
YEREL
SAĞLIK
TEKNOLOJİ
YAŞAM
MEDYA
KİTAP
SİNEMA
SÖYLEŞİ
EĞİTİM
KÜTAHYA - DPÜ-TÜBİTAK ORTAK PROJESİYLE DOĞA BİLİNCİNİ ÖĞRENECEKLER
19.07.2010 11:41
Tweet
Follow
KÜTAHYA (İHA) - Kütahya Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) ile TUBİTAK’ın ortak projesi olan 'TÜBİTAK Doğa Bilinci Kütahya ve Çevresi Bilim ve Doğa Okulu' etkinliklerin yapılacağı Kütahya Aizanoi Otel de başladı.
DPÜ-TÜBİTAK ortak projesi konusunda bilgi veren proje yürütücüsü Dumlupınar Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü öğretim üyesi Doç.Dr. Metin Bülbül, 'TÜBİTAK Doğa Bilinci Kütahya ve Çevresi Bilim ve Doğa Okulu' projesinin Dumlupınar Üniversitesi- TÜBİTAKortak projesi olduğunu belirterek, 5 aylık olan projenin uygulama süresinin 17-25 Temmuz tarihleri arasında Kütahya’da 9 gün boyunca çeşitli etkinliklerle gerçekleştirileceğini ifade etti.
Proje etkinliğinde Trabzon, Şanlıurfa, Sakarya, İzmit, İzmir, Afyonkarahisar ve Kütahya’dan 30 öğrencinin yer aldığını ifade eden Doç.Dr. Bülbül, projenin temel amacının, öğrencilere doğa bilincini vermek olduğunu belirterek, proje kapsamında öğrencilere Üniversite ortamının tanıtılması, temel kuralların uygulamasının konusunda uzman DPÜ öğretim elemanları tarafından üniversite laboratuarlarında gösterilmesi, bilgilendirilmeleri ve bilimsel hedef gösterilmesi olarak ifade etti.
Bülbül, Dumlupınar Üniversitesi öğretim elemanlarınca öğrencilere, Üniversite laboratuarlarında bitki, kök gövde ve çiçek yapısı, ekosistem ve biyolojik çeşitlilik ile ilgili bilgiler verilerek bitki yapısı ile ilgili mikroskobik inceleme yapılacağını, ayrıca bir balığın anatomisinin inceleneceğini söyledi.
Ekolojik inceleme için radar gezisi yapılacağını, Kirazlıyayla höyüğünün inceleneceğini, tarım ve hayvancılık konusunda bilgilendirmede bulunulacağını, üniversite göletindeki sucul ekosistemin gezilerek balık tutma etkinliği yapılacağını, doğal çevre, geri dönüşüm ve çevre kirliliği konusunda bilgiler sunulacağını, Porsuk Barajı gezisinde ise hayvansal organizmaların tanıtılacağını, Kütahya Porsuk Barajı ekosisteminin incelenerek karasal ekosistemle karşılattırılacağını belirten Doç.Dr. Metin Bülbül, projenin tarihsel ve kültürel boyutuna da değinerek proje kapsamında, Aizanoi, Seyitömer Höyük kazılarının kazı çalışmalarının yerinde izleneceğini ve milattan önceki tarihi dönemler, medeniyetler ve o dönem yaşamlarıyla ilgili bilgilendirilmelerde bulunulacağını; Başkomutanlık Meydan Savaşının yapıldığı ve 30 Ağustos Zaferi’nin kazanıldığı Dumlupınar ve çevresindeki şehitliklerin de ziyaret edileceğini, şehitlik alanında Kurtuluş Savaşı konusunda bilgiler verilerek öğrencilere tarih şuuru, vatan ve millet sevgisi bilincinin verilmeye çalışılacağını söyledi.
Doç.Dr. Metin Bülbül öğrencilerin proje kapsamında Germiyan Sokak, Ulucamii, Arkeoloji Müzesi, Çini Müzesi, Hisar- Kale, Frig Vadisi, Domaniç Hayme Ana ile Sarıkız köyü gibi Kütahya’nın tarihi ve kültürel yerlerinin de gezileceğini belirtti.
Ayrıca rehberlik hizmetleri kapsamında etkinliklerin de yapılacağını ifade eden Doç.Dr. Metin Bülbül bu kapsamda grafit panosu, ben kimim? görmez ressam, tere yağ ve ekmek, kış kafeste gibi etkinlikler yapılacağını, bu etkinliklerle öğrencilerin kendilerini tanımalarının, ifade etmelerinin ve ilgilerinin ortaya çıkarılmasının amaçlandığını kaydederek meslek seçimi konusunda da bilgilendirme yapılacağını sözlerine ekledi.
İlk gün Aizanoi Otel Konferans Salonunda gerçekleştirilen etkinlikte Kütahya Rehberlik ve Araştırma Merkezinden Psikolojik Danışman Cengiz Özyurt, öğrencilerin projeden beklentileriyle ilgili bir çalışma gerçekleştirdi.
(EFE)
19.07.2010 11:37 TSİ
NNNN
YORUMLARINIZ
Henüz bir yorum yapılmamış.
Bu sayfaya yorum yazarak tarihe not düşün.
İLGİLİ HABERLER
"Baca teknikerliği yeni bir meslek"
28.05.2012, 23:25
Karabük’te fırtına etkili oldu
28.05.2012, 19:44
Dikili'de sel
28.05.2012, 14:32
Bingöl'de kardeş kardeşi vurdu
28.05.2012, 12:49
Kayseri'de 5 kişi mantardan zehirlendi
28.05.2012, 11:46
Bursa'da plazada çıkan yangın korkuttu
28.05.2012, 10:13
Üzerine yıldırım düşen çoban öldü
27.05.2012, 20:31
Bursalı ressamın eserleri hayran bıraktı
27.05.2012, 15:56
Balık avı yasağına uyan yok
27.05.2012, 13:38
Adapazarı'nda şüpheli çanta alarmı
26.05.2012, 19:57
Adana'ya 83 milyon dolara çöp arıtma tesisi
26.05.2012, 15:25
Patnos'ta kan davası barışla bitti
26.05.2012, 14:11
Sarıkamış beyaza büründü
26.05.2012, 09:58
Silifke'de Atiye konserinde kavga çıktı
26.05.2012, 09:10
Uşak'ta kaza: 18 yaralı
25.05.2012, 20:14
Marmaris'te teknelerde alkol denetimi
25.05.2012, 15:32