Son Haberler
29.05.2012 Salı 03:39
USD 1,7570 EUR 2,3630 EUR/USD 1,3449 IMKB100   59737/%0,00
ISTANBUL Perşembe: 15°C/21°CCuma: 15°C/22°CCumartesi: 14°C/23°C

Havadurumu ayarlari

Lutfen havadurumunu goruntulemek istediginiz sehri listeden seciniz.

KÜTAHYA - TABİP YÜZBAŞI HAMDİ BEY VE 158 SIHHİYE ERİ ŞEHİTLER ANITI TÖRENLE AÇILDI
30.08.2010 23:06
KÜTAHYA (İHA) - Kütahya-Afyonkarahisar yol güzergahında bulunan Gediz kavşağına 5 metre yüksekliğinde yaptırılan Tabip Yüzbaşı Hamdi Bey ve 158 Sıhhiye Eri Şehitler Anıtı 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Kütahya’nın Kurtuluşunun 88. yıldönümü kutlama programı kapsamında açıldı.
Kütahya Valisi Şükrü Kocatepe, "Gediz kavşağında yapılan törende Tabip Yüzbaşı Hamdi Bey ve 158 Asker Anıtını Kütahya’mıza kazandırarak şehitlerimizi bir kez daha anma imkanı bulduk. Böylesine anlamlı bir anıtın açılışında bir arada bulunmanın onurunu yaşıyoruz" dedi.
Anıtın yapımını gerçekleştiren Heykeltıraş ayın Mustafa Kemal Altınsoy’a ve emeği geçen herkese teşekkür eden Vali Kocatepe, "Kütahya’da Kuruluştan Kurtuluşa diyoruz ve Kütahya Merkeze bunu ifade eden bir anıt yapmak istiyoruz" şeklinde konuştu. Konuşmaların arkasından Vali Şükrü Kocatepe ve katılımcılar anıtın açılışını gerçekleştirdiler.
Törene Kütahya Valisi Şükrü Kocatepe, AK Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğgeneral Sami Fındıkoğlu, Belediye Başkanı Mustafa İça, daire amirleri, askeri erkan ve vatandaşlar katıldı.
Milli Mücadelede Porsuk Köprüsünde pusuya düşen ve Yunan brliklerince 30 Ağustos günü şehit edilen Tabip Yüzbaşı Hamdi Bey ve 158 erin yaptırılan anıt Afyonkarahisar’dan Kütahya’ya, Kütahya’dan Afyonkarahisar ve Gediz’e gidenler tarafından rahatça görüldüğü belirtildi.
(EFE)
30.08.2010 23:01 TSİ
NNNN

YORUMLARINIZ
Henüz bir yorum yapılmamış.
Bu sayfaya yorum yazarak tarihe not düşün.