Son Haberler
29.05.2012 Salı 03:46
USD 1,7570 EUR 2,3630 EUR/USD 1,3449 IMKB100   59737/%0,00
ISTANBUL Perşembe: 15°C/21°CCuma: 15°C/22°CCumartesi: 14°C/23°C

Havadurumu ayarlari

Lutfen havadurumunu goruntulemek istediginiz sehri listeden seciniz.

KUVEYT TÜRK, ALTIN BORSA YATIRIM FONUNA 22-23 TEMMUZ'DA TALEP TOPLAYACAK
21.07.2010 18:17
Kuveyt Türk, altın borsa yatırım fonu "GoldPlus" için 22-23 Temmuz tarihleri arasında talep toplayacağını açıkladı. İSTANBUL (ANKA) - Kuveyt Türk, altına dayalı borsa yatırım fonu "GoldPlus" için 22-23 Temmuz tarihleri arasında talep toplayacağını açıkladı. Kuveyt Türk tarafından yapılan yazılı açıklamada, altının finansal bir enstrüman haline gelmesi yönünde çaba gösteren Kuveyt Türk'ün, altına dayalı borsa yatırım fonu GoldPlus'ın halka arz edileceği belirtildi. Bu fonunu, 22-23 Temmuz tarihlerinde talep toplama yoluyla halka arz edileceği belirtilen açıklamada, Kuveyt Türk'ün, fonunun kuruluşu tamamlandığında Türkiye'de borsa yatırım fonu kuran ilk katılım bankası olacağı bilgisi verildi.

-FAİZSİZ YENİ YATIRIM VE HAZİNE ÜRÜNLERİ YOLDA-

Kuveyt Türk açıklamasında Genel Müdür Ufuk Uyan, Kuveyt Türk olarak katılım bankacılığı sektöründe öncü çalışmalara imza attıklarını belirtti. Katılım bankaları olarak banka müşterileri ve yatırımcıları yeni ürünler sunmak için çalıştıklarını vurgulayan Uyan, "Borsa Yatırım Fonu çalışmamızda da altınla ilgili sahip olduğumuz bilgi birikimini de dikkate alarak altına dayalı bir fon ihracına karar verdik. GoldPlus Altın Borsa Yatırım Fonu ile hem mevcut müşterilerimize, hem de tüm piyasaya altına borsada yatırım imkânı sunmayı amaçlıyoruz. Faizsiz esaslarda yeni, farklı yatırım ve hazine ürünlerini de önümüzdeki günlerde piyasaya sunmak ve bu alandaki boşluğu yenilikçi ürünlerle doldurma konusunda öncülük etme hedefindeyiz" dedi.
Goldplus ile katılım bankacılığı alanında niş bir alana adım attıklarını ve borsa yatırım fonu kuran ilk Katılım Bankası olacaklarını vurgulayan Uyan, Altın Borsa Yatırım Fonu GlodPlus'ın faizsiz bir yatırım enstrümanı olarak fark oluşturduğuna dikkat çekerek fona özellikle kurumsal yatırımcıların ilgi göstermesini beklediklerini söyledi.

-YURT DIŞINDAN DA TALEP BEKLENİYOR-

Açıklamada verilen bilgilere göre, halka arzını takiben İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda GOLDP kodu ile işlem görecek olan ve yöneticiliğini Bizim Menkul Değerler'in yapacağı Altın Borsa Yatırım Fonu'nun her bir payı yaklaşık 1 gram altını temsil edecek. Fon portföyü, Katılım Bankası prensiplerine uygun olarak oluşturulacak ve yönetilecek. Borsa yatırım fonunun uluslararası tanınan ve kabul görmüş bir ürün olması nedeni ile Altın Borsa Yatırım Fonu'na yurtdışı talebin de olması bekleniyor. Fonun net aktif değeri GOLDPI kodu ile izlenebilecek. (ANKA)
(HMD/ÖZK)
YORUMLARINIZ
Henüz bir yorum yapılmamış.
Bu sayfaya yorum yazarak tarihe not düşün.