Son Haberler
29.05.2012 Salı 02:19
USD 1,7570 EUR 2,3630 EUR/USD 1,3449 IMKB100   59737/%0,00
ISTANBUL Perşembe: 15°C/21°CCuma: 15°C/22°CCumartesi: 14°C/23°C

Havadurumu ayarlari

Lutfen havadurumunu goruntulemek istediginiz sehri listeden seciniz.

MALATYA - HEKİMHAN CEVİZ ŞENLİĞİ SADIK BABA SEMPOZYUMU İLE BAŞLADI
30.07.2010 18:31
MALATYA (İHA) - Bu yıl ikincisi düzenlenen Hekimhan Ceviz ve Kültür Festivali başladı.
3 gün sürecek şenliğin ilk gününde Taşhan'da Hekimhanlı tasavvuf şairi Sadık Baba Sempozyumu düzenlendi.
Büyük bir ilgi gören sempozyuma, Hekimhan Kaymakamı Ramazan Fani, AK Parti Malatya Milletvekili Mehmet Şahin, Hekimhan Belediye Başkanı Sait Özoğlu, Hasançelebi Belediye M.Şerif Yıldırım, Kocaözü Belediye Başkanı Gani Karaca, Girmana Belediye Başkanı Necati Benli, Güzelyurt Belediye Başkanı Aliseydi Millioğulları, Kurşunlu Belediye Başkanı Necati Benli, CHP il Başkanı Veli Ağbaba, MHP İlçe Başkanı Ramazan Öztürk ve CHP İlçe Başkanı Mehmet Sait Çelebioğlu ile vatandaşlar katıldı.
Gazeteciler Cemiyeti 2. Başkanı Kemal Deniz'in yönettiği sempozyum, Sadık Baba'nın torunlarından Rıza Karaca, Hekimhan Kaymakamı Ramazan Fani ve Milletvekili Mehmet Şahin'in konuşmaları ile başladı. Daha sonra sempozyuma geçildi ve Hamza Aksit Sadık "Baba'nın Çevre ve Tarihi", Ramazan Çiftlikçi, "Sadık Baba'nın Hayatı ve Deyişleri", Süleyman Özerol ise "Sadık Baba'nın Deyişleri ve Müzik Yöne" konulu birer konuşma yaptılar.
Yörenin dedelerinden Hüseyin Başaran ve Murtaza Şirin, bağlama ile Sadık Baba'nın deyişlerini okuyarak sempozyuma renk katarken, Malatya Araştırmaları Derneği organizesi ile bastırılan 270 sayfalık "Hekimhanlı Aşık Sadık Baba" adlı kitap, sempozyumu takip edenlere ücretsiz olarak dağıtıldı.
(BK-EA-Y)
30.07.2010 18:31:25 TSI
NNNN
YORUMLARINIZ
Henüz bir yorum yapılmamış.
Bu sayfaya yorum yazarak tarihe not düşün.