Son Haberler
29.05.2012 Salı 12:53
USD 1,7570 EUR 2,3630 EUR/USD 1,3449 IMKB100   59737/%0,00
ISTANBUL Perşembe: 15°C/21°CCuma: 15°C/22°CCumartesi: 14°C/23°C

Havadurumu ayarlari

Lutfen havadurumunu goruntulemek istediginiz sehri listeden seciniz.

MANİSA - KULA MEMUR SEN'DEN REFERANDUMDA 'EVET' AÇIKLAMASI
12.08.2010 15:47
MANİSA (İHA) - Manisa'nın Kula ilçesinde Memur Sen Şube Başkanı Salim Tosun, 12 Eylül'de gerçekleştirilecek referandumda 'evet' oyu kullanacaklarını açıkladı.
Tosun, “Türk milletinin 12 Eylül 1980'de demokrasi üzerinde oluşturulan 'kirli vesayet'in ve iradesi üzerine konan 'velayet'in sona ermesi için 12 Eylül'de sandığa giderek, daha fazla demokrasi, özgürlük, daha fazla sivilleşme ile daha güçlü ve daha zengin Türkiye için 'evet' diyeceğiz" ifadelerini kullandı. Memur-Sen'in milletten taraf olan ve daima özgürlüklerin ve hukukun üstünlüğünün yanında yer aldığını kaydeden Başkan Tosun, “Sadece kamu çalışanlarının ücretlerinin artmasını talep eden değil, Türkiye'de ve Dünya'da yaşanan insan hakları ihlallerinin bitirilmesini arzu eden, bu uğurda çaba gösteren bir sendikal anlayışın sahipleriyiz. Anayasa değişikliğini içeren referandumu kamu görevlilerine toplu sözleşme hakkı tanıması, kadınlara, yaşlılara, çocuklara, özürlülere, gazi ve şehitlerimize yönelik pozitif ayrımcılık imkanı sağlaması, kişisel verilerin korunmasına anayasal güvence sağlaması, vatandaşların kamu hizmetleriyle ilgili başvuru ve şikayetlerinin Kamu Denetçiliği Kurumu aracılığıyla hızla sonuçlandırmaya imkan verecek olması nedeniyle destek vereceğiz. Ayrıca Yüksek Askeri Şura (YAŞ) kararlarına karşı yargı yoluna başvurma hakkı sağlaması, memurlara uygulanan uyarma ve kınama cezalarına karşı yargı yoluna başvurma yasağını kaldırması, idari yargının yerindelik denetimi yapma alışkanlığına son verecek olması, asker kişilerin belli suçlarda sivil mahkemelerde yargılanmasına zemin hazırlaması sebebiyle 'evet' diyeceğiz." şeklinde konuştu.
Anayasa Mahkemesi'nin yapısını değiştirmesi ve bireysel başvuru yapabilme hakkı getirmesi sebebiyle 'evet' diyeceklerini dile getiren Tosun şöyle devam etti: "Genelkurmay Başkanı ve kuvvet komutanlarının görevleriyle ilgili suçlardan dolayı Yüce Divan'da yargılanmasını öngörmek suretiyle nasıl yargılanacaklarına ilişkin belirsizliği ortadan kaldırması, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun üye profilini, geniş tabanlı temsile imkan sağlayacak şekilde düzenlemesi, 12 Eylül 1980 darbecilerinin, destekçilerinin ve kararlarının yargılanmasının yolunu açması gibi milletimizin ve konfederasyonumuzun demokratikleşme, özgürleşme ve sivilleşme talep ve beklentilerine cevap vermesi nedeniyle referandum paketini destekleyeceğiz. Konu demokrasi, amaç demokratikleşme, muhatap millet olduğu için 'evet' diyerek kenara çekilmeyeceğiz, değişiklik paketini ve getirilerini milletimize anlatarak 'evet' demelerini de isteyeceğiz. Ancak, referandumdan sonra da, 82 Anayasası'nın bütünüyle yürürlükten kaldırılması ve yeni anayasa talebimizi ifade etmeye devam edeceğiz."
(HY-ÖA)
12.08.2010 15:43 TSİ
NNNN

YORUMLARINIZ
Henüz bir yorum yapılmamış.
Bu sayfaya yorum yazarak tarihe not düşün.