Son Haberler
29.05.2012 Salı 14:55
USD 1,7570 EUR 2,3630 EUR/USD 1,3449 IMKB100   59737/%0,00
ISTANBUL Perşembe: 15°C/21°CCuma: 15°C/22°CCumartesi: 14°C/23°C

Havadurumu ayarlari

Lutfen havadurumunu goruntulemek istediginiz sehri listeden seciniz.

Mavi Marmara yolcuları yemekte buluştu
Filistin'e insani yardım götürürken İsrail askerlerinin saldırısına uğrayan ''Mavi Marmara'' gemisinin yolcuları, Topkapı 1453 Sosyal Tesislerinde düzenlenen buluşma yemeğinde bir araya geldi. 03.07.2010 21:47

     Türkiye'nin farklı yerlerinden gelen yaklaşık 300 gemi yolcusu, yemekte bir yandan hasret giderirken, diğer yandan gemide yaşadıklarını anımsadı.
     Yemekte konuşan İHH Genel Başkanı Yıldırım, ''Mavi Marmara'' gemisinin bir milat olduğunu, yaptıkları çalışmanın amacına ulaştığını söyledi.
     İsrail Hükümeti ile herhangi bir uzlaşma çabaları olmadığını belirten Yıldırım, tüm dünyada İsrail'i haksız göstermek ve yalnızlaştırmak için çalışacaklarını kaydetti.
     Yıldırım, ''Netanyahu demiş ki; 'Özür dilemeyiz'. Onun özür dilemesi bizim için çok önemli değil. Uluslararası sular senin babanın malı mı sivil bir gemiye baskın yapıyorsun. Biz meşru müdafaa hakkımızı bile kullanmadık. Askerlerden aldığımız silahları denize attık'' diye konuştu.
     Gemiye binen herkesin tüm olasılıkları göze alarak bindiğini ifade eden Yıldırım, ''Mazlumlara yardım için yola çıkılır, ama bunun neticesinde şahadet gelirse öpüp başımıza koyarız. Ama ölmek için yola çıkmadık'' dedi.
     Yıldırım, İsrail'in İHH'yi ekonomik olarak zayıflatmak için elinden geldiğini yaptığını savunarak, herkesin vakfa sahip çıkması gerektiğini kaydetti.
     Yemeğin sonunda katılımcılar arasından kurayla belirlenen 10 kişi, 18 Temmuzda Avrupa'dan yola çıkarak Gazze'ye gidecek konvoya katılacak.
     Gazze'ye insani yardım götürmek üzere ''Rotamız Filistin Yükümüz İnsani Yardım'' sloganıyla yola çıkan 32 ülkeden yaklaşık 600 yolcunun bulunduğu ''Mavi Marmara'' gemisine 31 Mayısta İsrail askerleri tarafından düzenlenen saldırıda 9 kişi hayatını kaybetmiş, 54 kişi de yaralanmıştı.

AA

YORUMLARINIZ
Henüz bir yorum yapılmamış.
Bu sayfaya yorum yazarak tarihe not düşün.