Son Haberler
09.02.2012 Perşembe 03:23
USD 1,7470 EUR 2,3130 EUR/USD 1,3240 IMKB100   61178/%0,00
ISTANBUL Perşembe: -2°C/1°CCuma: -2°C/1°CCumartesi: -3°C/2°C

Havadurumu ayarlari

Lutfen havadurumunu goruntulemek istediginiz sehri listeden seciniz.

MEDYA OYUNA GELDİ
Deniz Baykal’ın twitter’da olduğu haberini ilk olarak veren HaberX, oyuna geldi. Deniz Baykal’a ait olduğu sanılan @denizbaykalchp hesabı sahte çıktı. Haberi Hürriyet, Zaman, Milliyet ve NTVMSNBC de vermişti. Sahte hesabı kullanan kişiye ulaşan HaberX, kimliği ile ilgili sorduğumuz sorulara cevap vermezken, “Herkesin bir hesabı varsa milletin de bir hesabı vardır.” dedi. HaberX olarak, oyuna geldiğimiz bu haber yüzünden okuyucularımızdan özür dileriz. 31.08.2010 13:18

@denizbaykalchp’nin hesabının doğruluğunu teyit edebilecek tek bilgi, Gürsel Tekin’e twitter’da sorulan “hesap gerçek mi?” sorusuna verdiği “Evet gerçek” yanıtıydı.

 

Öte yandan, @denizbaykalchp’nin özel hayatı ve programı ile ilgili yazdığı tweet’ler de gerçek olma ihtimalini artırıyordu.

 

@denizbaykalchp sahte hesabın adını @kararmilletin olarak değiştiren kullanıcı, kimliği ve bir partiye mensup olup olmadığı ile ilgili ısrarlı sorularımıza yanıt vermezken, “Bunu millet yaptı. Millet, milletin adamlarının adına bunu yaptı” diye konuştu.

 

Gürsel Tekin için de şu iddiada bulundu: “Gürsel Bey'in hesabın doğruluğunu teyit ettirmesi, Sayın Deniz Baykal ile nasıl bir irtibat kopukluğu içerisinde olduğunu göstermektedir.”


Gürsel Tekin ise, bugün twitter'da şöyle yazdı: "Dostlar ben deniz beyin değil kemal beyin hesabını doğruladım"
 

Giderayak medyayı da eleştiren sahte hesap kullanıcısı, “gazetecilik dersi” vermeyi de ihmal etmedi: “Türkiye'de medyanın nasıl bir habercilik anlayışı ortaya koyduğunu, evrensel habercilik kurallarını nasıl hiçe saydığını bu vesile ile görmüş olduk. Maalesef Türk medyası araştırmadan, kanılar üzerine haber yapma geleneğini devam ettirmektedir. Bu oldukça üzücü bir durumdur.”


HaberX olarak, oyuna geldiğimiz bu haber yüzünden okuyucularımızdan özür dileriz.   


Söz konusu haber şöyle:

 

[Baykal twitter’a girdi; girer girmez ihaneti yazdı]

HaberX

YORUMLARINIZ
Mualif gazeteci - 31.08.2010 21:12
Bunu yapan kişiyi takdir ediyorum. Gerçekten Türkiye medyasının içinde bulunduğu çok güzel bir örnek üzerinden göstermiş oldu. Çünkü Türkiye'deki basın ve basın mensupları ne bulurlarsa onun üzerine atlıyorlar. Toplumu manipüle etmek dışında başka bir işleri yok... Türkiye'de özellikle ana akım medyada gazeteciliğin öldüğünün çok güzel bir örneği... Yapanın eline sağlık. Basını takip eden insanlarımızda, onları yanıldan sözde ana akım basınımızda bundan ders çıkarsın... Teşekkürler millete...
D E M O K R A T - 31.08.2010 14:51
başkaları adına hesap açmış, dolandırıcılıgın, sahtekarlıgın kitabını yazmış utanmadan bir de arsızca milletin hesabı filan diyor.

her turlu pislik beklenir bunlardan.
Bu sayfaya yorum yazarak tarihe not düşün.
1

Share on Facebook