Son Haberler
29.05.2012 Salı 07:03
USD 1,7570 EUR 2,3630 EUR/USD 1,3449 IMKB100   59737/%0,00
ISTANBUL Perşembe: 15°C/21°CCuma: 15°C/22°CCumartesi: 14°C/23°C

Havadurumu ayarlari

Lutfen havadurumunu goruntulemek istediginiz sehri listeden seciniz.

MEHMET ÖZKAYA'NIN ALBÜMÜ ÇIKTI
02.09.2010 15:45
İSTANBUL (İHA) - Türk müziğine çağdaş yorum getirme amacında olan Mehmet Özkaya'nın senfonik Türk müziği konser albümü, dinleyicileriyle buluşuyor.
Özkaya, Türk Sanat Müziği ile ilgili çalışmalarına Ankara Türk müziği derneğinde başladı. Doğan Koçer, Ahmet Hatipoğlu, Metin Everes, Yılmaz Pakalınlar'ndan nota, solfej ve nazariyat, Feruzan Esmergül'den şan dersleri aldı. 1990 yılında TRT'ye sınavla yetişmiş sanatçı olarak girdi.
Çankaya Üniversitesi'nde Türk Sanat Müziği Korosu oluşturdu. Aynı üniversitede öğretim görevlisi olarak Klasik Türk Musikisi uygulamaları ve ses eğitimi dersleri verdi. Türkiye'nin sesi radyosunda "Radyo sanatçılarıyla baş başa" adlı radyo programı hazırlayıp sundu. "Sayısal Gece" programı içerisinde Türk Sanat Müziği programları hazırladı. Samime Sanay'ın "Hoş geldin aşk" adlı son albümünde sanat yönetmenliğini yaptı. (Senfonik Türk Sanat Müziği çalışmaları) TRT Ankara Radyosunda 10 yıl görev yaptıktan
sonra İstanbul Radyosuna geçiş yaptı.
Halen TRT İstanbul Radyosu'nda solist sanatçı, TRT İstanbul Radyosu Türk Sanat Müziği Çocuk Korosu ve Türk Sanat Müziği Gençlik Korosu eğitmeni olarak görevini sürdürmektedir. TRT Repertuarında 4, Mesam'a kayıtlı 14 bestesi bulunmaktadır. Radyodaki çalışmalarının yanı sıra Örnekal Musiki Topluluğunu ve "Galatasaray Derneği TSM Korosu"nu (Sultani Koro) çalıştırmaktadır.
(ÖK-ÖK-Y)
02.09.2010 15:44:39 TSI
NNNN
YORUMLARINIZ
Henüz bir yorum yapılmamış.
Bu sayfaya yorum yazarak tarihe not düşün.