Son Haberler
29.05.2012 Salı 08:05
USD 1,7570 EUR 2,3630 EUR/USD 1,3449 IMKB100   59737/%0,00
ISTANBUL Perşembe: 15°C/21°CCuma: 15°C/22°CCumartesi: 14°C/23°C

Havadurumu ayarlari

Lutfen havadurumunu goruntulemek istediginiz sehri listeden seciniz.

META.KZ: TÜRKİYE, NABUCCO İÇİN GAZI GÜRCİSTAN VE IRAK'TAN SAĞLAYACAK
24.08.2010 19:00

ASTANA, 24/08(BYE)--- Rusça yayın yapan internet sitesi Meta.kz'de 24 Ağustos 2010 tarihinde, yukarıdaki başlık altında yayımlanan haberin çevirisi şöyledir:

Rusya sınırından geçerek Avrupa ülkelerine yakıt sağlayacak olan Nabucco gaz boru hattı için gereken gaz, Gürcistan ve Irak'tan tedarik edilecek. Bu, projenin tamamlanması için kurulan "Nabucco Gas Pipeline International GmbH" konsorsiyumun resmî basın toplantısında dile getirildi.

Nabucco yönetiminin, temin edilecek gazın Türk-Gürcü ve Türk-Irak sınırlarından geçecek olan iki hattı onayladığı açıklandı. Bu güzergâhlar sayesinde Azerbaycan, Türkmenistan ve Irak'tan gaz sağlanabilecek. Türkiye ile İran sınırından geçecek olan ek hat şimdilik düşünülmüyor.

Gaz boru hattının kapasitesi yılda 31 milyar metreküp. İlk aşamada Nabucco üzerinden Avrupa'ya en fazla yılda 17 milyar metreküp gaz temin edilecek.

Nabucco, Mavi Akım gaz boru hattının ana rakibi olarak sayılıyor. Nabucco Gas Pipeline International GmbH adlı firmaya Bulgargaz, Avusturyalı OMV, Macar MOL, Romen Transgaz ve Türk BOTAŞ ortaklık ediyor.

Maliyeti 7,9 milyar avro olan Nabucco'nun açılışının 2014 yılında yapılması planlandı. Ama bu yılın mart ayında Avrupa Birliği Enerji Komiseri Günther Oettinger, Nabucco'nun büyük ihtimalle 2018'de açılacağını açıkladı. 2010'un sonbaharında Avrupa Birliği yönetimi ya proje ile ilgili son yatırım kararını alacak ya da projeden vazgeçecek.

YORUMLARINIZ
Henüz bir yorum yapılmamış.
Bu sayfaya yorum yazarak tarihe not düşün.