Son Haberler
29.05.2012 Salı 11:11
USD 1,7570 EUR 2,3630 EUR/USD 1,3449 IMKB100   59737/%0,00
ISTANBUL Perşembe: 15°C/21°CCuma: 15°C/22°CCumartesi: 14°C/23°C

Havadurumu ayarlari

Lutfen havadurumunu goruntulemek istediginiz sehri listeden seciniz.

MHP'DEN İNEGÖL VE DÖRTYOL'DA YAŞANANLARLA İLGİLİ RAPOR
13.08.2010 16:21
ANKARA (İHA) - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İnegöl ve Dörtyol'daki toplumsal olayların hiçbir aşamasında, karmaşık mesajlarla üzerinde kuşku uyandırılmaya çalışılan MHP'nin hiçbir mensubunun dahli ve sorumluluğunun olmadığını söyledi.
Parti bünyesinde oluşturdukları komisyonlar tarafından hazırlanan raporları açıklayan Bahçeli, "Gerek İnegöl, gerek Dörtyol'da meydana gelen olayları toplumsal hale getiren, maksadını ve haddini aşan gösterilere kadar yönelten temel etken milletimizin PKK terör örgütüne yönelik nefreti ve tepkileridir" dedi.
Bahçeli, İnegöl ve Dörtyol'da yaşanan olaylar hakkında oluşturulan inceleme komisyonlarının sonuç raporlarına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Bazı medya kanalları ve mensupları ile hükümetten beslenen işbirlikçilerin yaşanan olaylara MHP'lileri, ülkücü gençleri sorumlu tutma arayışlarının fark edilmesi üzerine İnegöl ve Dörtyol'daki olayları yerinde değerlendirmek için MHP'nin iki ayrı inceleme heyeti görevlendirdiğini söyledi.
Bahçeli, olaylarla ilgili olarak hukuki sürecin başlatıldığını, devam eden soruşturmalar sonucunda konunun aydınlanacağını bildirdi.
Hazırladıkları rapora göre, her iki olayın da, küçük bir kıvılcımın, yanlış anlamanın, mesnetsiz şayianın, gelişmeleri öngörememenin, toplum psikolojisine dikkat etmemenin vahim toplumsal gerilimlere neden olabileceğinin uyarısı olduğunu belirten Bahçeli, şöyle konuştu: "Hükümetin açılım siyasetinin farklılıkları körükleyen tahrikleri, vatandaşlarımızın doğum yerleri üzerinden yanlış anlamlar çıkartmalarına ve kutuplaşmalara neden olmaktadır. Bu olaylarda da benzer sorunlar yaşanmıştır.
Gerek İnegöl gerek Dörtyol'da meydana gelen olayları toplumsal hale getiren, maksadını ve haddini aşan gösterilere kadar yönelten temel etken milletimizin PKK terör örgütüne yönelik nefreti ve tepkileridir. Özellikle sayısı çoğalan aziz şehitlerimizin vatandaşlarımızda haklı olarak artırdığı hassasiyet, PKK terörünün şehirlere ve sokaklara kadar inmiş olmasının yarattığı gerginlik ve kuşku, yanlış yargılara, vatandaşlarımızın doğum yerlerine göre tasnif eden çok tehlikeli toptancı suçlamalara kadar
varmaktadır"
Yaptıkları incelemeye göre, İnegöl ve Dörtyol'daki toplumsal olayların hiçbir aşamasında, karmaşık mesajlarla üzerinde kuşku uyandırılmaya çalışılan MHP'nin hiçbir mensubunun dahli ve sorumluluğunun olmadığını vurgulayan Bahçeli, şunları söyledi: "Aksine yüksek milli hassasiyetlere sahip partililerimizin ve gençliğimizin bin yıllık kardeşliğimizi bozacak tuzaklardan uzak tutmak, tepkileri suç oluşturmaya başlayan vatandaşlarımızı sakinleştirmek, yatıştırmak ve olayların büyümesini önlemek görevi bir
manevi sorumluluk olarak partimizin il ve ilçe yöneticileri tarafından başarıyla gerçekleştirilmiştir.
Bu değerlendirmeler sonucunda, açılım denen yıkım projelerinin keskinleştirdiği toplumda oluşan öfke ve gerilimin nedenini kendi istismar ve kışkırtmalarında arayacağı yerde, partimizi ve gençliğimizi olaylara bulaştırma arayışında olan AK Parti zihniyetinin tuzağının bozulmuş olduğu anlaşılmaktadır."
Bahçeli, hükümete düşen görevin, yaşanan her olayın bütün yönleriyle ortaya çıkarılması, hiçbir siyasi kaygı ve hesap içine girmeden ucu kime, hangi seviyede ve hangi siyaset adamına dayanırsa dayansın gerçeklerin bir önce bulunarak adalet önüne çıkartılması olduğunu söyledi.
"Hiçbir siyaset temsilcisinin, hiçbir parti mensubunun kamu adına suç işleme imtiyazı yoktur" diyen Bahçeli, binlerce kişinin kontrol dışı olarak öfke ile sokağa çıktığı bir galeyan ortamında sokaktaki vatandaşların bir kısmını siyasi tasniften geçirerek mesela AKP'li olduklarını söylemek ne kadar anlamsız ve sorumsuzsa, Milliyetçi Hareket Partili olduklarını iddia etmek de o derece anlamsız ve maksatlıdır" ifadelerini kullandı.
MHP YILLARDIR ÜLKÜCÜLERİ UYARIYOR
Bahçeli, MHP'nin, kendisine gönül vermiş partililerini ve ülkücü gençliği giderek artan kutuplaşmaların neden olacağı çatışma ortamından uzak tutmak, tepkilerini demokratik çerçevede sınırlamak ve muhtemel tuzak ve senaryolara dikkatlerini çekmek için yıllardır uyarılar yaptığını söyledi.
Bahçeli, konuşmasında, "Bu itibarla, şayet parti disiplininden uzaklaşmış, ikazlarımızı dikkate almamakta ısrar eden, tırmanan gerilimin vasıtası olmuş veya olacak mensuplarının Milliyetçi Hareket Partisi çatısı altında siyaset yapma imkanları kalmayacağı gibi, yapacakları yanlışlar karşısında da adalet önünde hesap vermekten kurtulamayacaklarını bu vesile ile belirtmek isterim" dedi.
Bahçeli, her iki vahim olaydan sonra yaşananların gerçek yüzünü ortaya çıkartmakla görevli olan İçişleri Bakanı'nın bir telaş içinde tahrikleri referandum sürecine bağlamaya çalışmasının, sorumluların spor amigoları olduğunu ifade etmesinin, hükümetinin geri plandaki siyasi hatalarını ve etnik kışkırtmalarını örtmek için beyhude çırpınışları olduğunu savundu.
Bahçeli, asırlardır bir arada yaşayan ve birbirlerinin mensubiyetini sorgulamak akıllarından bile geçmeyen insanların bugün çatışmalara kadar varacak cepheleşmelerine neden olan temel etkenin, bölücülüğe cüret kazandıranın, PKK'yı meşrulaştırıp siyasallaştıran, Türk milletini bölmeyi amaçlayan 'PKK açılımı' olduğunu ifade ederek, "Bugün en küçük bir tartışmanın bile hızla kitleselleşerek toplumun birbirine karşı düşmanca davranmasına neden olacak kadar tehlikeli vasat hükümetin tahrikleriyle adım adım
hazır hale getirilmiştir. Bu nedenle suçu vatandaşımıza atmak ise tam bir acziyettir" dedi.
(MÜG-HO-Y)

13.08.2010 16:21:04 TSI
NNNN
YORUMLARINIZ
Henüz bir yorum yapılmamış.
Bu sayfaya yorum yazarak tarihe not düşün.