Son Haberler
29.05.2012 Salı 11:35
USD 1,7570 EUR 2,3630 EUR/USD 1,3449 IMKB100   59737/%0,00
ISTANBUL Perşembe: 15°C/21°CCuma: 15°C/22°CCumartesi: 14°C/23°C

Havadurumu ayarlari

Lutfen havadurumunu goruntulemek istediginiz sehri listeden seciniz.

MİNİK YUSUF ARTIK HEM SÜT İÇİYOR HEM PEYNİR YİYOR
03.07.2010 11:28
ADANA (İHA) - Adana'nın Tufanbeyli ilçesinde dilekçe yazarak maddi imkansızlıklar içinde yaşadıklarını anlattıktan sonra "Kahvaltıda süt içemiyoruz, peynir yiyemiyoruz" diyen çocuğuna ailesine Kaymakam 1 inek ve dana verdi.
Tufanbeyli Kaymakamı Cevat Uyanık, yılsonunda bir süre önce Atatürk Yatılı İlköğretim Okulunu denetlemek için ziyaret etti. Ziyaret sırasında 5. sınıf öğrencisi Yusuf Atıcı (11), Uyanık'a, öğretmenleri vasıtasıyla mektup gibi bir dilekçe verdi. Atıcı dilekçesinde "Elemanlı köyünün Kötüören mezrasında oturmaktayız. Babam ve bizim maddi durumumuz iyi değil. Babamın askerde sol kolu arızalandığı için işi yok. Biz bize verilen çocuk parası ve okulda verilen parayla geçiniyoruz. Ben ailenin ikinci çocuğuyum.
Benden büyük bir ağabeyim ve bir de küçük kardeşim var. Seneye bir kardeşim daha okula gidecek. Biz dört kardeş bir de annem babamla birlikte 6 kişi zor şartlarda geçiniyoruz. Biz 6 kişi bir göz yerde kalıyoruz. Bizim çimento, demir ve çinko ihtiyacımız var. Bizim bunları alacak kadar maddi imkanımız yok. Bizim eve kaymakamın gelip bunları görmesini istiyorum. İhtiyaçlarımızın karşılanmasını saygılarımla arz ederim. Bu dilekçeyi ben zor durumda olup okula gelme fırsatı bulamayıp, evde tek odada yapamadığım
için yazıyorum" dedi.
Kaymakam bu dilekçeyi alarak okulda yaptığı incelemelerden sonra ayrılarak Hükümet Konağı'na gitti. Dilekçeyi okuyunca çok duygulanan Uyanık, hemen öğretmenini arayıp çocukla irtibata geçti. Çocuk görüşme sırasında Kaymakam'a dilekçesindeki sıkıntılarını dile getirdi. Bunun üzerine Kaymakam Uyanık, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı heyetini inceleme yapması için köye gönderdi. Yapılan inceleme sonunda, ailenin yardıma ihtiyacı olduğu belirlendi. Daha sonra ise mütevelli heyetini toplayan Uyanık,
aileye para yardımı yapmaktansa hem süt hem de peynir verebilecek bir inek alınması talebinde bulundu. Mütevelli heyetinin de onaylamasıyla birlikte yapılan araştırmadan sonra SYDV Müdürü Ali Ökten, 4 bin 500 TL değerinde bir inek ve dana aldı. Daha sonra ise Ökten kamyonet ile inek ve danayı Yusuf Atıcı'nın Elamanlı köyü Kötüören Mahallesi'nde yaşayan babası Adnan Atıcı (50) ve minik Yusuf'a teslim etti.

"HERKESİN LÜKS ARABA HAYALİ VARDIR AMA YUSUF'UN İNEK HAYALİ VARDI ONU GERÇEKLEŞTİRDİK"
Kaymakam Uyanık, 300 öğrencisi olan yatılı ilköğretim okulunda programı olduğu için gittiğini ancak çok hayırlı işlere vesile olduğunu belirterek, "Sosyal Yardımlaşma Vakfı'na çok farklı talepler geliyordu ama böylesini ilk kez görüyordum. Dilekçe ama ben mektup diyorum, onu okuyunca hemen çocukla görüştüm ve sonra arkadaşları köye gönderdim. Gerçekten ailenin durumu kötü mü diye. Köye gidip gelen arkadaşlar duygulanıp ağladılar. Ben de arkadaşlarla toplanıp hem çocuğun hayalini gerçekleştirmek hem de
para kazanmalarını sağlamak amacıyla inek alınmasına karar verdim. Para yardımı yaparak aileyi tembelliğe itmek istemedik. Şimdi hem çalışacaklar hem para kazanacaklar hem de karınları doyacak. Yaklaşık 4 bin 500 liraya mal olan ineği danasıyla birlikte aldık. İnek her gün 25 kilogram süt veriyor. Bu sütü satarak aynı zamanda aile gelirde elde edebilecek. Üstelik Yusuf ve kardeşleri artık hem süt içecek hem de peynir yiyecek" dedi.
Uyanık, bazı insanların Mercedes, Woswagen gibi lüks araba hayalinin olduğunu Yusuf'un hayalinin ise bir inek olduğunu kendilerinin de bunu gerçekleştirdiklerine dikkat çekerek şunları kaydetti:
"Yusuf hem hayaline kavuştu. Hem de sabahları okula aç gitmekten kurtuldu. O şimdi hem sütünü içiyor hem peynirini yiyor hem de ineğin yavrusu dana ile yaz tatilini geçiriyor. Biz 12' den vurulmuş bir hayır yaptığımıza inanıyoruz. Belki bir kişiye yardım ettik ama bizi çok mutlu etti. Çünkü inek ve danayı gören Yusuf çok mutlu olmuş."

YUSUF İNEĞE KARAKIZ, DANAYA ALA İSMİNİ VERDİ
Yaklaşık bir haftadır ineği ve danası olan minik Yusuf, "Ben hayalimin bu kadar çabuk gerçekleşeceğini bilmiyordum. Artık ben ve kardeşlerim sabahları süt içiyor ve peynir yiyoruz. Annem herkesin annesi gibi akşamları ineğimizi sağıyor. Artık okula sabahları aç gitmeyeceğim" dedi.
İneğe "Karakız" danaya ise "Ala" ismini verdiğini anlatan Atıcı, "Yaz tatilimi "Ala" ile geçiriyorum. Sürekli onunla oynuyorum. Bu mutlulukların en büyüğü. Kaymakamımıza çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.
(FK-AK-ÖZ-Y)

03.07.2010 11:27:23 TSI
NNNN
YORUMLARINIZ
Henüz bir yorum yapılmamış.
Bu sayfaya yorum yazarak tarihe not düşün.