Son Haberler
29.05.2012 Salı 11:40
USD 1,7570 EUR 2,3630 EUR/USD 1,3449 IMKB100   59737/%0,00
ISTANBUL Perşembe: 15°C/21°CCuma: 15°C/22°CCumartesi: 14°C/23°C

Havadurumu ayarlari

Lutfen havadurumunu goruntulemek istediginiz sehri listeden seciniz.

MMP LİDERİ YILMAZ: BAŞBAKAN ERDOĞAN'A TEŞEKKÜR ETMELİYİZ
15.07.2010 10:49
ANKARA (ANKA) - Milliyetçi ve Muhafazakar Parti(MMP) Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın terör ile mücadelede başarısız olduğunu ancak, Kürtleri içselleştirerek bölünmenin önünde önemli ve tarihi bir engel oluşturduğunu savundu.
Yılmaz yaptığı yazılı açıklamada, "İslam ahlakına yakışan tutum, haksızlık yaparak yargılamak değil doğruları olduğu gibi ortaya koymaktır" dedi.
CHP ve MHP'nin bilerek ve kasten doğu illerini siyaseten terk ettiğini ve DTP ile PKK faaliyetlerinin sivil alanda güçlenmesinin önünü açtığını ileri süren Yılmaz şöyle dedi:
"Onların boşalttığı bu alanı ise, AK Parti terk etmeyerek son derece doğru bir iş yapmıştır. Milletçe Erdoğan'a teşekkür etmeliyiz. MHP'nin muhafazakar olmadığını biliyoruz ama biraz olsun Milliyetçi ise, Erdoğan'a ilk önce onlar teşekkür etmeli.
MMP olarak biz bölünme tehlikesi ile PKK terör olaylarını birbirinden ayırıyoruz. AK Parti Terör konusun da ne yazık ki başarılı olamamıştır. Bunun en önemli nedeni ise siyasi irade ve yasal kararlılık gösterip teröre idam suçunu referandum kapsamına almamasıdır. Ama siyasal Kürtçülük ile PKK uzantısı DTP ve onların faaliyetlerine karşı doğu illerimizde verdiği siyasal başarı Türkiye'nin doğusunun bölünmesi ile ilgili bazı odak ve siyasi partilerin hevesini kursağında bırakmıştır."(ANKA)
(ÖÜ/ÖMR)
YORUMLARINIZ
Henüz bir yorum yapılmamış.
Bu sayfaya yorum yazarak tarihe not düşün.