06.09.2008 Cumartesi 21:48
USD 1.2340     EUR 1.7590     EUR/USD 1.4294     IMKB100 39116 / -441
 
Gül’den kaymakamlara "modern yöneticilik" mesajı.
27.03.2008 12:51
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ankara - Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, görevlerine başlayacak 92. Dönem kaymakamlara, "Gittiğiniz yerlerde Türkiye’nin demokratik, laik, hukuk devleti olduğunu göstereceksiniz. Modern yöneticilik, liderlik örneği sergileyeceksiniz" diye seslendi.

Cumhurbaşkanı Gül, İçişleri Bakanı Beşir Atalay ile beraberindeki 92. Dönem kaymakamlarını Çankaya Köşkü’ndeki küçük resepsiyon salonunda kabul etti.

Gül, görevlerine başlayacak 62 kaymakamı kutladı ve başarılar diledi.

Kaymakamların, devletin en önemli idarecileri olduğunu ifade eden Gül, devleti, görev yaptıkları yerlerde kaymakamların temsil ettiğini söyledi. Gül, kaymakamlığın sadece bir meslek değil devlete en büyük hizmetin yapıldığı makam olduğunu kaydetti.

Kaymakamların uzun bir süreçte ciddi bir eğitimden geçtiğini anlatan Gül, kaymakamlara şu tavsiyelerde bulundu:

"Göreve başladığınız yerler küçük ilçeler olacak. Buralarda üç yıllık dinamik staj sürecini unutmayın. Gittiğiniz yerde sizlere büyük liderlik şansı doğuyor. Türk halkı, kendisine bir adım yaklaşana yüz adım yaklaşır. Gittiğiniz yerlerde Türkiye’nin demokratik, laik, hukuk devleti olduğunu göstereceksiniz. Modern yöneticilik, liderlik örneği sergileyeceksiniz. Bazen moral bozucu manzaralarla karşılaşacaksınız. Göreviniz; bu zor şartları, zor manzarayı iyiye çevirmek olacak. Ne kadar tarafsız, şeffaf olursanız, modern dünya gereklerini ne kadar karşılarsanız o kadar başarılı olacaksınız. İşler rutin seyrinde giderse çok şeyi değiştiremezsiniz. Rutini hızlandıracak çaba, gayret ve liderlik içinde olmanız lazım. Ancak o zaman büyük işleri başarabilirsiniz, zor meseleleri halledersiniz. Bunu başaracağınıza inanıyorum."

Gül, devletin temel ilkelerinin ve Anayasa’nın açık olduğunu belirterek, "Türkiye’nin her tarafını muasır medeniyet seviyesine çıkarma hedefi, küçük yerlerden başlayacak" dedi.




Diğer Gündem Haberleri
TSK gelecek 5 yılda 8 milyon fidan dikecekTSK gelecek 5 yılda 8 milyon fidan dikecek
Son orman yangınlarında binlerce hektarlık orman alanı kül olurken, Türk Silahlı Kuvvetleri ağaçlandırma faaliyetlerine büyük önem veriyor.
Erivan’a mesajlarErivan’a mesajlar
Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan, komşularıyla olan sorunlarını çözmesinin Ermenistan’ın da yararına olacağı, bölgede barış ve istikrarın sağlanmasıyla refah seviyesinin de artacağını söyledi. AB dışişleri bakanları gayri resmi toplantısı için Fransa’nın Avignon kentinde bulunan Babacan, bu akşam milli futbol maçını izlemek için gideceği Erivan’daki temaslarına ilişkin olarak Türk gazetecilerinin sorularını yanıtladı. Türkiye’nin diyalog yoluyla sorunların çözülmesinden yana olduğunu ifade eden Babacan, "Amaç çözüm üretmek, herkesin birlikte kazanacağı çözüm üretmek" dedi.
Aydın Doğan’dan Erdoğan’a sert yanıtAydın Doğan’dan Erdoğan’a sert yanıt
Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan, Deniz Feneri davasında para aldığı iddiaları nedeniyle kendisine yüklenen Başbakan Erdoğan’a yaptığı yazılı açıklama ile sert yanıt verdi.
Gül, Sarkiyas ile bir araya geldiGül, Sarkiyas ile bir araya geldi
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ermenistan ziyareti kapsamında Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan ile bir araya geldi.
Topkapı-Zincirlikuyu metrobüs hattı tamamlandıTopkapı-Zincirlikuyu metrobüs hattı tamamlandı
Topkapı-Zincirlikuyu metrobüs hattı, okulların açılacağı 8 Eylül Pazartesi günü hizmet vermeye başlayacak.
Baraj havzasında mermi dolu çuval bulunduBaraj havzasında mermi dolu çuval bulundu
Ankara’da, Çubuk-1 Barajı Gölü havzasında içinde çok sayıda mermi olan bir çuval bulundu.
Cami avluları kitapseverleri ağırlayacakCami avluları kitapseverleri ağırlayacak
Türkiye Diyanet Vakfı’nın düzenlediği "27. Türkiye Kitap ve Kültür Fuarı" kapsamında, İstanbul Sultanahmet ve Ankara Kocatepe camileri avlusunda yarından itibaren 50 bin kitap okurla buluşacak. Fuar, 26 Eylül’de sona erecek.
Bazı Öne Çıkan Haberler