08.10.2008 Çarşamba 09:21
USD 1.3570     EUR 1.8550     EUR/USD 1.3679     IMKB100 31562 / -13
 
Yoksulluk sınırı 1266 YTL
07.05.2008 10:34
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Türkiye Kamu-Sen, çalışan tek kişinin yoksulluk sınırının Nisan ayında bin 266 YTL 42 YKr’ye yükseldiğini açıkladı.
AA-Türkiye Kamu-Sen’den yapılan yazılı açıklamada, konfederasyonun Araştırma Geliştirme Merkezi’nce hazırlanan ve TÜİK’ten alınan Nisan ayı fiyatlarına göre yapılan ’’asgari geçim endeksi’’ araştırmasına göre, çalışan tek kişinin yoksulluk sınırının bin 266 YTL 42 YKr’ye yükseldiği, 4 kişilik bir ailenin asgari geçim haddinin ise 2 bin 537
YTL 94 YKr olarak belirlendiği kaydedildi.
Araştırmaya göre, 4 kişilik bir ailenin asgari geçim haddinin bir önceki aya oranla yüzde 1,36 oranında arttı. Çalışan tek kişinin açlık sınırının ise bir önceki aya göre yüzde 0,84 oranında artarak 961 YTL 92 YKr oldu. 4 kişilik bir ailenin ortalama gıda ve barınma harcamalarının toplamı da 2008 yılı Nisan ayında 993 YTL 75 YKr olarak hesaplandı.Açıklamada, Nisan ayında bir memurun ortalama maaşının yüzde 96,34’ünü yalnızca gıda ve barınma için harcamak, diğer ihtiyaçlarını ise maaşının yüzde 3,66’sı ile karşılamak zorunda kaldığı bildirildi.
Diğer Gündem Haberleri
Ankara’da hafif şiddetli depremAnkara’da hafif şiddetli deprem
Ankara’nın Haymana ilçesi İkizce Beldesi’nde 4.0 büyüklüğünde hafif şiddetli deprem meydana geldi.
Sınır yeniden düzenlenmeli"Sınır yeniden düzenlenmeli"
SHP Genel Sekreteri Uğur Cilasun, 9 Ekim Perşembe günü toplanacak Terörle Mücadele Yüksek Kurulu’nda, terör sorununa kalıcı çözümler bulunması ve acilen hayata geçirilmesini isteyerek, Türkiye-Irak sınırı yeniden düzenlemeli ve ortak bir güvenlik gücü kurulması gerektiğini vurguladı.
Başkentte elektrik kesintisiBaşkentte elektrik kesintisi
Dağıtım şebekelerindeki yıllık periyodik işletme, bakım, onarım ve tesis çalışmaları nedeniyle 10 Ekim Cuma günü Ankara’nın bazı yerlerine elektrik verilemeyecek.
Bazı Öne Çıkan Haberler