28.08.2008 Perşembe 05:28
USD 1.1890     EUR 1.7500     EUR/USD 1.4718     IMKB100 39576 / -522
 
Çin’de sadece Yingxiu’da 7700 ölü
14.05.2008 07:57
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Pekin - Çin’in güneybatısındaki Sichuan eyaletindeki Yingxiu kentinde depremde 7 bin 700 kişinin öldüğü bildirildi.

Yerel yetkililer, depremin merkez üssüne yakın olan ve 10 bin kadar kişinin yaşadığı kentte sadece 2 bin 300 kişinin hayatta kaldığını duyurdu.

Aynı kaynaklar, hayatta kalanlardan bin kadarının ağır yaralı olduğunu belirtirken, kentteki durumun sanılandan çok daha kötü olduğunu, yardım çalışmalarının güçlükle yürütüldüğünü kaydetti.

Hayatta kalanların ilaç, gıda ve suya ihtiyaç duyduğu belirtilirken, Başbakan Ven Ciaobao, arama ve kurtarma çalışmalarına 100 bin polis ve askerin katıldığını açıkladı.

Başbakan Ven, büyük felaketin ardından Çin Halk Kurtuluş Ordusunun askerleri ve polislerinden 100 bininin seferber edildiğini belirtti.

Öte yandan, ordunun Sichuan eyaletindeki Wenchuan bölgesinde depremzedelere havadan yardım atmaya başladığı bildirildi.

Çin basınındaki haberlere göre, orduya ait 2 helikopter, Yingxiu’daki depremzedelere havadan yardım atıyor.

Polis kaynakları da, depremin merkez üssüne yakın kentlerde adeta "taş üstünde taş kalmadığını", bütün binaların yıkıldığını belirtiyor.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Diğer Dünya Haberleri
Ban Ki-Mun Avrupa turuna çıkıyorBan Ki-Mun Avrupa turuna çıkıyor
BM Sözcüsü Michelle Montas’ın verdiği bilgiye göre, Genel Sekreter Ban’ın temaslarında özellikle ’’iklim değişikliğiyle mücadele, su ve sürdürülebilir kalkınmanın önemi’’ konuları üzerinde durması bekleniyor.
Abhazya lideri: Rusya ile birleşme niyetimiz yok
Gürcistan’dan tek yanlı bağımsızlık ilan eden ve Rusya’nın bağımsızlığını tanıdığı Abhazya’nın lideri Sergey Bağapş, Rusya ile birleşme "niyetlerinin olmadığını" söyledi.
G-7 ülkelerinden Rusya’ya kınamaG-7 ülkelerinden Rusya’ya kınama
Önde gelen sanayileşmiş ülkelerden oluşan G-7 ülkeleri, Rusya’nın Abhazya ve Güney Osetya’yı tanıma kararını kınadı.
Barış eylemcisi Abie Nathan hayata veda etti
81 yaşında hayata veda eden Nathan, İsrail ile Mısır arasında henüz barış anlaşmasının imzalanmadığı bir dönemde, 1966’da, eski tek motorlu uçağıyla Mısır’a giderek Ortadoğu diplomasi dünyasının içine girmişti.
Fransa-Ürdün sivil nükleer işbirliği anlaşması imzaladıFransa-Ürdün sivil nükleer işbirliği anlaşması imzaladı
Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin bürosundan yapılan açıklamada, anlaşmanın, iki ülke arasındaki nükleer işbirliğini "sağlamlaştıracağı ve kurumsallaştıracağı" belirtildi.
Gürcistan’ın toprak bütünlüğü tartışılamaz"Gürcistan’ın toprak bütünlüğü tartışılamaz"
Avusturya Dışişleri Bakanı Ursula Plassnik, Rusya’nın, Gürcistan’dan tek taraflı olarak bağımsızlık ilan eden Abhazya ve Güney Osetya’yı tanımasının "kabul edilemez olduğunu" söyledi.
Türk bandıralı yat Patmos açıklarında karaya oturdu
Yunanistan’ın Patmos adası açıklarında Türk bandıralı bir yatın karaya oturduğu bildirildi.
Çatışmanın Gürcistan’a maliyeti 1 milyar dolarÇatışmanın Gürcistan’a maliyeti 1 milyar dolar
Gürcistan’ın Güney Osetya nedeniyle Rusya ile çatışmasının mali portresinin 1 milyar dolar civarında olduğu bildirildi.
Ukrayna’da cephanelikte yangınUkrayna’da cephanelikte yangın
Acil Durumlar ve Savunma bakanlıklarının sözcüleri, Karkiv bölgesinde Lozovaya kenti yakınında askeri cephanelikte çıkan yangının kontrol altına alınmaya çalışıldığını, durumun "çok ciddi" olduğunu belirtiler.
Sarkozy Suriye’ye gidecek
Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin, iki ülke arasındaki ilişkileri iyileştirmek amacıyla Suriye’yi ziyaret edeceği bildirildi.
Rusya Karadeniz’deki donanmasını güçlendirmeyecekRusya Karadeniz’deki donanmasını güçlendirmeyecek
Rusya Genelkurmay Başkan Yardımcısı Anatoliy Nogovitsin, Karadeniz’deki donanmalarını güçlendirmeyi planlamadıklarını söyledi.
Bazı Öne Çıkan Haberler