12.10.2008 Pazar 13:08
USD 1.4100     EUR 1.9130     EUR/USD 1.3576     IMKB100 28496 / -2383
 
Hollywood’daki "telekulak" davasında Pellicano suçlu bulundu
16.05.2008 09:45
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Los Angeles - Amerikan sinema ve eğlence dünyasının yıldızlarının telefonlarını gizlice dinlemekle suçlanan özel dedektif Anthony Pellicano, yargılandığı davada jüri tarafından suçlu bulundu.

Los Angeles kentinde görülen davada, jüri 64 yaşındaki dedektifin suç işlediğine hükmetti. Dedektifle birlikte yargılanan dört sanık da suçlu bulundu. Beş sanık hakkındaki karar 24 Eylülde açıklanacak. Pellicano 20 yıla kadar hapisle cezalandırılabilecek.

Yıllarca "jet sosyetenin" gözde dedektifi olan Pellicano, 2006 başında açılan davada, yasadışı yollardan telefon dinlemek, mahrem bilgilere ulaşmak ve suç örgütleriyle işbirliği yapmakla itham ediliyordu.

Dedektifin dinlemeye aldığı ünlüler arasında Sylvester Stallone, Garry Shandling, Keith Carradine, Kevin Nealon gibi ünlüler bulunuyor.

Polis, 2002 sonlarında düzenlediği baskında, Pellicano’nun Los Angeles’teki bürosunda C-4 patlayıcısı ve el bombaları bulmuş ve dedektif bu yüzden 30 ay hapisle cezalandırılmıştı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Diğer Dünya Haberleri
Obama’nın suikaste kurban gitmemesi mucize"Obama’nın suikaste kurban gitmemesi mucize"
Küba lideri Fidel Castro, ABD başkanlık seçiminin Demokrat Parti adayı Barack Obama’nın, Martin Luther King gibi suikasta kurban gitmemesinin "mucize" olduğunu savundu.
Bush’tan G-7 ülkelerine çağrıBush’tan G-7 ülkelerine çağrı
ABD Başkanı George W. Bush, G-7’nin maliye ve hazine bakanlarıyla görüşerek, mevcut küresel finans krizine karşı ortak mücadele çağrısında bulundu.
Avusturya’da ulusal yas ilan edildiAvusturya’da ulusal yas ilan edildi
Aşırı sağcı Avusturyalı lider Jörg Haider’in dün gece bir trafik kazası sonucu hayatını yitirmesiyle ülke genelinde yas ilan edildi.
ABD K.Kore’yi kara listeden çıkarıyorABD K.Kore’yi kara listeden çıkarıyor
ABD’li yetkililer, Washington’un Kuzey Kore’yi teröre destek veren ülkeler listesinden çıkarmaya hazırlandığını doğruladı.
Mahkeme parlamentoya sahip çıktıMahkeme parlamentoya sahip çıktı
Ukrayna’nın başkenti Kiev’de mahkeme, Devlet Başkanı Viktor Yuşçenko’nun parlamentonun feshedilmesine ve erken seçimlerin yapılmasına ilişkin kararnamesini askıya aldı.
Rusya’dan pasifikte füze denemesiRusya’dan pasifikte füze denemesi
Rusya’nın ilk defa Pasifiklerin Ekvator bölümüne doğru balistik bir füze denemesinde bulunduğu bildirildi.
Çözüm düne göre daha yakın"Çözüm düne göre daha yakın"
KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, "Kıbrıs sorununun çözümünün düne göre bugün daha mümkün olduğunu" söyledi.
Kuzey Irak: Diyaloga hazırızKuzey Irak: "Diyaloga hazırız"
Türkiye’nin terör sorununu çözmek amacıyla Kuzey Irak ile diyaloğa geçebileceğine dair işaretler vermesinin ardından, Kuzey Irak’taki Bölgesel Kürt Yönetimi, “diyaloga hazır olduklarını” bildirdi.
Bazı Öne Çıkan Haberler