08.10.2008 Çarşamba 09:55
USD 1.3570     EUR 1.8550     EUR/USD 1.3679     IMKB100 31562 / -13
 
Tüketici güven endeksi Nisan’da azaldı
16.05.2008 10:29
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto
Ankara - Tüketici Güven Endeksi Nisan ayında, bir önceki aya göre yüzde 6,99 (0,55 puan) azalarak 76,24 oldu.

Güven endeksindeki azalış, tüketicilerin "mevcut ve gelecek dönem satın alma güçlerine, gelecek dönem genel ekonomik duruma, gelecek dönem iş bulma olanaklarına ve mevcut dönemin dayanıklı tüketim malı satın almak için uygunluğuna dair değerlendirmelerinin kötüleşmesinden" kaynaklandı.

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) ile Merkez Bankası tarafından her ay ortaklaşa düzenlenen ve tüketicilerin harcama, davranış ve beklentilerinin değerlendirildiği, "Tüketici Eğilim Anketi"nin 2008 Nisan ayı sonuçları açıklandı.

Endeksin alt kalemleri ve değişim oranlarına bakıldığında ise mevcut dönemde satın alma gücü endeksi, Mart ayına göre azalarak 74,47’den 70,38’e, gelecek dönem satın alma gücü endeksi de 79,36’dan 73,50’ye indi.

Gelecek dönem genel ekonomik durum da 74,93’den 65,83’e, gelecek dönem iş bulma olanakları endeksi de 77,47’den 73,60’a, mevcut dönemin dayanıklı tüketim malı satın almak için uygunluğu endeksi de 103,58’den 97,88’e geriledi.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Diğer Ekonomi Haberleri
Dövizin yine ateşi çıktıDövizin yine ateşi çıktı
Kapalıçarşı’da 1,4000 YTL’den alınan dolar 1,4060 YTL’den satılıyor. 1,8900 YTL’den alınan avronun satış fiyatı ise 1,8980 YTL olarak belirlendi. Düne göre dolardaki artış yüzde 3,53’e, avrodaki artış da yüzde 2,15’e ulaştı.
FED Başkanından faiz oranında indirim imasıFED Başkanından faiz oranında indirim iması
ABD Merkez Bankası Fed’in Başkanı Ben Bernanke, Fed’in faiz oranlarını son aylarda sabit tutmaya ilişkin pozisyonunun uygun olup olmadığını gözden geçirilmesi gerektiğini kaydederek, Merkez Bankası’nın faiz oranında indirime gidebileceğini ima etti.
Özince: Bu bir güven kriziÖzince: "Bu bir güven krizi"
Türkiye İş Bankası Genel Müdürü Ersin Özince, ABD’de başlayan ve dünya geneline yayılan küresel mali krizde sürecin uzayacağını belirterek, "Bu bir güven krizi. Bu 500-700 koymakla bitecek bir şey değil. İtibar ve itimat kazanana kadar süreç uzayacaktır" dedi.
Pahalı sigara satışı arttıPahalı sigara satışı arttı
Vatandaşın sigara tercihleri de değişti. Son 4 yılda, ucuz fiyatlı sigaraların satışı düşerken, en pahalıların satışında ise belirgin bir artış meydana geldi.
Bazı Öne Çıkan Haberler