Son Haberler
29.05.2012 Salı 08:27
USD 1,7570 EUR 2,3630 EUR/USD 1,3449 IMKB100   59737/%0,00
ISTANBUL Perşembe: 15°C/21°CCuma: 15°C/22°CCumartesi: 14°C/23°C

Havadurumu ayarlari

Lutfen havadurumunu goruntulemek istediginiz sehri listeden seciniz.

NEVŞEHİR - MEMUR-SEN NEVŞEHİR İL TEMSİLCİSİ MUSTAFA ÖZDEMİR;
08.07.2010 15:20
NEVŞEHİR (İHA) - Memur-Sen Nevşehir İl Temsilcisi Mustafa Özdemir, Anayasa Mahkemesi'nin anayasa değişiklik paketi ile aldığı karararın yanlış olduğunu savundu.
Anayasa Mahkemesi'nin Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'nın Bazı maddelerinde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun'a ilişkin iptal davasında verdiği karara ilişkin değerlendirmelerde bulunan Memur-Sen Nevşehir İl Temsilcisi Mustafa Özdemir, Anayasa Mahkemesi'nin kararını üzüntüyle karşıladıklarını belirtti. Anayasa Mahkemesi'nin görev ve yetkilerini düzenleyen anayasanın 148. maddesinin, anayasa değişikliklerinde mahkemenin sadece usul bakımından denetleme yapabileceğini açıkça ifade ettiğini belirten Özdemir, "Maalesef yüce mahkeme daha önce yaptığı gibi bir kez daha esasa girerek mevcut anayasayı hiçe saymıştır" dedi.
Hukukun üstünlüğünün, başta hukukçuların hukuka saygı duyması ve yasaları doğru uygulaması ile sağlanabileceğini vurgulayan Memur-Sen İl Temsilcisi Mustafa Özdemir, sözlerini şöyle sürdürdü; "Daha önceki açıklamalarımızda Anayasa Mahkemesi'nin siyasi değil, hukuki bir karar vermesini beklediğimizi ifade etmiştik. Maalesef Anayasa Mahkemesi bir kez daha siyasi bir karar vermiştir. 12 Eylül darbeciler tarafından kirletilmiş bir gün olarak tarihe geçmiştir. Biz inanıyoruz ki; milletimiz hem Anayasa Mahkemesi'nin kararlarını hemde kirletilen tarihi düzeltecektir."
(MÖZ-AÖ-Y)
08.07.2010 15:16 TSİ
NNNN

YORUMLARINIZ
Henüz bir yorum yapılmamış.
Bu sayfaya yorum yazarak tarihe not düşün.